• 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
trunski - специалист
Малко инфо за развитието по въпроса:

Първия проблем на втората нощ не се е проявявал, горелката не е блокирала поради пълнене на тръбата с пелети. Явно шнека е изгребал прахоляка и проблема ще се явява по- рядко.

По втория проблем: с настройки стабилизирах работата на горелката, като същевременно гледам показанията на т20 и регулирам въздуха на определената степен, така че показанията да не надвишават 20-25.

Остава проблема със слабото отчитане от фотосензора на пламъка при запалване на първоначалната доза. Открих, че проблема се явява се само при студен комин, когато горелката прави цикли на гасене по температура на водата и комина е още топъл, няма проблем с паленето. Вчера при палене на студен комин направи голяма детонация в котела и изхвърли отзад кюнеца.
След това за да тръгне горелката трябваше да направя 3 или 4 опита, като запали пак с детонация в печката.

Вдигах първоначалната доза до т4-13 и си играх с въздуха т3 от 45 до 70, но съществена разлика не видях, само забелязах, че като е по-голяма дозата детонацията е по-голяма.
Сега съм оставил на т4-11 и т3- 58 и сутринта, като беше забила горелката, запали от втория опит без видима детонация, но кюнците още не бяха изстинали хубаво.

За да се концентрират пелетите от първоначалната доза пред запалката, съм сложил една ламаринка на заслона пред рампата, защото при моята горелка Р-12 заслона е по-малък. Така работи горелката от февруари миналата зима, тъй като тогава имах проблеми с паленето и на иглолистни пелети. По принцип в руския форум в темата за Фероли също се оплакват, че фотосензора трудно вижда пламъка, същото е казал и монтажника, който е монтирал системата.

Колеги, някакви идеи за безпроблемно палене на слънчоглед?
stefan33 - специалист
С Натурела си нагласяш чуствителността на фотосензора.
trunski - специалист
stefan33 написа:
С Натурела си нагласяш чуствителността на фотосензора.
Това ли е основното предимство на Натурела пред стоковото управ
ление?
trunski - специалист
Още един въпрос: Като сменим оригиналната запалка с керамична, трябва ли да разширим отворите на тръбичката, в която влиза?
filmatoplo - майстор
Збора от отворите трябва да прави светлия отвор на тръбичката ,има ли го това ще пали .Трябва да ги премериш ,новата май е по дълга ,ако е така се реже .
stefan33 - специалист
Не,има и други предимства.
За запалката-с керамична съм,но не намирам разлика преди и след разширяването на отворите.С оригиналната пали по-бързо.
filmatoplo - майстор
Днес моята запалка постигна рекорд ,след като пусна пелетите започнах отброяване и направо се изумих - на 36 тата секунда хоп пламъче .
n.ganev - майстор
Фероли с керамична запалка / къса / - разширяване на отворите!!!
stefan33 - специалист
n.ganev написа:
Фероли с керамична запалка / къса / - разширяване на отворите!!!

Отворите съм ги разширил
доза 34
Първа фаза 180 сек
Вентилатор 19
Втора фаза 130 сек
Вентилатор 16
Пали за около 4мин.
Как да ускоря паленето?
trunski - специалист
Аз съм със оригиналната тръбичка, само запалката смених със керамична. Момчето в магазина каза, че и така става. Наистина пали и без разширяване на отворите, с борови палети винаги, а със слънчогледови, когато е топъл котела. Обаче вчера видях в нета, че тръбата за керамичната запалка е с по- широки отвори и реших, че може и от това трудно да пали сльнч. пелети. Бавно палене и изтичане на времето за запалване, преди да са се разгоряли хубаво пелетите, като в това време датчика да не може да отчете достатъчна осветеност за да включи на първа степен. Затова отворите на тръбата ги направих от 6 мм на 8. Има разлика тази сутрин се събудих на топло, горелката не е забивала. Може би трябва да ги разширя още, защото Айса назад в темата беше писал, че за тези запалки трябват 4 отвора х 10 мм. Ако някой има под ръка тръбичка за керамична запалка, моля да сподели диаметъра на отворите. Мерси предварително!
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: