• 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 106
Нека намерим най-тънките цени.
Andri01 - майстор
Това което заварих преди 2 дена е 16мм. манивела от Москвич. Правих стяга. Заварките мога да ги снемам ,но естествено са зачистени. И никъде не съм твърдял,че тази машина се конкурира с професионалните!! това някой си го е измислил!! Просто за домашна,любителска работа е добре! Това е лично мое мнение! Спирам, че ми писна да обяснявам!!
Kirilpm. - специалист
Днес от сутринта обяснявам на разни многознайковци и ми писна! Ако някой се интересува от заварките с такъв апарат-да заповяда,да му покажа! Един"Желясков" разправя,че нищо не струва,но го е виждал на картинка само! Да,защото е любителска машина и е конкуренция на неговите професионални.
Колега,това не съм го казал аз.Това на първата снимка е 8мм желязо,на втората е 16.Електрод 3.25 се вижда как се е огънал като локум.Работи се на 180-200А с предварително скосяване,а кажи ми как с 90А машинка ще стане тази работа,нека да не пренебрегваме законите на физиката.Не казвам че е напълно непотребна,ако някой я взима да си закърпи калника,може и да му свърши работа,но да твърдиш че може да работи на такива дебелини е несериозно и заблуждаващо.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Andri01 - майстор
Спрях да обяснявам "че нямам сестра"! Конкуренция в смисъл не на ТТ данни и възможности,а в това,че любителите ще я предпочетат пред другите скъпи професионални машини. Не ме разбирай погрешно.
Kirilpm. - специалист
Ясно ми е че никой няма да си купи телоподаващо на Esab за да си закърпи Опела с остатъчна стойност от 250лв.Нека бъдем поне малко от малко обективни.За любителска работа по-добрия поне според мен вариант е класическия тип "ЦО" с бутилка въглероден двуокис и малка ролка тел 5кг.Зареждането на една средна по обем бутилка струва 10лв,а при любителска работа ще издържи и повече от година.Една ролка обикновена тел струва 20-22лв ако не ме лъже паметта на ESAB и в този случай по-евтините ролки излизат по-скъпи,понеже от стоене ръждясват и подаването на телта не е равномерно-следва ролката в коша.При това заваряване шлака НЯМА и е най-лесно за усвояване от начинаещ кеф ти в хоризонтално положение,кеф ти вертикално надолу и нагоре кеф ти тавански шев.При добра машинка и пръските са минимални.Ако си купувам като любител бих си взел втора ръка трансформаторна машина от българските,няма да споменавам марка за да не го приеме някой като реклама.На повечето евтини машинки телоподаващия механизъм е отвратителен,особено откъм воденето на телта и механизма,който притиска ролката.
silent1 - напреднал
Гледам че българския Лидъл е умрял. :) Не предлагат богат асортимент що ли :?
Инструментите им нещо....някакви недоразумения като куфари.....
etconev - специалист
Колеги, кажете нещ за кмплектите с битове и накрайни. Как са, стават ли или са лесно чупливи.
Kirilpm. - специалист
Аз съм доволен от тези в зелените кутийки,когато ги пуснаха с 20 волтовия винтоверт взех един комплект от издължените,ползвам го предимно за самонарезни видии и досега няма нито един бит фира пък са навили около 200-300 парчета.Като качество мога да ги сравня с тези на Wurth добро качество на нормална цена.Много зависи и от оператора.От винтоверта също съм много доволен.
borkata99 - специалист
etconev написа:
Колеги, кажете нещ за кмплектите с битове и накрайни. Как са, стават ли или са лесно чупливи.
Аз съм доволен, имам няколко чешита от "тези в зелените кутийки".
Ползвам ги не много често, вършат идеална работа, качвал съм снимки.
За чупене - счупиха ми се няколко "легла" на ботове - много се крехки и при слагане на бот-а обратно трябва да се внимава.
Аз сам съм си виновен и докато им свикна.............. :?
Така че взимай смело и после като пуснат друг "вид" /има и по-големи и по-малки кутийки, има кутийки с щипка за колана...../ пак взимай, трябва да си решиш какви ти трябват за да си направиш пълна колекция :lol:
Някои ще ти се повтарят но няма лошо.
Иначе от всичките им винтоверти и аку. отверка съм доволен. Но пак казвам, плзвам ги любителски и не много често.
silent1 - напреднал
Имам 5-6 такива неща. :-D Добри са за парите си
silent - майстор
Аз имам любителска теларка КЛАРК с траф 4степени макс 90А е... и в ръководството пише заваряване на дебелини до 2мм....не че я ползвам много но с 90А толкова ...предполагам че това на лидл е с такива възможности и ако телта му е по евтина както казва колегата но някакси пропуска да каже откъде я купува на тази цена мисля че не е зле...
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 106

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 4" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: