Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gunpowder - специалист
Анди здравей , колко трябва да са оборотите на вентилатора при 43% , защото при мен са около 800 , и мисля че това е проблема с трупането на пепел на стената на запалката ?
Evgeniy - майстор
gunpowder написа:
viewtopic.php?f=10&t=44543&start=7420

Червената точка - ртам съм пробил с ф5. Идеята е светлината да прониква през отвора, защото пепелта от пелетите покрива отворите, през които фотодатчика "вижда" огъня. И въпреки, че горелката е ретортна, все някаква пепел се намества върху отворите, които са отгоре на главата на горелката.
Добра идея за отвор точно срещу оптичния сензор.
Ето картинката отпреди 3 страници, че като се редактира или копира, пълния линк се губи ако не е в "URL":
download/file.php?id=116686&mode=view
filmatoplo - майстор
Без реална снимка не могат да се ориентират хората ,и ще надупчат горелката с поне 2-3 грешни дупки. :-D
andy_forresite - майстор
gunpowder написа:
Анди здравей , колко трябва да са оборотите на вентилатора при 43% , защото при мен са около 800 , и мисля че това е проблема с трупането на пепел на стената на запалката ?
При мен на 43% са около 1220-1250 според напрежението в мрежата може би. Опитай на първа да гори с 1200 оборота +-20 да видиш как ще потръгне. Няма значение колко процента ще трябва да зададеш. На втора гледай към 1280-1300 оборота и на трета 1360-1380 примерно.
Трябва да нагодиш подаването. Опитай с:
Мощност 3 - 4,0 сек/50%/45 сек цикъл
Мощност 2 - 2,8 сек/48%/45 сек цикъл
Мощност 1 - 1,5 сек/46%/45 сек цикъл
Коригирай и първоначалното зареждане в посока намаляване щом шнекът подава повече пелети. Опитай с 56 секунди, запалване при 43% и разгаряне при 44%.

Аз проблем с осветеността нямам. Имам с формирането на бучици, които заемат място в горелката и от там горят по-малко пелети и самото ниво на горящи пелети се вдига нависоко с 1,5-2 см над обичайното.
Конкретно за версия 1.7 имаше мнения че не прави всеки път това, което му се задава от настройките. Може би тук става въпрос за същото по отношение на въздуха. Без наблюдение при какви % въздух какви обороти прави само може да се гадае. Изпълнителните чарколяци са същите като при 1.8/1.4. Не виждам логика при 43% да прави 800 об/мин, а при мен на 43 да са 400 отгоре ... Да е 1.1-1.2 щях да го приема.
stakoz - специалист
stelibg написа:
gunpowder написа:
stelibg написа:
/quote]
Всичко отива към пелетите от Сливен , а уж бяха хубави
Аз карах един два сезона с дървесни пелети на Сливен, био енергия
Много прах и пепел, почти 5-10 пъти повече от други "нормални" дървесни като Технуд и се отказах
Evgeniy - майстор
Анди,
лично мнение, но при мен, когато горях слънчогледови, бях с цикъл около 20 секунди.
И сега се наложи с едни дъбови пелети да намаля на 24. Понякога не можеше да поддържа стабилна подкова на пламъка - изгаря отпред с по-голяма дупка, а следващите пелети идват много и затулят задната част на пламъка. Виж дали имаш пулсации на силно и по-бавно горене.
andy_forresite - майстор
Има на мощност 1 когато шнекът не сипва достатъчно пелети. Когато паднат 15 g гори много добре. При по-малък грамаж съпроводен с пепел не гори добре. На първа опитвах със зареждане 0,8 s през 25 секунди. Пробвах много варианти, като от този бях доволен. Но най-доволен съм от паузата 45 и зареждане 1,6 s.
Стабилно гори на 2 секунди зареждане и пауза 45. Идва силна обаче за тези температури и имаше много изчаквания. Съответно в изчакване температурата пада с 4 градуса докато се стабилизира горенето и отново започне да качва до следващото изчакване. Идва края на съспенда. Ще стане студено, ще вдигна на 2 сек зареждането, по-малко ще слиза на първа, ако изобщо стигне до нея и така.
Вчера сипах едни пелети новопроизведени 6 мм. Пепелта е фина и лека както тази, която излиза от пространството под капачето отпред на горелката. Стои една пухкава и най-хубавото е че засега няма бучки.
gunpowder - специалист
Еми това са оборотите които ми показва на 43%. Само че аз установих друго , тягата на комина ми явно е много голяма и като притворя клапата веднъж осветеността ми се вдигна между 160-180 при 42% на вентилатора на 1-ва степен. Установих също , че заради тягата пламъка е много хоризонтален и от това на върха на горелката ми се наслагва голяма купчина изгорели пелети във вид на шлака и така новите не могат да ги избутат оттам горят по назад до запалката и натрупват пепел пред отворите на фото датчика. Забравих да кажа , че преди няколко дни купих едни гадни пелети от Варна които зверски много пушеха и заради това вдигнах вентилатора на 43% на 1-ва степен и отворих напълно клапата на комина. Просто вината е моя , че не възстанових всичко както си беше след като минах пак на старите пелети с които нямаше грижи. Все пак благодаря на всички за съдействието !
gunpowder - специалист
stakoz написа:
stelibg написа:
gunpowder написа:
Аз карах един два сезона с дървесни пелети на Сливен, био енергия
Много прах и пепел, почти 5-10 пъти повече от други "нормални" дървесни като Технуд и се отказах
Аз горя слънчогледови от тях , доволен съм и то доста . Причините както писах по-горе са в мен . Благодаря !
filmatoplo - майстор
Днес мерих колко пуска шнека на час както горелката гори на 1 степен- показа 3 кила ,настроено е да пуща 2 секунди с цикъл 45 .Слънчогледови пелети ,двете секунди са затова че със такава доза крета на 1 степен и държи малко над 60 градуса ,ако намаля дозата под 2 ще мине на степен 2 .Крета така до изключване по стаен термостат.160 квадрата без изолация + 500 литра бойлер.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: