• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
martolk - специалист
Четох за него, ама 170 лева да го ева... Не ми се рязбутва вече, а и ако не свърши работа ще се изям от яд. За догодина може да се замисля.
m.eit - специалист
martolk написа:
Четох за него, ама 170 лева да го ева... Не ми се рязбутва вече, а и ако не свърши работа ще се изям от яд. За догодина може да се замисля.
Върши работа ,вътре в него има мрежички като на филтъра за вода който се монтира преди помпата ама по финни!Те улавят микро мехурчета въздух разтворен във Флуида(в твоя случай пропилен гликол и вода)
Има вариант от споменатия филтър да си направиш деаератор в духа на форума и да ти излезе на цена под 50 лева!
Разгледай схемите на деаераторите и ще разбереш,как точно да стане!
:weedman:
bmahob - майстор
Колеги, я кажете това Грейко има ли турболатори/и опция да се чистят отгор, при мене е на едни двойни пружини/2х2 от всяка стана, общо 4бр димоотвода/ свързани на едно и с халки се повдигат и пускат/? И какви стойност на изгорелите газова на мин. скорост и на макс.!? :-D
martolk - специалист
Има. 90 градуса на най-калоричната степен.
bmahob - майстор
EEE добри са :-D аз с допълнителни турболатори в пружините съм на 120-130макс и пада до 80гр на най-слабата степен.Макар че Грейкото е 16кв , а мойта 21кв, така че при 20кв е нормално по висока Т май? И с колко димоотвода е Грейкото, и има ли пружини в димоотводите от горивната камера или на само на тези от отстрани?
nelim - специалист
Даже си е много добре, явно с тия турболатори супер добре улавя топлината, щото моя Екоспар Алба 18кв на последната степен ходи на 160градуса , минималната е към 80 :) - така че тука при макс температурата си е направо наполовина
Su-37 - специалист
На неработеща камина показва ли градусите в комина и ако да, колко сочи?
bmahob - майстор
това ако е към мене вчера преди да я запаля показваше 23-24гр при неработеща камина
filmatoplo - майстор
Когато не работи камината почти еднакво показва вода и димни газоее ,сега около 22-23 гр стайна температура. :wink:
m.eit - специалист
martolk написа:
Има. 90 градуса на най-калоричната степен.

И при нас беше същата работа ,със фабрични настройки и пирин пелети,А2 клас.Такива имахме за проба!

:weedman:
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: