• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,

Днес са опитали да ми разбият вратата, прикачил съм и снимка от резултатите им - https://imgur.com/a/lYwav. За моя радост явно са се отказали по някаква причина, но това не ме успокоява, че няма да последва второ посещение. Вратата е стара и дървена (уж със свестни брави) и се чудя дали да я сменям. Моля дайте мнения, ако може да ми помогнете с евентуалния избор на нова врата и брава ще съм ви благодарен. Мерси

Прикачен файл

25564609_1786232661387888_584828619_n.jpg
25564609_1786232661387888_584828619_n.jpg (64.22 KиБ) Видяна 2447 пъти
lyubohar - майстор
Явно разбивачите са големи аджамии.
Тази врата да ги спре.
Поставете си нова блиндирана врата със съответната сериозна ключалка.
Вече и касовите брави ги отварят за нула време.
Фирми-бол.
plamen6703 - майстор
Тази врата не я сменяй, а помисли за монтиране на допълнителна метална врата. Новата врата е добре да е с повече от една ключалка и патрона да не се подава от бравата. Приказката е да не варди айдук, но поне се опитай максимално да го затрудниш. Преодоляване на две врати е по-трудно отколкото да се преодолее една врата. Не знам какви са ти възможностите, но ако добавиш и охрана от ЧОФ със СОТ ще е още по-добре за теб. Празниците наближават и ще има голямо мишкуване на всякакви помияри. Пази си добре дома и дано повече не изпадаш в такава ситуация. Успех! :partyman:
kozl - майстор
reginald написа:
. Вратата е стара и дървена (уж със свестни брави) и се чудя дали да я сменям.
Свестните брави са с 4 странно заключване. Свестните врати имат дърво + метал, тристранно заключване и шипове от страната на пантите :rolleyes:
А "свестните" крадци нищо не ги спира. За късмет крадците са били на едно ниво с бравата - свестни. :wink:

Като начало 2 греди със секрет от вътрешната страна, а после помисли по горните съвети.
Благодаря за мненията. Днес поръчах новата врата и се изръсих с още някой друг лев за хубав патрон и бронировка, както и тристранно заключване.
Чираче - майстор
reginald написа:
Благодаря за мненията. Днес поръчах новата врата и се изръсих с още някой друг лев за хубав патрон и бронировка, както и тристранно заключване.
Не искам да съм пророк, но ако крадците имат цел, ще опитат отново. Явно имат някаква информация, за да нападат. Другия вариант е да кокошкари.

Нова "стандартна" врата, серийно производство няма да ги спре. Помисли за нещо нестандартно. И не дръж ценности и пари в жилището.
plamen6703 - майстор
Препоръчай му да си направи врата от термопанел, ще е по-здрава от яйце, лека конструкция и ще е вечна :cool: :drinkers:
Преди 2 дни дойде циганин да ми звъни на вратата да ме пита дали не искам да ми изчистят мазето - той е главния заподозрян за момента... Следващите дни ще слагам и СОТ, така че се надявам и това да изиграе роля да ги откаже. Странно ми е все още защо са си играли да натискат с отверка/кози крак към дръжката на вратата при положение, че има голяма брава малко по-горе.

Прикачен файл

door2.png
kozl - майстор
Е кво странно има - с козия крак като лост близо до бравата и при дървените врати се отчепва дървото, при металните се трошат шиповете на бравата в изтънената част при задвижващата планка. При дървените врати може да напъват и при пантите.
Това на снимката е брава тип - греда. Но като са видели дървото и тази греда ще се изкоруби с с насрещниците и рапидите в дървото.
А касата дървена ли е?
А касата дървена ли е?
- Дървена е да.
  • 1
  • 2

Тема "Опит за разбиване на входната врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: