• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, явно на чехите им идват в повече поръчките и олабват дисциплината на моменти :)
Тоя котел е за горене на дърва и въглища. Няма какво повече да му се развива, както и няма как да е клас 4 или 5 с тия горива, без електроника. Има си първичен, вторичен, че и третичен въздух.
Добра база за доработки от сръчни люде. Че си ми седи и красив, пред снобарския ми поглед.
Иначе разбрах какво искаш да кажеш, fbr.
andy_forresite - майстор
Не бързайте да се кефите на ниската температура на пушека на бош, дакон, будерус ... както и при много чугунени с пелетна горелка. Пропускате факта, че тези котли имат неплътности. Една част от тях са още от ново състояние, а другата са се получили впоследствие. Когато през тялото на котела се засмуква въздух от "котелното" спада и температурата на "пушиляка", което не е задължително адския КПД. Разбирам да е плътен в истинския смисъл на думата. Тогава като му се затворят всички клапи за "въздуси" от всякакъв порядък, огънят трябва да се задуши и изгасне. Виждал съм не един дакон и т.н. със затворени всички клапи и подпържва на 60 градуса та се дига пушек... буквално.
filmatoplo - майстор
Това му е хубавото на Боша че не е нужно да отварям вратата да гледам пламъка при настройка на горелката- той си се вижда от неплътности :lol: .
Димитър Димов - специалист
fbr написа:
Трифон П.Трифонов написа:
, но се справя повече от добре, дори и без доработките по него. Съдя по температурата на изходящите газове и от разхода.
Не си разбрал смисъла на поста ми. Не казвам никъде, че не върши работа, даже в това отношение мога да го похваля. Но да не вложиш грам старание и мисъл за развитие на добра концепция, в продължение на десетки години на продукт, върху който слагащ името и реномето на водещ германски производител ми дойде в повече.
Съвършенството не се нуждае от изменения :yawinkle: http://motorpuls.ru/auto-humor/5337 :lol: =D>
filmatoplo написа:
Това му е хубавото на Боша че не е нужно да отварям вратата да гледам пламъка при настройка на горелката- той си се вижда от неплътности :lol: .
Бре, мамка му, пък аз отварям кръглото капаче на бункера, то можело и отвън.
Анди, зе да са оформяш кат касапин. Сега разбирам, че и Херц или Харгаснер да си купя, накрая ши стани Дакончи или поне Бош, кат му прегорят уплътненията или го стопанисвам като баш кюмюрджия. Не е далеч момента в който ще започнеш да се вглеждаш в температурата на пушека, ей тъй от скука.
filmatoplo - майстор
За цена качество Боша е супер ,с малко доработка около плътност ,допълнителна изолация + някой турболагор става идеалния котел ,ако пък се повдигне на една кутия с цел голям пепелник - цена няма да има .

Прикачен файл

Пелетен-котел-Pelletherm-V.4-Long-Time-чекмедже-за-боклук.jpg
Пелетен-котел-Pelletherm-V.4-Long-Time-чекмедже-за-боклук.jpg (38.04 KиБ) Видяна 2568 пъти
andy_forresite - майстор
Има нужда от подобрение. Температурата на кюнеца не е ниска при мен. Имам идея какво да опитам. Също отляво до вратата има дупчица около 5 мм през която проблясва пламък. Бош &Co са доста добри за целта с някои подобрения, но не си човека на когото да пиша тези хвалби. Ти го имаш вкъщи.
А за горелките, никой нищо не казахте. Биотек или Бисолид. Също така може да изразите мнения и за глидери на които съм се спрял хелиус Н600 и помпа wilo. Благодаря от сърце на всички за полезните съвети
filmatoplo написа:
Грейко му е майката,или ти искаш да продължиш цяла зима с въпросите.
След като ти се е ''избистрило'' за котела, прочети пак мненията от първа страница.
Третият вариант е комплект Грейко. Ако държиш да гориш и дърва или въглища, също има такава опция. Основно предимство е, че може да гори безпроблемно евтини пелети. Минус е по високата цена, която ще се избие след сезон-два.
При мен е комбинация котел Бош + горелка Грейко. Котела още не беше излязъл на пазара.
Не е зле, но е трябвало да изчакам.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Какъв котел да избера бош + биотек или бисолит + бисолит" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: