Ел. инструментите. Консумативи.
fore - майстор
Има си специални отверки за новите изгъзени реглжни винтове. Аз си ги купих от Магазина в Дружба на Орегон.
1st0r1k - специалист
fore написа:
Има си специални отверки за новите изгъзени реглжни винтове. Аз си ги купих от Магазина в Дружба на Орегон.
Като ида в магазина трябва да поискам отверка за реголаж така ли ?
fore - майстор
Да бе. Има си и комплект за всички изгъзени винтчета- 4 вида мисля. Има и една само за Валброто- тип звездо-шлиц.....
keymaker - специалист
1st0r1k написа:
Наскоро забелязах,че на празен ход резачката гасне. Пробвах да вдигна малко ниските обороти,но с права и кръстата отвертка не става.Явно ще трябва друга. Моля за помощ. Машината е Husgvarna 445.
---------------------
Явно не си уцелил правилното болтче, то е така напрвено, че става и със звезда и с права отвертка. Със специалните отвертки може да си разбазикаш карбуратора, което може да се окаже фатално за двигателя. Тая работа не е като на Пена общата оная работа, ако не си наясно какво правиш и какво става, по добре дай 5-10лв. на някой да ти регулира машината.
С тия отвертки доста двигатели оправях, не че не ми се взимат пари, ама...
fore - майстор
Аз точно не разбрах какво иска да регулира колегата. Ако става въпрос за реглажа на дроселната клапа, то действително там винта е за филипс или права отверка. Там беля не може да стане. Но ако искаш да регулираш жигльорите за ниските и високите- H и L, там ти трябват познания и повече търпение. Не може просто да се въртят пробно. Реглажа Н вдига високите обороти и ако обеднииш много сместа може да счупиш машината. Та трябва да се чете за тях.
Аз лично не бях правил подобен реглаж на двутактова, но след ревизиране на карба на една 36ца, естествено не държеше никакви ниски и не се форсираше. Та ми се наложи с четене и доста търпение да я докарам до отлична работа.
dragozow - майстор
Не си ръчкайте по карбураторите, отидете в сервиз.
fore - майстор
Ок
Аз от сервизи в момента съм през ден с градският ......
dragozow - майстор
Смени сервизите....или колата. Това и аз го играх с неграмотници, които искат да ти сменят всичко на принципа проба грешка.
fore - майстор
Нещата са по сложни от колкото изглеждат, но едно е сигурно. Ако имах подемник в гаража нещата щяха да станат от втория път.
nikolson - майстор
Stihl MS 170 или Husqvarna 236-14’’ Разликата в цената е двайсетина лева, което е пренебрежимо. Кои са предимствата и недостатъците на всяка от машините. На книга са близки характеристиките, реално как е? Надеждност, ергономия, сервиз...такива неща.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: