• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 28
Ел. инструментите. Консумативи.
miroki - майстор
Имам флекс 850 вата и за това не исках по-малък. Знам какво значи да намали, като режеш. Еми не искам да намаля. Това, че е малък, значи да е лек и за една ръка, а не слаб.
1000 вата са щото нямаше 850 и изобщо не съжалявам. А кой точно с регулация и 1000 вата е 159 лв?
А и най-важното. Аз съм решил и избрал. Не ти. Така, че си спести епитетите.
Фитилчо - майстор
Ми тя глупостта не ходи по гората, тя по хората ходи по принцип...
Онзи който е показал колегата по горе на бош е достатъчно мощен за всичко, държи се с една ръка и е с КОНСТАНТНА ЕЛЕКТРОНИКА. Това е най важното за един флекс за да не намаля оборотите, но това ти няма как да го знаеш, нормално е.
Sparky :lol: :lol: :lol:

Изображение
ESPACE - майстор
Няма смисъл, няма да те разберат. А че са се прецакали яко е факт. Ама ще го разберат ако някога поработят повече с истински балансирана и удобна машина.
miroki - майстор
Както писах вземам го за домашна употреба. Това ще рече един ден яко работа и един месец в кутията. А понякога един ден малко работа да зашкуриш нещо.
За това трявба да е универсален.
Може би не сте прочели първото, което питах, съмнявам се дали няма да е слаб конктретен екземпляр.
Имам под ръка голям на спарки, но ми е неудобен, като се кача на асмата и да режа винкелите. Както и като режа остъкление на терасата. За това ми трябва малък и мощен.
Никога не съм казвал, че еди кой си не е хубав. И макитата ми харесва и сините бошове.
В момента няма нужда от дискусия, покупката е направена. Можеше и двамата да си дадете съветите след като питах, а не след като купих. Но не го направихте. Не е ли малко тъпичко???

А виж какво съветва ти, другите колеги:
Ако вдигнеш малко бюджета, за около 70 паунда има 1020 вата такова метабо в англия
за 320 пари в момента в Хилти има страхотен флекс с обороти и 1100 вата
Явно имало нужда от 1000 вата.
Фитилчо - майстор
ESPACE написа:
Няма смисъл, няма да те разберат. А че са се прецакали яко е факт. Ама ще го разберат ако някога поработят повече с истински балансирана и удобна машина.
Аз лично сега работя друго, но доста години съм бил железар и съм ползвал флекс ПО ЦЯЛ ДЕН . По гадна машина от Спарки май е само Райдер-а , пускаш го и иска да ти избяга от ръцете, спаркито е същото. Тия смешните червените копчета на 2 месец интензивно ползване не задържат във включено положение.... флекс-а ,мечта. Дебело тяло, тежък флекс без константна електроника ... просто отвратително дърво.

160 лева е пладнешки обир за тоя боклук ! Хората за 130 лева си купуват от Англия чисто нов ГОЛЯМ ъглошлайф Хитачи !

А, да добавя, никога не ми се е налагало да ползвам толкова мощен малък флекс. С тънкият диск съм рязал всевъзможни неща и никога не ми е липсвала мощност дори и със 750 вата флекс.
Това с големият флекс на астмата не ми се коментира :|
miroki - майстор
Това с големият флекс на астмата не ми се коментира
За това там няма и да се кача с него. За целта си имам вече 2 малки.

Преди и аз работех доста с ъглошлайф, но нямаше Спарки, бяха само Елтос.
Голяма драма за един флекс. Като поработя с него повече, ще коментирам повече.
Баш Майсторо - специалист
Колеги загледал съм се по този шлайф - https://www.emag.bg/ygloshlajf-bosch-gw ... DPT0DNBBM/
Като гледам е най- мощния от 115 милиметровите, предимно ми е за работа с една ръка за фаянс и гранитогрес. За това съм се насочил към 115 мм, до сега само такива съм ползвал и ми се струва че 125 мм са по - масивни и ще са по - неудобни за моите цели. Вие ползвате ли 125 мм за такива цели и удобно ли ви е?
plamen6703 - майстор
Толкова много за толкова малко... не си заслужава :partyman:
Баш Майсторо - специалист
Относно темата за хоби - шлайф според мен почти всеки от 50-60 лв. става освен, ако имате излишни пари и държите на марки.
От личен опит - жълт ейнхел 500W за 30-40 лв. от Баумакса сума ти плочки и какво ли още не е изрязал поне 8 години, само четки и смазване , като знаеш как да работиш и така до миналата седмица , дадох го да го ползват и го превъртяли омазано зъбно колело, двигателя работи, ебали са му м.....а от напъване. Колега ти за двата шлайфа ли казваш че не си заслужават или само за големите 125мм ?
Отделно гледах да си зема и некъв евтин за резерва пък и като се налага да не сменям дискове, а такъв, а онакъв. Та някой плзвал ли е такива инструменти на Вики, гледах един за 50 лв. човека каза досега нямали рекламации много ми заприлича на една макита https://www.emag.bg/ygloshlajf-makita-1 ... DCR130BBM/ към 700-800 вата май беше
wanderer - специалист
според мен не е баш тъй. ако търсиш машна със специфични изисквания за ергономия, мощност, и други характеристики, ще трябва да се съобразиш малко или много с пазара и с цените. то всяко дърво за 50 лева ще реже, но въпроса е кави компромиси можеш да направиш. зависи и от ръката ти. моята е малка, и най ми лягат моделите на бош. макита и де уолт също имат модели 115мм. с тънки корпуси. друго важно според мен е възможността за включване и изключване с една ръка. позиционирзнето на прдпазителя без допълнителни инстументи. рагулирзне на обороти, и др.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 28

Тема "Ъглошлайф хоби - препоръки за закупуване ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: