Boyan написа: Когато ние не отнемаме ефективно произведената топлина , инвертора опитва с няколко поредни ограничавания с по няколко процента , но температурата продължава да расте .100% съгласен. Тук се крие разковничето.
Тогава компресора се спира .
При колегата радиус имаме подово. То е даденост, константа и при ограничена температура на подаваният от ТП флуид и зададена желана температура в стаите неговото ефективно топлоотнемане е константа. Не можем да му влияем. Топлоотнемането зависи предимно от външните температури и респективно от топлозагубите на имота. По-слабо влияние оказва вентилацията ( ако изобщо я има)
Изхода ( поне според мен ) е единствено буфер. Така лесно, евтино и ефективно заглаждаме старт/стоповете дори и на инверторни машини. За машини стар/стоп руснаците препоръчват минимум 40-50 литра вода за киловат топлинна мощност.
Вече показах със снимки, как всеки лесно и евтино ( 50 ст до 1 лев на литър) всеки може сам да си направи неръждаем буфер от 2 ра употреба неръждаеми бойлри.
Лично се убедих как само със 160 литра буфер моята отоплителна система с ТП разреди старт/стоповете.
Трудно ми е да качвам графики, но ако трябва ще снимам.
П.П. пристигнаха ми неръждаемите дъна ф800 и когато ми остане време ще сглобя един 1000 литров неръждаем буфер. Много ми е любопитно как ще изглежда тогава синусоидата на работата на ТП.