Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
ABel - напреднал
Здравейте, смятам да започна основен ремонт на три помещения в апартамента ми - кухня, спалня и детска . Смело мога да кажа, че съм изчел целия сайт заедно с форума и повечето ми идеи са почерпени от тук, за което ви благодаря. Надявам се да ми помагате с идеи и забележки. Ще побликувам на всеки етап скици и снимки и моля да ме коригирате, ако имам грешки преди да съм ги реализирал. А сега на темата: почвам ремонта със смяна на дограмата. Спрял съм се на Salamander, ще избирам от тук http://www.alsystems.bg/page.php?n=2436 ... ew_id=2434 .Не съм сигурен за броя на камерите, посъветвайте ме. Размерите на прозорците са 2400 х 1500, стаите са със западно изложение. Смятам да са разделени на две странични и едно средно голямо платно, неотваряемо. Страниците да се отварят и настрани и отгоре. Разбрах, че трябва да оставя място за гипс-картона. Освен това ще монтирам климатици. Те май трябва да се монтират преди прозорците? За климатиците какви да избера? Инверторните ще ми надхвърлят бюджета. Дайте съвети
velsi - Почетен майстор
Мога да се произнеса засега само за дограмата. Поздравления за избора! "Саламандър" са профили с перфектно качество. За броя на камерите: три камерната система е напълно достатъчна за нашите климатични условия. Мярнах на сайта някаква промоция "пет камерно на цената на три". Ако това е валидно и имате възможност да се възползвате - направете го. Петкамерната дограма на "Саламандър" е много, много добра! Ако имате възможност и желание може да поръчате по-дебел стъкопакет (с по-голямо разстояние между стъклата). Добра опция е и наличието на К-стъкло.
Любо - специалист
няма проблем аз съм със саламандар супер е но ми правят стъклата малко конденз.това не е от дограмата ,така че си вземи с по широкия стъклопакет и с К стъкло
за климатиците е добре да си прекараш ела до мястото където ще бъдат за да не се мотаят кабели после.
аз си сложих изолация и от вътре защото повечето ми познати които са сменили дограма и нямат изолация им избива влага по стените след смяната на дограмата
успех
ABel - напреднал
Ами аз вътре ще слагам гипсокартон с изолация между стената и картона, като в него ще скрия и кабелите и тръбите на климатика. Знам, че външната изолация е по-добра, но не мога засега да си я позволя. Майсторите искат много, а и квадратите са доста. Не мога да висна на 5-тия етаж, иначе бих си я направил сам.
Любо - специалист
щом ще слагаш изолация е супер но е хубаво ако можев да си извикаш тези дет ще ти слагат климатика предварително да ти сложат тръбите и да пробият отвора на вън.така после като си готов с гипскартона ще сложиш само вътрешното тяло.
velsi - Почетен майстор
И не е лошо да предвидиш профил, там където смяташ да бъде вътрешното тяло, за да се захване в последствие то за него, а не директно и само в картона.
ABel - напреднал
Като повдигнахте темата за закрепването, смятах да закача климатика директно на вътрешна стена и там гипс-картона да не е изцяло, а да оформя декоративни ниши, като климатика остане така да се каже в дупка и просто да скрия тръбите.
velsi - Почетен майстор
Струва ми се, че ще стане грозно. Ако не грозно, то поне непрактично. В тази ниша в резултат на работата на климатика ще се събира значително количество прахоляк, който трудно ще се почиства.
leonardo_vd - модератор
ABel написа:
Като повдигнахте темата за закрепването, смятах да закача климатика директно на вътрешна стена и там гипс-картона да не е изцяло, а да оформя декоративни ниши, като климатика остане така да се каже в дупка и просто да скрия тръбите.
Климатика е най-добре да си лежи на картона, а дори и да няма профили отдолу не е проблем. При мен в къщи климатика ми е монтиран само на картона и нямам проблем, а няма и да имам. Не оставяй ниши ще е много грозно и ще нарушиш изолацията на съответната стена.
ABel - напреднал
Слагам скица на въпросната стена в спалнята. Не съм си изяснил какво точно да сложа там, а не ми се иска да бъде празна.За това мислех да направя декоративни ниши с лунички. Гардероб, тоалетка, шкафчета, ТВ съм ги предвидил на други места. Евентуално мислех в стената да скрия дъската за гладене и да има шкафче за прахосмукачката (част от нишите с вратички). Приемам всякакви предложения. Вече ме отказахте климатика да бъде в ниша, но искам да бъде по-раздвижено. Стената е мужду две стаи, не е външна.Благодаря.

Прикачен файл

Spalnja2.jpg
Spalnja2.jpg (35.67 KиБ) Видяна 11006 пъти

Тема "Почвам ремонт. Помагайте!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: