• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 34
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
arxd129 - специалист
DMN написа:
Пак те питам - имаш ли сигурна електрическа връзка на PE проводника в контакта с PE проводника в апартаментното ти табло/таблото в апартамента/?
Да. Имам. Пуснах ток по този PE проводник. Точно по него - само и единствено по него. И го окъсих с лампа за нулата. Лампата светна.
Приятелю, може ли да ти напомня отново: НЯМАМ ЗАЗЕМЯВАНЕ в апартамента.
DMN написа:
Така, с кръгчета и диагоналчета, няма да се занимавам, нито пък със схемите.
Моля, виж въпросната единица "1". На първия и третия чертеж. Единицата, оградена с кръгче.
Благодаря.
DMN - майстор
arxd129 написа:
Приятелю, може ли да ти напомня отново: НЯМАМ ЗАЗЕМЯВАНЕ в апартамента.
Приятелю, нямаш заземяване в апартамената или преди апартамента? Защото, пак наблягам на това, което ти си писал:
DMN написа:
arxd129 написа:

Направих следното: Свързах кабела N с кабела PE - преди ДТЗ.
Така както си го написал и ако си го направил, няма значение, че ти липсва заземяване преди апартамента - ДТЗ трябва да сработи при твоя опит - щом имаш връзка на PE проводника в контакта с PE проводника в таблото на апартамента ти и той е обединен с нулата преди ДТЗ. Пробва ли с по-голям консуматор от 100 вата при същата тази постановка?
nikolov333 - майстор
arxd129 написа:
hidrazin написа:
Тоя последния файл вече си го качил...
Не е така! Файловете са различни.
hidrazin написа:

... Семнайсе страници за едно тъпо табло!!!
...
Проблемът не е в самото табло като табло. А че няма действащ PE.

A във файловете с чертежите на стълбищната клетка няма ли нещо, което да ми помогне? Благодаря.
Кви чертежи, като нямаш земно у вас..?
Земното идва по кабел освен, че го има на чертеж. Ако чертежа ти върши работа, тогава ДА..ИМАШ ЗЕМНО ДО ВАС!
Айде стига писа глупости и отивай да търсиш кабела ти включен ли е, че ми писна да го търсиш по чертежите.. :rock:
arxd129 - специалист
DMN написа:
Приятелю, нямаш заземяване в апартамената или преди апартамента?
Извинявай за неточния ми изказ.
Пояснявам: Нямам заземяване. По кабелът идващ в апартаментното табло, чието предназначение е PE, не ми идва никакво "земно".
По начина, по който си задал въпроса си, правилният отговор е, че нямам заземяване ПРЕДИ апартаментното ми табло.

Дано да успях да поясня! Извинявам се, че досега не съм се изразявал правилно.
DMN написа:
Така както си го написал и ако си го направил, няма значение, че ти липсва заземяване преди апартамента - ДТЗ трябва да сработи при твоя опит - щом имаш връзка на PE проводника в контакта с PE проводника в таблото на апартамента ти и той е обединен с нулата преди ДТЗ.
Пак да поясня: Подадох "нула" на PE-проводника ПРЕДИ ДТЗ. Но при теста ДТЗ не сработи.
Съфорумниците ми обясниха (или поне аз това разбрах), че трябвало да разкача вътрешната от външната част на PE-инсталацията.
След като разделих тези две части на PE-инсталацията - ДТЗ при въпросния тест сработва и при 100 ватов товар.

Моля, би ли погледнал първия и третия чертежи.
Благодаря.
arxd129 - специалист
nikolov333 написа:
Айде стига писа глупости и отивай да търсиш кабела ти включен ли е... :rock:
То я ясно: Кабелът не е включен! Или е прекъснат поради неправилни СМР, или изобщо не е свързан.
Търсим с вас мястото на НЕСВЪРЗВАНЕТО. Това е.
Чертежите можеби показват къде да търся.

Долу в шкафа с електромерите ЖЗ проводници няма.
kozl - майстор
Нищо не търсиме, вече мое само да се забавляваме. Търсенето става с уреди и на място.
Ся ко тражиме - фъргаме боп-п, ма я и боб немам и ко да фъргам освен летъри. Тва и праа.
Ти ся от дека си сигурен, че ти нема земното.
Ми ако ти нема нулата :? , а земното си иде в ап.табло :?
Имаш три проводника в твоето табло. От фаза към едния ЖЗ проводник крушка не свети, а към другия свети.
Ай ся кой ЖЗ къв е :? Щом сакаш крушката да ти светне м-у фаза и земно, ако земното е изправно ще светне ли?
Ако се съди цветово ти имаш две земни, едно"изправно" и едно фалшиво и требе да тражиш нулата. От ГРТ не излазали ЖЗ, ама при тебе влазят Жълто Зелени. И при тва крушката свети м-у фаза и ЖЗ. Значи земно имаш, нема ти нулата - синия проводник де излазя от ГРТ.
Настана едно цветово объркване :rolleyes: Ама не става така с баене и гадаене, трябват и факти, проверки, измервания. :wink:
gogo7777 - майстор
kozl написа:
Ако се съди цветово ти имаш две земни, едно"изправно" и едно фалшиво
Ти са кат немаш боб да съдиш по него кво фана да съдиш по цветове /шарен боб/. Он нема две земни от дека ти това увре у кратуната...едното е извънземно оти не е стигнало до земята или се е откинало некъде по пъто. :wink:
nikolov333 - майстор
arxd129 написа:
nikolov333 написа:
Айде стига писа глупости и отивай да търсиш кабела ти включен ли е... :rock:
..Долу в шкафа с електромерите ЖЗ проводници няма.
А НА БАС..викай енергото и като отворите таблото пак ще говорим.. :yawinkle:
kozl - майстор
gogo7777 написа:
kozl написа:
Ако се съди цветово ти имаш две земни, едно"изправно" и едно фалшиво
Ти са кат немаш боб да съдиш по него кво фана да съдиш по цветове /шарен боб/. Он нема две земни от дека ти това увре у кратуната...едното е извънземно оти не е стигнало до земята или се е откинало некъде по пъто. :wink:
Гога ти оцели у 10-ката с това НЛО :lachtot:
Неидентифицирано Лошо Опроводяване :-D
gogo7777 - майстор
НЛО значи "неква луда нула" :wink:
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 34

Тема "Грешка /проблем/ в една диференциалнотокова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: