Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
bmahob написа:
Ейййййй спекулантска държава, тука иглолистни лятото има на 290лв/тон болллллл и то никак лоши! :x
Не съм съгласен!

Нормална пазарна ситуация.

Коя фирма или инвеститор, ще вкарат едни мъртви пари в стока, ще инвестират в складове и охрана и няма да търсят поне едни 30-40% печалба?

Има така наречената: икономия от ма'аба. Който е предприемчив купува няколко тира и препродава. Неговото отопление излиза безплатно:-)

Балтон се купува лятото, нека всеки, който сега му е скъпо с замисли, защо не си купи пелетите юни месец?!

П.П. Не е късно за покупка, януари пелетките минават 500лв/т. :-D

Въпрос
gnt69 - майстор
шоп написа:
bmahob написа:
Ейййййй спекулантска държава, тука иглолистни лятото има на 290лв/тон болллллл и то никак лоши! :x
Не съм съгласен!
Нормална пазарна ситуация.
Нищо нормално няма в ситуацията. Но гледам се развиваме увеличават се производителите на пелети.
Сега гледах в Германия и там струват по 200-230 евро разфасовани на 15 кг. Има и по евтини наливни от камион. Това са немски пелети които са направени от немски работници с немски заплати и струват колкото българските. Така че има накъде да се развиваме. Когато предлагането превиши търсенето ще се увеличи и качеството и спекулата ще свърши.
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-hau ... llet/k0c87
dragozow - майстор
които са направени от немски работници с немски заплати
Тц...ако ги е правил Ханс ще са доста по-скъпи. Иначе е нормално сега да са скъпи, през Април или Май ще ги купите поне с 20% надолу. Те и дървата сега са 100 лв за 0,8 м3.
kalin72 - майстор
сега са 100 лв за 0,8 м3.
90 за 0.6м3 :mrgreen:
Не е виновен който яде зелника, ми който му го дава :)
И аз не съм заредил до край с пелети, имам 4 тона, искам още 2 да взема, но ще е напролет...каквато и да е цената, няма как да е над 400-4500 лева тона. Сегашните ги взех за 330 лв тон.
borkata99 - специалист
gnt69 написа:
filmatoplo написа:
прецакаха ни .
И ние в Русе сме прецакани, вдигнаха слънчогледовите на 220 лева.
Бягай на Булмаркет, отзад дават насипни за по 70 лв., отиваш с ремарке и си пълниш, колкото измерят толкова плащаш.
За качество не знам, а и дали въобще може да се говори :? , били черни и какви са-що са нямам представа.
Аз ТРОН-а го заредих от СТЕМА преди 3 месеца за 340 лв. - някъде сложих и снимки тогава ...........нещо такова, дано не се повтарям https://postimg.org/gallery/1br8daxj0/
borkata99 - специалист
filmatoplo написа:
Тая година един човек пак си купи пелети Шваигхофер ,2 тира докара от Русе ,но каза голяма цена 400 и нещо лв.
Филма...........за тия пелети, ако са оригинални, си е добра цената от 400 лв, че и с доставката.
Аз тука в Русе най-евтино съм ги вземал 1 пале от 70 чувала за 390 лв. - друг е въпроса че и БГ пелети вършат същата работа за по-малко пари, затова минах на ТРОН, а и съм сигурен че има и други БГ добри.
Здравейте,отново.Търся мнения за фирмата за пелети която е в Равда.Предлагат пелети смес-бук,дъб и чам.Ако някой е чул нещо,моля да пише.
filmatoplo - майстор
Имат ли наличности ,на каква цена ,трябва да се пробват как горят ,дали правят шлака .
Записват и доставка ще има на 07.11.,но нямат транспорт до Бургас а между времено ми предожиха букови от Карнобат който били Велинградцки и се замислям,но до ден,два ще реша.
filmatoplo - майстор
Дай връзка за пелетите в Карнобат ,монтирам утре камина там и човека да си купи .

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: