Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Чираче - майстор
plamen6703
Ти си вундеркинг, от всичко разбираш. Имаш познания във всякаква област. Бравос!!!!!!
plamen6703 - майстор
Не ме бъркай със себе си, от термопанелни покриви нищо не разбирам и не искам да знам :lol: :lol: :partyman:
kozl - майстор
plamen6703 написа:
Такъв "ключ" струва 1-2 лв. и без него заниманието си е жива мъка :) Като развиеш болта след това завиваш друг, който е с обикновена глава :wink: :partyman:
Даже и в ЛИДЛ продаваха такива комплекти.
Аз наскоро сменях кабел в ютия на тъщата. Тъста се бе пробвал да го поправя и с какво беше отвил и завил така и не резбрах, но и той няма такъв торкс с дупка в центъра.
nautilus33 - майстор
Утре ще търся. Иначе в нета намерих единични бройки, че цял комплект няма смисъл да купувам, но пък не знам кой номер ми трябва.
plamen6703 - майстор
Не си заслужава поръчка от интернет на нещо, което се намира в почти всяка железария и доставката с куриер би струвала по-скъпо от самият инструмент :wink: :partyman:
nautilus33 - майстор
Почти съм сигурен, че няма да намеря такива в тукашните железарии, но все пак утре ще търся :)
Jblaze - специалист
Имам ютия Тефал с парогенератор (не знам точен модел), на която при пускане и загряване започва да излиза пара от капачката за пълнене с вода. Капачката е стегната добре. При натискане на копчето на ютията излиза пара през нея и съответно спира през капачката.
Като махнах капачката видях, че черната пластмаса, в която е набита/залепена втулката се е спукала и се е отворила малка дупка. Предполагам, че от там излиза парата. Не виждам начин да се извади пластмасата и втулката. Подозирам, че са залепени и ме е страх да не счупя пластмасата още повече ако напъна да ги вадя.
Като решение се чудя дали може да се залепи и евентуално с какво лепило, което да издържи на топлината и налягането. Ще се радвам на всякакви идеи и съвети.
Мерси предварително!

ПС Дали има вариант ако се сложи някакво силиконово уплътнение и шайба, която да го притиска и да уплътнява дупката при завита капачка? :)
Прикачен файл:
123.jpg
lov - майстор
Преди да правиш простотии погледни на капачката че има един уплътнителен О пръстен. Та вземи че смени него и не барай дето не ти е работа.

п.п. И то ако изпуска от там защото е по принцип най честия дефект е от там а и пръстена си е консуматив. Но ако изпуска пак от капачката то е възможно да е и от предпазителния клапан който е в самата капачка. Но там те съветвам да погледне някой друг който знае какво прави щото имат навика да правят яко БУМ. :lol:
Jblaze - специалист
Мерси за насоките. :)
Пръстенът ляга върху втулката и не покрива пукнатината. Аз също мислех да го сменя превантивно.
Междувременно се обадих на сервиза на Тефал и още не бях описал проблема в детайли и те казаха, че е чест дефект. Провериха по модел, но нямат резервни части. Все пак предложиха да занеса ютията и да пробват да напаснат от друг модел.
lov - майстор
Да бе да ебати фирмения сервиз дето нямали наличен за конкретния модел. :lol: Такъв пръстен струва стотинки и ще ви намерят във всяка една по добре заредена железария. А в магазин за пневматика и хидравлика гарантирано. Може да проверите и в някой специализирам магазин за шивашки принадлежности и консумативи.

Тема "Ремонт на ютия" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: