• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
Аааа видех.....нема ядове. :wink:....ама аз си вервам :lol:
tzetz009 - специалист
Вервайте си , че общият ток през бойлера и с или без човешко тяло под душа е константа !!! Кой Ви каза това ? Кирхов ли ? Не е той ! Самозаблуждавате се !

:partyman: :partyman: :partyman:
bdz43r - специалист
Много е съществено дали душът прави капки или струйки.
Проточните душове с откритите нагреватели са широко разпространени в Бразилия и като изключим, че казват, че понякога пощипвала водата, бразилците не мрат като мухи отдолу. А тук говорим и за още няколко метра вода по тръбите...

Повечето гръмнали под душа човеци не са пострадали от водата, а от докосване на метални части под напрежение, офазени от бойлера и изолирани от земята (и от други бойлери) с някой полипропиленов участък на долния етаж.
tzetz009 - специалист
И да предложим решение на "домашната работа" от hidrazin .

Една кръгла ситна метална мрежичка , разположена между нагревателя и разпръсквачите с дупка за болт , две шайби и гайка . Удължаване на проводника , който играе защитно зануляване ( ако изобщо може да се нарече така !!! ) и свързване към болта .
Прикачен файл:
resistencia_110 - Копие.jpg
resistencia_110 - Копие.jpg (86.21 KиБ) Видяна 1247 пъти
Така вече на три водки бих влязъл под такъв душ :-D !

( И никой досега не "погледна" към двата анкерни болта , които държат един бойлер . )
:partyman: :partyman: :partyman:
DMN - майстор
tzetz009 написа:
( И никой досега не "погледна" към двата анкерни болта , които държат един бойлер . )
Цецо, болтовете ги "погледнах" аз, ама ако имаш предвид, че те обират утечката на офазения бойлер в случая, то фазомера на питащия как ще свети тогава :? . Или имаш друго предвид? Тези болтове, за които говориш ги знам много добре. Моят бойлер е на двупроводна инсталация и занулен. Веднъж му бях откачил нулата, и бойлера ми си работеше, ама яко без никакъв нулев проводник. Тъй като корпуса му е занулен, а тръбите ми са пвц, то нулата явно си я вземаше точно от тези болтове, които може би опират в арматура, иначе как ще работи без нула.
:partyman:
fox_vt - майстор
Мдааа както казват глупав ток и вода няма. Новоселски счупен ти е бързовара,и лъжичките и „класическия”. И двата ги имам ако не съм ги изхвърлил. Иначе за три киловатовите лъжички, съм ползвал плочи по около 1dm3 на разстояние около 5 мм ,със керамични втулки от някакъв котлон. Иначе проведените от теб експерименти са абсолютно безмислени но поне би трябвало да ти изяснят нещата относно бойлера. Виж отново бойлера на хидрата и особено жълтозеления кабел в средата на душа, помисли за какво е там и какво точно се случва.
fox_vt - майстор
tzetz009 написа:
Вервайте си , че общият ток през бойлера и с или без човешко тяло под душа е константа !!! Кой Ви каза това ? Кирхов ли ? Не е той ! Самозаблуждавате се !

:partyman: :partyman: :partyman:
Дали :-D Ама надали. Ако ти кажа че общия ток през бойлера по точно през инсталацията му е еднакъв независимо дали има човек под душа или не дали ще хванеш вяра :lol:
Въпрос за напреднали ако си взема фаза от контакта а нула от водопровода или заземителния кол дали електромера ще отчита по малко :lol: :lol: Схващаш ли аналогията или да викаме чиче ом :?:
Hoвoceлckи - майстор
Хидра, хайде покажи нещо направено от теб! Само копираш и пействаш. В това си голяма работа. Виждам, че даже не се усещаш, двете неща (лъжичките и бръснарските ножчета) са с различно предназначение. С лъжичките си варехме кафе и ако са направени на такова разстояние една от друга точно ще има фойерверки при топването им в кафето.
Впрочем признаваш най-важното: и с най- малкото отдалечаване на електродите токът намалява значително. Колко би могъл да бъде при разстояние 3 метра между електродите протичайки през водата в PVC тръба? Фърляй боба, рови в руските сайтове, а аз днес ще го измеря напрактика. Знам, че ще ми кажете, че ми е счупена постановката, че поставилия темата пише от оня свят или е оживял благодарение на бяла магия. Вече 6 страници не спирате да го "доказвате".
kolev_k - специалист
Веднъж на морето имах случай.В къщата където бях,се беше загубила(или лоша връзка) нулата.И всички консуматори са получавали нула през тръбите на бойлера.Бойлера занулен и на щепсел.Когато щепсела е включен правилно тръбите обират тока на неголямата консумация в къщата.Когато обърнеш щепсела бойлера се офазява напълно.Тока през тръбите обаче не е достатъчен да сработи предпазител.Хазяйката ме вика и казва-има ток на душа,детето пищи.Слагам ръка под душа-пощипва.Дотогава си мислех,че разпръсната струя не може да е проводник.
Ловци на митове бяха правили експеримент че ако пикаш върху жиците на влака няма опасност.Ама оттогава не им вярвам.
bdz43r - специалист
kolev_k написа:
Ловци на митове бяха правили експеримент че ако пикаш върху жиците на влака няма опасност.Ама оттогава не им вярвам.
Един беше пробвал от моста "Чавдар" и не оцеля. Експериментът на ловците е с напрежение под 1000 V, а при нас е 27 kV.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16

Тема "Странна случка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: