• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Чираче - майстор
theagent написа:
stridata написа:
Стига с този песимизъм :yawinkle: Това за което говорите е най-лошия вариант... Има много фактори които ме навеждат на мисълта , че водата ще я "резна" с дренажа. И пак казвам, нито дренажа ще ми е в минус, нито отливането на подовете. Ще се набутам с 200-300лв. за шпакловане.. Като избие влага другата година, ще го мисля пак. ...
А да си помислиш, че този "песимизъм" може да е основан на това, че някой вече е настъпвал такава мотика? Това, за което говорим е по-скоро реаният вариант. Дали на тебе ти харесва е отделен въпрос.
.
Оставете човека сам да си троши главата, щом се пише ербап :? Всички с опит се опитват да му дадат правилен съвет съвсем безкористно, а той отговаря по непристоен начин.
Hoвoceлckи - майстор
Ти го остави. Нали си каза твоето мнение. Не е редно да задължаваш с него!
stridata написа:
градинката ми започва от ръба на пътеките и това също е вкарвало вода вътре...Хахахахах. Блаженни вярващите!
Имаме отделно мазе почти изцяло под земята, което от един момент, особено лятото започна все да е влажно. Подът - винаги мокър, че и кален. Не беше трудно да го свържа с наскоро направената поливна система. До тогава се поливаше то чешмата ... колкото да не изсъхне всичко скоропостижно ... След това - като не виждали вода ... браздите се повтаряха и потретваха. Преминахме към "по-разумно поливане" и проблемът почти го няма. Та като нищо може да се окаже, че точно поливната вода е влизала.
stridata написа:
в това мазе не е живяно 10-15 години
Но градинката е ползвана (поливана)?
stridata - специалист
Да. Живее се на етажа и градинката се експлоатира яко, полива се на богато със сондата. А в мазето след като дядо ми почина, няма живо пиле. Даже се сещам, че преди градината е била пред къщата, май не е имало такъв проблем щом дядо ми си е живял на приземния етаж.

П.п
Нито един от коментиращите не реши да ме попита за детайли. Веднага се заговори за разбиване на пътеки копане на основите. Изчел съм всяко едно мнение в нета за приземни етажи. 90% от случайте се говори за външна хидроизолация, ама останалите 10 кви са. Единя споменах думата стериопор и се намуси като госпожица. Другия въобще не ми разбра чувството за хумор. Благодаря ви на всички за съветите, ама дайте го по-ведро, по-весело, с повече чувство за хумор...Не знам какъв е проблема на Българската нация като цяло.
EDI - майстор
Я аз като лаик да ти кажа :partyman: .Удари първо един полиуретанов салам на ръба между пътеката и стената.Изстържи всичката мазилка по стените на стаята, изчисти пода и остави така нещата няколко месеца.Ще си проличи каква е влагата - капилярна или идва от по-високо.Може да се направи и вътрешно хидро, което става лесно, лично го правих преди няколко години в приземна стая и реших дългогодишен проблем.
Andri01 - майстор
Остави тази стая така. Идва лято,знаеш ли какъв хубав басейн ще стане? Един чадър отвън,столче маса и някой да къса билетчетата. А,помисли и за спасител на басейна-задължително е. Всичко друго е от Лукавия - пари на вятъра :) :partyman:
stridata - специалист
Еди, да ти кажа честно...Първо са*ам на жената и после на стената. Хахахахахахахха. Четох и ти какво си направил :tonqe:
EDI - майстор
Тъй де, и аз това викам, има време за сложни решения, карай зимната програма - жената, виното, някой риболов......... :lol: :-D
Andri01 - майстор
stridata написа:
Еди, да ти кажа честно...Първо са*ам на жената и после на стената. Хахахахахахахха. Четох и ти какво си направил :tonqe:
Ама са*ама не е еднакъФ ,нали? Ако е първия само,няма да стигне за стената,че студено вънка и знаеш всичко се свива...:(
preslav - майстор
stridata написа:

П.п
Въобще не съм влязъл в час, нито знам кво е яйчена кора, нито каква е тази течна гума... Стана неразбираемо за мен!
В края на видеото се вижда какво е яйчена кора - https://www.vbox7.com/play:e06e13a737, на този линк се вижда по-добре - https://www.google.bg/search?q=%D1%85%D ... X9x-wDoyqM:
nikolov333 - майстор
На първо време, виж има ли връзка между влажното петно в червено между бетонната пътека и водосточната тръба. Огледай и вътре в помещението пораженията по стените, къде са най-големи.. Логично е от там да идва най-много влага..

Прикачен файл

128e6a5bb67655d0.jpg
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Влага в Приземен етаж." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: