Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Rumen89 - специалист
Да всичко направено от форума всичко съм изчел само където не съм повдигна котела на кутия. В нашият район не се намират лесно и евтино слънчогледови пелети. Сега му е пробната зима но не съм запознат как да му определя дали е ефективен за това се допитване до вас.
Rumen89 - специалист
Rumen89 написа:
Да всичко е направено от форума всичко съм изчел само където не съм повдигна котела на кутия. В нашият район не се намират лесно и евтино слънчогледови пелети. Сега му е пробната зима но не съм запознат как да му определя дали е ефективен за това се допитване до вас.
Rumen89 написа:
Да всичко направено от форума всичко съм изчел само където не съм повдигна котела на кутия. В нашият район не се намират лесно и евтино слънчогледови пелети. Сега му е пробната зима но не съм запознат как да му определя дали е ефективен за това се допитване до вас.
Добре са ти градусите на изхода. Така ще имаш топъл комин, без глеч. Особено ако е вътрешен, загубите ще са никакви.
Su-37 - специалист
Съспенд вече не води до грешка. В няколко дни го виждам да загасва и пали без превишаване на градуси и преди съспенд. Губи пламъка, което отдавам на пелетита и дозата от 1,1 кг/ч.
Снощи бях в мазето когато беше в процедура по гасене. Осветеност 0, оставаха 27 секунди и започнах да следя какво ще прави. Времето изтече и започна да зарежда за запалване. Това след 3 ч горене. Направил съм 60 s, но някъде на 15-тата спря и почна да гори от втора с осветеност 180. Нямам обяснение.
Стария коъел с около 40 л вода на същата система, всичко същото, като се включеше помпата на 50 гр падаше до 44-43 гр, а този не дамо удържа фронта, но и дори има наглостта до сложи 1 градус... Питах колко литра събира, глас в пустиня.
filmatoplo - майстор
И на мен ми направи впечатление че при повторно палене( имаше мн малко жар ) ,в место да пусне цяла доза от 70 секунди - пуска малко и шнека спря след това веднага започна да работи на степен :? .Не се шашнах - щом работи значи контролера така е решил ,май са го преработили за добро .
Моята е от 2015 и работи по същия начин, то е обяснено и в инструкцията.
Първо зареждане- настроеното време.
Втори опит, при положение, че не регистрира запалване- половината време.
Трети опит- четвърт от времето за зареждане.
Явно и около съспенда има подобна логика. Предполага се, че има жар и не е нужно да препълва главата, а като отчете осветеност- спира зареждането.Найс, а?!!
Искам контролер с ламбда и плавно регулиране на вентилатора, ама от Натурела ми отказаха.
kuuuuuul - майстор
Някой може ли да качи пак табличката за изчисляване на дозите и настройките?
Su-37 - специалист
Че термометърът на кюнеца има отклонение, има, но че тече някакъв миризлив конденз от сглобките на кюнците - тече. Всъщност капе. Какво ли ще става зимата :? щом сега при 9 градуса го прави. Коминът ли ми е запушен, пелетите ли са поели влага и се палят бавно, не знам, но коминът е студен и прави конденз. Това е на всички мощности и съспенд, в който изпада рядко и за не повече от 7-8 минути. В момента водата е 59 градуса, връща 50, в кюнеца по моя термометър е 43, върху желязото на фукса е 63 (за сравнение при първия старт от инсталатор - 144 гр там, с дървесни пелети).
В покой термометърът показваше 16-18 градуса. Той е до 500 и деленията са дребни, но под 20. Водата беше 35, а в мазето ... около 18 да е. Като отворя клапата с правена ръчка вдига за в миг над 100 градуса и като я затворя докрай пада на 60 градуса, даже и по-малко. Не може да измерим с газанализатор поради слънчогл. пелети. Освен като се оправи времето да се заема с чистене на комина.

На "брадъра" или другата таблица? Аз ги правя по втората, ама въздуха ме пояде. Трябва ми и на мен управление като Т. Трифонов дето го иска. Те ще ни направят, само трябва да го поискаме повече хора :drinkers:
m.eit - специалист
Трифон П.Трифонов написа:

Искам контролер с ламбда и плавно регулиране на вентилатора, ама от Натурела ми отказаха.
То полските за Пелас-х,одавна го има,има го и за ретортните техни,така че от Натурела е хубаво да се замислят и да догонят поляците!

:weedman:
m.eit написа:
Трифон П.Трифонов написа:

То полските за Пелас-х,одавна го има,има го и за ретортните техни,така че от Натурела е хубаво да се замислят и да догонят поляците!

:weedman:
Бе те Натурелци правят, ма за друг производител, а Грейковците не са го поискали, вероятно щото ще се оскъпи продукта. Тях трябва да натискаме, а пък аз си заплювам контролер номер 1.
Инсталатора ми да чете и да ми го пази!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: