Мнения и въпроси за хола
Здравейте, имам паркет на няколко години, беше в ценовия клас 24-25 лв. Не съм доволен, вече е за смяна. Препоръчайте ми настилка, която да е износоустойчива (стол с колелца) и да може лесно да се почиства с мокър парцал. Четох за винилни плочи и всякакви други нови материали. Искам да събера мнения и хора, кито ползват и са наясно за скрити дефекти.

Благодаря предварително!
plamen6703 - майстор
Имам наблюдения и преки впечатления за тези настилки http://www.maxcovering.com/categories/v ... sistema-63 здрави и надеждни, но са монтирани в офис... в дома си не бих си го причинил, но аз съм фен на дървото и на паркет от масив :)
Успех при избора!
GalinBelos - специалист
Птедполагам че става въпрос за ламинат , а не за паркет . Ако е истински паркет , можеш да го изциклиш и става като нов . Колкото за драскането - има решение - гумени колелца за стол
https://www.google.bg/search?q=гумени+к ... e&ie=UTF-8
plamen6703 написа:
Успех при избора!
Благодаря! Ще потърся още и ако имам въпроси пак ще питам.
С тия Винилови плочи ще умреш от студ.Това си е чист балатум само че на плочи.Както има и мокетни плочи..Аз съм живял 7 години в апартамен,който беше целия с винил и се намръзнах за цял живот.Особенно ако е бетон под него.При виниловите плочи и мокетните преимуществото е че ако ощетиш настилката на едно място сменяш плочата и си е пак като нов.Стига да си си купил резервни или да се продават още от този модел в магазина.Виждал съм много красиви винилови настилки няма да кажеш че е винил.Даже съм си взел такъв за кухнята.Като ходиш бос по него не е твърд и пластмасов като повечето а е доста мек и се усеща доста комфортно.Но кухнята ми е малка и там само се готви или се влиза за бира :yawinkle: Почиства се лесно дори петна от олио или кафе, и трудно полепва прах по него.От друга страна като е мек понеже там са ми пералнята и хладилника много по тихо биха работели на мека настилка от колкото на твърда.Но в останалата част на жилището повече никога не бих си сложил винил.По добре да живея по бетон.Единствения ти вариянт е пак ламинат в хола.От долу изолацииката и си готов.Да не забравяме ,че в зависимост от подовата настилка зимния период зависи и сметката ни за отопление.Най много топлина дърпа пода.Дори най-ефтиния ламинат би бил по добър избор от най-скъпия винил.
шоп - майстор
itallianeca написа:
Да не забравяме ,че в зависимост от подовата настилка зимния период зависи и сметката ни за отопление.Най много топлина дърпа пода.Дори най-ефтиния ламинат би бил по добър избор от най-скъпия винил.
Абе така е, ама не баш така:-)

Най-много топлина се губи от тавана. Физиката го доказва, топлината "бяга" нагоре и към тавана е най-топло.

Съответно където е най-топло имаме и най-голям топлообмен-респективно загуби.

Горните мои мисли, не трябва разбира се да подценяват загубите и от пода, както и от стените!

Сори за спама, не е по темата, но не се въздаржах:-)
Ами по темата е,каква е файдата да си вземеш настилка уж ефтина уж здрава уж лесна за подръжка пък зимата хем да ти е студено,хем да плащаш по високи сметки за отопление.Не виждам смисъл,по добре си сед по бетон.Според мен топлината бяга на горе ако се топлиш с печка на дърва или отопление което отдава топлината в посока на горе.Това ми е направило впечатление при ползването на такова отопление,сега съм с парно и не забелязвам към тавана да е по топло.Но какъвто и да е случея,ако на човек му е студено на краката на цялато тяло му е студено.Предполагам това няма как да се оспори.
EDI - майстор
Дървен под в някоя от разновидностите.

Тема "Настилка за хол" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: