• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ел. инструментите. Консумативи.
lov - майстор
Тва със заварките ще е най последния вариант. Няма да ме е яд за 5 лева дето дадох за вложката. Заслужава си и този вариант имам да навия към то 200 винта в дърво 8х160 а без инструмент не става. Но повече клоня поне за сега да си направя преходника за който писах преди че да мога да си го ползвам винтоверта и с други стандартни вложки. До следващата сряда имам все още шанс да издиря нещо готово. Иначе делителния апарат и шлайф главата ще ги кача на фрезата за 20 минути. Малко бавно с шлайаф главата ама поне няма да се налага да го отвръщам и закалявам на ново. То и без това закалките са ми проблем. Ще направя по дълъг шестостен по средата и като го срежа удължителя на две ще станат тъкмо два прехода един на мъжко 1/2" и един на същия рамер ама женски. Нека да има щото после не се знае какво ще ми дотрябва :)
Тя работата не била толкова страшна ма кат те побутне някой от тук от там и те идеите си идват на място.
lov - майстор
Мислех да бастисам един удължител но изрових този преходник. 1/2' на 1/4'
Прикачен файл:
P1010772.JPG
И едно парче шестостен на 11,5мм. Разпробих на 6,8 отвор както и малко с по дебело свредло да влезе и удебелената част и го събрах на горещо на пресата. И се получи нещо такова :) Не ми се разправяше с делителни апарати и по леко на шмиргела свалих по някоя десета колкото да влиза. Само дето нали все бързам и съм си кьорав пропуснах да видя че е имало на винтоверта застопоряваща съчма та направих каналчето с флекса щото няма как да го хвана отново на струга.
Прикачен файл:
P1010779.JPG
Завих и развих няколко винта 8х160 в едно брезово трупче не ги и усеща удара се включва чак като почне да потъва главата. Прекалено яка машина за тези винтове но каквото има. Иначе не бих пак се отказал да диря оригинален такъв преход.
Virtex - майстор
Да повдигна малко темата от забрава.

Някои има ли идея дали това ще е добро:

https://www.onlinemashini.bg/komplekt-g ... asti/20183

Избора е между него и това:

https://www.lidl.de/de/powerfix-stecksc ... ig/p233018

Лидълското има по-малък набор от части, горното има по-богат избор, не само бройката. Но уж лидълското било от добра стомана. Още се намира из магазините, та се чудя дали да не направя един закъснял подарък.

Из нета се намират доста варианти на първият тип, разни KraftWelle из ОЛХ, които не се знае откъде и какви са. По принцип мога да отида да видя на живо едни такива, но нямам идея как да се гледа за добро гедоре.
Chefo77 - майстор
Virtex, от KraftWelle бягай - боклук голям. Не съм ползвал, но много се оплакват. Нищо немско няма в него, освен името. Качеството е китайско, ама от некачественото китайско.
Виж Force, виж Topmaster - като за мастера съм абсолютно сериозен - доста вдигнаха качеството напоследък, имам сума неща техни, гедоретата им мисля са тайвански, виж Лидлското ... само недей Kraftwelle.
Virtex - майстор
Ясно, мерси.

Затова се и чудя това Solleo с какво качество ще е...никъде не пише, а и то може да пише едно, да се окаже друго :)
Chefo77 - майстор
А и топа тръбят насам-натам, че имат гаранция. Не зная каква точно е, със сигурност не важИ за ключ 10, ако го ползваш с рамо 3 метра, но имат гаранция.
plamen6703 - майстор
Soleo - то ти предлагам да го подминеш като KraftWelle, качеството е като на Стоян и Мариан :) Това е брандирана марка на Валерий С и М Груп. За Лидълското не мога да ти кажа нищо, но ако аз трябваше да избирам бих си купил на Topmaster.
Успех при избора! :partyman:
Фитилчо - майстор
Купи си Proxxon
Има в немския ибей доста.
https://www.ebay.de/itm/PROXXON-Stecksc ... Sw0fhXifK7

Това също е много добро. Това са инструменти за цял живот, не гледай 50 лева разликаhttps://www.ebay.de/itm/Wurth-Zebra-Ratschenkas ... SwImRYEKUI

Имам проксън от дестина години, адски е здраво
преди това имах едно на 20- откраднаха ми го, малкото беше
behwolf - специалист
Здравейте, понеже гледам, че другата седмица в Лидл има комплект инструменти 216 части https://www.lidl.bg/bg/Offers.htm?articleId=25419 и се чудя, дали си заслужава за изцяло домашна употреба. Те имат и комплект от 94 части https://www.lidl.de/de/powerfix-stecksc ... ageSize=36, който преди го бяха пуснали за около 85-90 лв. Но се колебая много, понеже реално няма да се използва за автомобил или друг тип превозно средство, т.е дали си заслужава да се даде 160 лв. за комплекта им или да се изчака по-малкия с 94 части за около 85-90 лв. Гледах и други комплекти инструменти, като ще ги пусна и тях подредени по цена.


Други:

1. Гедоре 108 части 1/2''&1/4'' 4-32мм 6-стен King STD + ПОДАРЪК руски гаечни ключове 89,90 лв. - https://www.el-mashini.bg/product/4461/ ... arak.html
2. Гедоре 108 1/2''&1/4'' 4-32мм King Roy+ ПОДАРЪК руски гаечни ключове- 128,90 лв. - https://www.el-mashini.bg/product/1384/ ... g-roy.html

3.Гедоре 108 части 1/2''&1/4'' 4-32мм Topmaster professional 129,90 -https://www.el-mashini.bg/product/366/g ... m-tmp.html

4. Гедоре 94 части 1/2''&1/4'' 4-32мм 6-стен Force 148,00 лв. - https://www.el-mashini.bg/product/2895/ ... force.html

5.Гедоре 108+6 части 1/2''&1/4'' 4-32мм 6-стен RockForce( тука не можах да намеря информация, но май правят пак Force) 150,00 лв. - https://www.el-mashini.bg/product/6490/ ... force.html

За този Rock Force, намерих снимка от русия, кой е производителя https://static.onlinetrade.ru/img/fullr ... /5_big.JPG

Има и някакъв Болтър https://www.el-mashini.bg/product/3099/ ... olter.html
plamen6703 - майстор
Гидорията на Лидъл си заслужава да се купи дори за професионално ползване, а дали цената ти е по джоба това го решаваш самостоятелно. Имаше я преди няколко месеца на разпродажба за 140 лв. :partyman:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Комплект инструменти -клещи, отверки, гедоре, ключове?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: