• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 50
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Chefo77 - майстор
От миналата седмица, върху саморазливка, няколко часа след втората ръка, на кръст спрямо първата. Ниска температура (неотоплена нова къща, около 15 градуса). Лепилото (Stauf 446) лепи като за световно.
Грижи нула.

Прикачен файл

IMG-641bc422c14fc48f9e7f434bda165b5b-V.jpg
IMG-641bc422c14fc48f9e7f434bda165b5b-V.jpg (50.2 KиБ) Видяна 6863 пъти
Качвам няколко снимки за да се ориентирате Изображение
Изображение Изображение
Всичко което изглежда като локва си е локва и не е втвърдено. Над 90% от стаята е изсъхнала, но локвите и след 2рата ръка си останаха със същия проблем. Минали са 6 дни от първата ръка и 2 от втората.
Как може да се изчисти това? И въобще как се процедира при подобен проблем?
Chefo77 - майстор
С ръка на сърцето си признавам, че нямам отговор. :(
А колегите какво казват по въпроса, все пак те са на топа на устата?
Еми опитаха се да ме убеждават че било влажно и в това бил проблема. Което просто не е вярно по много причини не само заради измерванията на влагата.
Сложиха 2ра ръка грунд като почистиха въпросните петна, но то не са само петната, а единият ъгъл на стаята около 2х3 и няма особено подобрение.
Определено не са щастливи и утре ги чакам да дадат решение защото това се влачи седмица и сроковете много почнаха да ме притискат.
Притеснява ме факта че може да вдигнат ръце и тогава ще стане много неприятно...
Chefo77 - майстор
А като е влажно, защо са започнали обекта? За да не втвърди заради влажност, замазката трябва да е мокра, не просто по-влажна от допустимото, което се установява много лесно дори по цвят. И пак не е сигурно, че няма да стегне. А и за капак - първата ръка съхне от попиване, втората - от изпарение. Затова и втората е с по-ниска разходна норма и мирише повече.
Върху този грунд на две ръце съм демонстрирал на клиенти как капачка вода, останала на голяма капка, след 2 часа стои на същата капка и след почистване не личи потъмняване, т.е. не попива през грунда. Така че изобщо не е лош, да знаете. Продължавам да си мисля, че е с изтекъл срок ... много изтекъл. А може и да са го наслоили зверски, но пак първата ръка щеше да е попила, а и не са завършили в този ъгъл, няма логика да са изсипали остатъка. Но не мога да съм категоричен и за жалост (което Ви вълнува повече), не мога да дам решение :(
parketmilanov - специалист
Чефо , както казах и по горе и на мен ми се случи и то съвсем скоро преди месец , а не беше изтекъл срока ....
просто някой път химията не сработва и изисква двойно или тройно повече време за съхнене
Случвало ми се е и с грунд на сика преди години ....съхна 3 денонощия преди да спре да лепне 2 рата ръка
топло,в срок на годнос и в относително правилна пропорция /тук евентуално може да има лека издънка защото бяха отворени и използвани половината за първата ръка .
Просто е химия .някой път не сработва .
помниш "Онзи Кемикъл " какви тъпотии ни сиътвори а реално нямаше причина ...
Chefo77 - майстор
Уф, помня го и още как. За там подозирам температурата, че е лакирано по-обилно и в неподходящо време първия път. След като го направих аз, по предписанията, нямаше грижи. То само двете стаи бяха проблемни, точно слънчевите.
Виж - Спас си е най-добре с еднокомпонентния грунд. А аз какъв съм го ял с такъв грунд, не е истина - 7 кила желе и вдигане на рамене откъм Ешреф :lol: :lol: :lol:
Дейба химията дейба.

Виж малко палисандър :)

Прикачен файл

24740213_1914520365533929_316017393_o.jpg
24740213_1914520365533929_316017393_o.jpg (68.17 KиБ) Видяна 6823 пъти
Намерих решение на проблема.
Понеже ацетона разтваря/размеква въпросната консистенция накарах паркетаджиите да изчистят навсякъде където има проблем с ацетон + парцал. След това с четка намазаха отгоре вече почистеното с втвърдител и сега е много по добре. В момента като си доближиш ръката се усеща че има лека разлика в температурата спрямо участъците които не са третирани. Това е добре защото означава че има химическа реакция между компонентите която протича с отделяне на топлина.
Като финал мисля да ги накарам за забършат навсякъде с мокър парцал защото втвърдителят трябва да е някакъв вид киселина , което няма да е много добре за лепилото пък и не само.
plamen6703 - майстор
Колко квадрата ти е помещението, предполагам, че става дума за голямо помещение? В голям филм са те вкарали, дано наистина имаш хепиенд и да сте разрешили проблема по най-добрият начин. Чета всичко написано с интерес, предполагам настилката няма да е ламинат, а става дума за истински неща :wink: Ако не е проблем пусни една снимка да се види финала. Не съм паркетчия, но съм голям фен на класическият паркет :)
Желая ти успех! :partyman:
Не е нещо особено като квадрати. Цялата квадратура е ~60 . Едно 30 и две по 15. Става дума за трислоен паркет.
Почти завършено изглежда така:
Изображение
Изображение
Изображение
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 50

Тема "Всичко свързано с паркет" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: