Най - вълнуващия въпрос зимно време.
estzvetanov - специалист
Vartasilver написа:
estzvetanov написа:
Vartasilver написа:
Оп извинявай пар 52 - 60 е и с поленето имам проблем 2 пъти пали на 6 ми 2 пъти не пали искарам пелетите на 2 път пали
И не намаля огъня след модулация
Намаля когато пускам камината гори първата доза доста буен и като стане водата 45 г и почва да циркулира помпата като влезни студената вода от радиаторите на камината тогава намаля каточели ще угасне 2 3 пъти като водата става 42 45 гр се нормализира :?

Пар 52 не е проблем колкото си го нагласил толкова стига да не е под 55 ако си ме послушал и си вдигнал пар 67 на 55 градуса. Ще ми кажеш ли къде ти е закрепен датчика за стайната температура, да не би случайно да е някъде близко или на тръбите за водата от водната риза.
Относно паленето, напиши ми стойностите на параметри 0, 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8 и 22 за да видим как са нещата и какво може да направим.

И задължително си оправи пар. 55 защото той със сигурност ти спъва камината
0-30
1-10
3-150
4-150
5-140
6-30
7-120
8-10
10-19
18-54
19 -240
20-140
21-150
22-170
23-175
24-140
28-185
50-10
51-125
52-60
53-10
54-45
55-144
56-60
57-85
58-100
59-49

Първо гледам че пар. 55 ти е 144 ти ли си го променял или просто си ми написал грешна стойност по-рано и ако си ти знай че 144 отговаря на 288 градуса на димните газове, аз за затова ти препоръчах стойност 70, която отговаря на 140 реални градуси.

Относно самото палене на пелетите
пробвай да направиш параметри
0 = 40
22 = 200

Относно силното разгаряне след паленето
5 = 145
6 = 25
8 = 5

и ако не е проблем пиши какво е станало, за да има инфо във форума и за други които имат тези проблеми.
kamina.alba18kw - специалист
Вчера горя както трябва, с 0.7 гр над зададените за стайна темп. Днес ни нямаше и не е палена. Прибрах се, запалих я и след време си влезна в модулация. Отидох до магазина и като се върнах тя пак изгаснала за пелети. Старият ми проблем. Вдигнах пар.10 от 8 на 9 и намалих малко вентил. С по 5 пункта. Дали съм подходил добре :)
estzvetanov - специалист
kamina.alba18kw написа:
Вчера горя както трябва, с 0.7 гр над зададените за стайна темп. Днес ни нямаше и не е палена. Прибрах се, запалих я и след време си влезна в модулация. Отидох до магазина и като се върнах тя пак изгаснала за пелети. Старият ми проблем. Вдигнах пар.10 от 8 на 9 и намалих малко вентил. С по 5 пункта. Дали съм подходил добре :)
Да точно така но не намалявай много вентилатора, за да има кислород за горене.
roland - специалист
nokoniko написа:
foca написа:
nelim написа:
Да, и мен това ме дразни, не мога да си нагласям какво да показва, през кои стойности да върти.. ми то си ми показва някви.. и примерно ми показва температура от вътрешната сонда, която хич не ме интересува, за разлика от тази на водата :)

Това е малко недомислено, но мисля че е ограничение от фумис контролера, а не от макетата.
Няма ли начин да показва само темп. на вода или въздух? За чий върти всичките показания,без тия най -важните... ?
Има начин. Отиваш в настройките/най-вдясно/. Отиваш на С3 и го правиш OFF. Тогава показва това, на което го оставиш без да го сменя. :partyman:
Къде е това С3, искам да го пусна пак на он, защото май без да искам съм го угасил и дисолеят застива там, където го оставя и не ме радва.
nokoniko - специалист
roland написа:
nokoniko написа:
foca написа:
Няма ли начин да показва само темп. на вода или въздух? За чий върти всичките показания,без тия най -важните... ?
Има начин. Отиваш в настройките/най-вдясно/. Отиваш на С3 и го правиш OFF. Тогава показва това, на което го оставиш без да го сменя. :partyman:
Къде е това С3, искам да го пусна пак на он, защото май без да искам съм го угасил и дисолеят застива там, където го оставя и не ме радва.
Отиваш най-вдясно на настройки и от там с + на С3. Натискаш потвърди и избираш между 1,2 или3 после пак потвърди и готово. Ако искаш да променя инфото, промени го на 1 .
 OFF: Контролерът остава в избраното меню. В случай, че сте в
режим на редактиране, промените се отхвърлят и контролерът излиза
от режима на редактиране.
 Option 1: Контролерът излиза от текущото меню и циклично
изписва текущата стайна температура, горивната автономност и
часовника. Ако горивната автономност е изключена или горивната
система не поддържа опцията горивна автономност, тази стойност се
пропуска.
 Option 2: Контролерът излиза от текущото меню и преминава в
менюто Temperature. На дисплея се изписва текущата стайна
температура.
 Option 3: Контролерът излиза от текущото меню и преминава в
менюто Clock (часовник). На дисплея се изписва текущото време
estzvetanov - специалист
estzvetanov написа:
Vartasilver написа:
estzvetanov написа:

Пар 52 не е проблем колкото си го нагласил толкова стига да не е под 55 ако си ме послушал и си вдигнал пар 67 на 55 градуса. Ще ми кажеш ли къде ти е закрепен датчика за стайната температура, да не би случайно да е някъде близко или на тръбите за водата от водната риза.
Относно паленето, напиши ми стойностите на параметри 0, 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8 и 22 за да видим как са нещата и какво може да направим.

И задължително си оправи пар. 55 защото той със сигурност ти спъва камината
0-30
1-10
3-150
4-150
5-140
6-30
7-120
8-10
10-19
18-54
19 -240
20-140
21-150
22-170
23-175
24-140
28-185
50-10
51-125
52-60
53-10
54-45
55-144
56-60
57-85
58-100
59-49

Първо гледам че пар. 55 ти е 144 ти ли си го променял или просто си ми написал грешна стойност по-рано и ако си ти знай че 144 отговаря на 288 градуса на димните газове, аз за затова ти препоръчах стойност 70, която отговаря на 140 реални градуси.

Относно самото палене на пелетите
пробвай да направиш параметри
0 = 40
22 = 200

Относно силното разгаряне след паленето
5 = 145
6 = 25
8 = 5

и ако не е проблем пиши какво е станало, за да има инфо във форума и за други които имат тези проблеми.
Колега какво стана подобриха ли се нещата или си е все същото положението
kamina.alba18kw - специалист
Колеги имаше пост преди време за одължаване на кабела на стайния термостат. Не ми стана ясно обаче, има ли нещо специфично като кабел ( какъв точно трябва да е ) като снадка ( къде трябва точно да се снади ( дали има вариант от камината да се направи операцията) или с две думи, ако го срежа с ножа, какво точно ще излезе. Две кабелчета, който да свържа или запоя или нещо по сложно е. Страх ме е да не го прецакам нещо. Благодаря.
foca - помощник
За да не прецакаш виж откъде тръгва кабела,разкачи го и направи само една снадка...
k0st4din - специалист
Здравейте на всички,
просто не знам откъде да започна, но съм в големи приключения.
От миналата година в апартамента на родителите ми сложихме Аурига 25 kw с водна риза.
Начина на работа с тази камина е по-различен от предната, която беще на дърва и топлеше 4ри стаи и за нашите всичко си беше ОК, защото радиаторите чугунени, винтилите от типа отворен - пече, затворен - не пече радиатора. :)
Но от миналата година сме в приключения (по-точно аз).
Сложиха новата камина, купих чисто нови радиатори, с чисто нови термоглави.
Лично за мен майсторите, са си направили всичко както трябва да бъде, но според нашите не е така и вече 2ра година съм в приключения с тях(родителите).
Защо като запалили камината, ако термоглавата е на мах, всичко работи и пече (лично за мен, те търсят старият ефект на топлина на камината, което няма как да се получи с новата), когато е на 5, а когато термоглавите на някой от радиаторите се намали например на 2 той става студен и за тях все едно не работи. (Системата била забивала. В друг раздел, вече тотално раздвоен, колегите споделиха, че всичко е наред с тръбите и няма основание да се притеснявам ) - за което съм им много благодарен.
С този проблем се влачихме цялата минала студена зима и лятото, дойдоха същите майстори, но казаха че са били объркали термоглавите, че ще донесли нови, да ги сменят. - лятото стана работата, всичко се смени.
Така: миналата година поради причината, че едва тази година достигнах до този сайт и всички прекрасни мнения и настройки за тази камина започнаха да ми се изясняват нещата лека, полека, защото и аз съм пълен лаик на тема тръби и парно, но със стандартните настройки пипах някакви настройки (при заключено меню с финните настройки), но някак си успях да наглася камината да изключва, когато външния термодатчик достигне 26 градуса (показва ги на дисплея).
Сега съм отново в приключения, че като пуснели камината, сега била спирала в различни температури - напр. 26,7; 26,9;26,3;27,1.
Не била гаснела точно на 26 градуса.
Аз пак да спомена, че съм пълен лаик имам три конкретни въпроса и ви моля за помощ от ваша страна:
1во - има ли начин сам да си отключа дълбоките(финните настройки) сам или ще ми трябва компютър за да се случат нещата? Ако мога сам, то как да го направя?
2ро - Не ми е ясно тези термоглави, дето са по радиаторите, си имат собствени датчици, които да определят, кой радиатор, кога да работи или нещо се пипа и по камината? (пак тук в друг коментар попитах за този софтуер на Fumis, защото и в официалната им страница казват: - Можете да го свалите от тук. Но като достигна до това тяхно "тук" - софтуер няма. )
3то - Това малко черно кабелче, което се води да отчита температурата и по нея да изключва на направените от мен 26 градуса (да спомена, че не е местен), трябва ли нещо да променям с него - било местоположение, височина и т.н - т.е коя е причината че да не изключва на 26 а да има такива дори и малки аномалии?
За мен не е проблем, но по телефона ме побъркаха, не изгасва, та не изгасва на 26 градуса.
Благодаря предварително
Поздрави

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: