• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
nautilus33 - майстор
Да, днес го пробвах с магнит. И се лепна :) Интересното обаче е, че на места има оранжево-червеникави отенъци( сега е боядисан, но като го скурих от ръждата ги забелязах). Сипах вътре кореселин преди 3-4 часа, и лашкам от време на време. Светкам с едно фенерче, и гледам, че течноста е направо черна :) Та, може и с една синджирче да опитам тогава, щом няма да надере отвътре резервоара. Но, евентуално утре, че сега няма от къде да търся.

ПП ако го изровиш твоя от някъде, пробвай. Може и да се изненадаш :shock:
lov - майстор
На тавана имам няколко и то най различни модели. А това сгъваемото дето съм писал по на пред в темата си го ползвам най редовно.И много добре знам къде е. Все пак ходя на риба от време на време. :lol:
hidrazin - майстор
nautilus33 написа:
...ако го изровиш твоя от някъде, пробвай. Може и да се изненадаш :shock:
Няма какво да се изненадвам. Може и да не го знам точно къде е но със сигурност резервоара е месингов. :-D
Иначе със сигурност трите "крака" са железни си сигурно са ръждясали.
Ще взема наистина да го изровя и май се сещам къде е... :?
Помпата му вероятно няма да е работеща де...
Все пак е стоял десетилетия под дъжда преди да го прибера.
:partyman:
nautilus33 - майстор
Някой има ли представа как се почиства дюзата на такава пита за газов котлон? ОСновата на питата, там където се завива към вентила на бутилката, се върти свободно(така е направена). Запушването е в основата.

Изображение


ПП знам, че по магазините има нови, но този модел никъде не го намирам, а ми харесва много.
lov - майстор
Развиваш котлончето и вътре в гайката има едно гумено уплътнение. Махаш го с някаква отвертка или шило и дюзата ще изпадне. Всъщност ще изпадне тялото на което тя е завита. Тазвиваш я от него и чистиш само с духане или в най добрия случай с игла но без да бъркаш в малкия отвор. Всъщност от задната им страна има напъхана ситна мрежичка и трябва да я извадиш внимателно и после да я върнеш обратно след почистването. За да провериш дали е проходима гледаш срещу светлината. Може да я измиеш и със някакъв силен разредител. А такива дюзички също се продават като резервна част и струват около левче.

п.п. Смени и уплътнението. Стават такива от кеклите на смесителна батерия с кранчета 3/8. Също ги има по железариите.
nautilus33 - майстор
Махнах уплътнението, но ето какво има под него. Нещо като бронзов филтър е май. Беше доста черен, но го изчистих с телена четка. Резултат обаче няма. Опитах се да го махна с тънка оверка, но почна да се чупи и спрях.

Изображение
Andri01 - майстор
Това е филтър от т.н."шуплест бронз" или керамичен. Почиства се чрез продухване с въздух/ обратно/ или с накисване. Телената четка само го разваля-повърхностния слой се разрушава и навлиза навътре и...:(.
П.С.: Sorry,сега видях,че филтъра е долу ,до крана ,а не горе. Илия е прав-опитай да размърдаш с шило/леко: пръстена над филтъра. първо той трябва да падне и после филтъра ще излезе.
Последна промяна от Andri01 на вт дек 04, 2018 6:10 pm, променено общо 1 път.
nautilus33 - майстор
Ами не го знаех, значи може и да съм му разказал играта вече...
Накисването в какво става- вода или някакъв разредител? Иначе продухването предполагам отпада, защото не мога да разкача тази част от останалата.
Гайката, която се вижда точно под питата след като се развърти, се движи свободно между резбата, на която е навита и долната гайка с уплътнението. Не знам каква роля играе.
Изображение
Andri01 - майстор
Развий гайката на долу и после мисля това цялото "стебло" ще се развия от тенекията. няма начина да не се разглобява. когато съм ползвал такъв филтър във водолазни системи - почистване : накисване в ацетон и обратно продухване.
iliya_i - майстор
Това дето го виждаш, пръстенчето около филтъра е корпус на дюзата. Хвани котлона с едната ръка, замахни и удари в другата. Ако и така не падне, побутни с отвертката между него и резбата. Успех.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Как се работи с този туристически котлон ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: