• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Лирата в банята сълзи от едната горна тапа, когато системата е студена. Като затопли, няма проблеми. Въздух? Разширяване когато е студено и избиване най-отгоре на лирата?
Та, това е въпроса, от какво се получава и как да го оправя?
Наздраве :)
Rumen72 - специалист
kalin72 написа:
Лирата в банята сълзи от едната горна тапа, когато системата е студена. Като затопли, няма проблеми. Въздух? Разширяване когато е студено и избиване най-отгоре на лирата?
Та, това е въпроса, от какво се получава и как да го оправя?
Наздраве :)
Loxeal 58-11
kalin72 - майстор
Loctite 55 имам, ще го пробвам сега.
Въпроса беше ЗАЩОООО кога е студено сълзи, кога е топло и има налягане ич? :partyman:
Rumen72 - специалист
kalin72 написа:
Въпроса беше ЗАЩОООО кога е студено сълзи, кога е топло и има налягане ич? :partyman:
Температурно разширение.
Antonii - майстор
Тя сълзи и като е топла, просто водата се изпарява.
kozl - майстор
Тази тапа да не е авт.обезвъздушител?
kalin72 - майстор
Antonii написа:
Тя сълзи и като е топла, просто водата се изпарява.
Не. Абсолютно сухо е. Не губя вода в системата, когато работи.
kalin72 - майстор
kozl написа:
Тази тапа да не е авт.обезвъздушител?
Не
kozl - майстор
Ми единственото ми логично обяснение и съгласно твоите уверения и обяснения е, че като е студена системата и вероятно спряна циркулацията не постъпва въздух, нивото се вдига и прокапва. Като е топло постъпва въздух в системата, отделения въздух се концентрира във високите точка на системата, и под тапата има въздух, който не капе :?
4799inpl64 - специалист
Rumen72 написа:
kalin72 написа:
Температурно разширение.
Какво температурно разширение като на студено всичко се спаружва.Сигурно си с гумена гарнитурка,нали?
  • 1
  • 2

Тема "Лирата в банята сълзи когато системата е студена." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: