Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте, никъде не успях да открия мнение за декоративните изолационни панели, а ми предстои да изолирам къщата преди зимата.

Въпросът ми е заслужават ли си тези материали, виждам че цената им е около 18лв, предполагам ще има и още някой лев за пяна, но главно ме дърпа това, че ще мога сам да реализирам всичко и това че процесите са концентрирани само в залепянето на плоскостите и мога да инвестирам повече в материалът отколкото в труд.

Притеснява ме това обаче, че няма достатъчно написано за тези фирми и техните продукти, само собствена пропаганда която силно се надявам да е истина.

Има ли някой който вече си е поставял такава изолация? Ако може да сподели впечатления, мнение, някакъв съвет.

Също така ме притеснява и това, че панелите се сглобяват, дали не е по-добре да се залепят един в друг или пяната зад тях е достатъчна?

И най-важният въпрос по-добър вариянт ли са като качество от XPS и EPS комбинация?

Видях че коефицента на топлопроводимост е 0,21 което е доста добре, но дали това е истина?

Къщата е с доста голяма плоча понеже има деневилация, като в горният край височината започва на 60см а в долния на 1,2 метра дължината е 8м. Дали не е по-добре плочата да бъде изолирана с XPS, но тогава визията ще се промени, а не съм сигурен че върху XPS ще мога да залепя от тези плочи и да се запази красотата им?

Харесъл съм си ето това http://www.oblicovki.com/produkti/mramor-biankone.html но ме спира неизвестността, предполагам и още много други като мен.

Благодаря на всички които ще отговорят.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Че ти и недекоративната изолация можеш сам да си "направиш". А това, че тези са те убедили, че е по-лесно... ми евала им
Не съм убеден, точно затова пиша тук, харесва ми идеята че се лепи като "плакат" на стената, но дали това ще държи без дюбел не знам.
Това, че цвета не се нанася отделно също ми харесва, но дали крайният слой е толкова издържлив колкото показват също не знам.

Няма никъде мнения и затова пиша, ако някой е работил с подобен материал нека да изкаже мнение.

Единственото нещо което ме спира да не налепя още утре стиропор поне 10см е това, че после трябва да му слагам мрежа и отгоре боя/мазилка, което си е 150м2 х 3, а в случая има едно лепене на теоритично по-лек и издържлив мат'риал, ако пък ме измързи или дострашее да си го направя сам автоматично това са повече пари за труд.

Да разбирам ли категорично, че повече икономически оправдано и ефективно е да се сложи стандартна изолация с EPS и XPS отколкото тези плочи които в основата си са полиуретан (както твърдят производителите). По-трудно ли се работи с тях в действителност и защо?

Ако казвате, че тези плочи не си заслужават кажете защо е така за да мога аз и другите незнаещи като мен да разберат и да не се задават повече въпроси по темата.

Благодаря и поздрави.
:yawinkle:
fade - специалист
Да подновя малко темата - в момента водя кореспонденция с декоарт.
Както разбрах все пак се дюбелират панелите, на определени места. Прикачвам картинка.
Все още не съм се решил на 100%, но и мен ме привлича това, че процесите са доста по-малко, и мога да ги изпълня и сам.
Единствено няма информация във времето как се държат тези панели, дали се пукат примерно от топло/студено ...

Някой не е ли работил с такива, да даде мнение?

Прикачен файл

dekoart.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Докато разгадая картинката.... Я ми кажи, какво ти пречи на теб, да си боядисаш директно стиропора от първата картинка, както на направили на втората картинка? М?
fade - специалист
Амиии 4 мм полимерно покритие и текстура как да ги постигна?
На мен това ми допада, че няма да трябва да се правят няколко мокри процеса един след друг.
tntcom - специалист
Би могла дискусията да се превърне в интересна, ако имаше някой да сподели нещо. :drinkers:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Чудничко, що никой не споделя нищо
Фитилчо - майстор
n_a написа:
Чудничко, що никой не споделя нищо
Това са глупости,затова е така.
Напълнили са му главата с небивалици в магазина,а сигурно не знаят колко е коефициента на топлопреминаване на дадения EPS
Като го гледам това, за цената ,която струва сигурно ще си направи 10 см вата на фасадата и ще има много по-добра изолация и обезшумяване.
Но, луди всякакви има :lol:

Тема "Мнение за декоративните изолационни панели на Изоларт или ДекоАрт" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: