Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Като си чичко-любопитко си намери един стар електромер от тези механичните дето ги смениха.
Кат си начешеш крастата и ти мине мерака поне няма да си вътре.
А един конвектор (какъвто и ще да е) представлява тенекия от сирене с нагреватели - нито повече, нито по-малко.
Дали ще се топлиш с конвектор адакс за 400 кинта или смядовски радиатор за 15 кинта купен от ОЛХ е все тая.
:partyman:
Keresteliev - специалист
hidrazin написа:
...А един конвектор (какъвто и ще да е) представлява тенекия от сирене с нагреватели - нито повече, нито по-малко.
Дали ще се топлиш с конвектор адакс за 400 кинта или смядовски радиатор за 15 кинта купен от ОЛХ е все тая.
Кво ли не прай рекламата!

Ама иначе е модерно.

Кой беше казал: Имал си бол пари - дал си!

:lol:
fox_vt - майстор
Моя уред така стои давам го натози и онзи. Мерих каквото можах и до там,така или иначе битката с енергото е обречена. За начесване на любознателната треска става иначе малко факти- хладилник 5 лв,телевизор с приемник 5 лв,комп със монитор и рутер 5 лв....тук пет там пет и сметката е написана.
valentino76bs - майстор
hidrazin написа:
А един конвектор (какъвто и ще да е) представлява тенекия от сирене с нагреватели - нито повече, нито по-малко.
Е аплимото има и малко електроника скоро сменях такава платка .Но не се задълбочих да видя как работи дали е он офф режима или е по друг начин регулирането.
Обаче внушение ли не зная всички казват, че са много по доволни от колкото радиаторите комфорта ли е по голям не зная ?(или като са дали една шапка кинти кво да кажат)
Иначе тези с лъчистото отопление лично мен въобще не ме кефят стаята студено пък лицето ми гори ква е тая работа?
preslav - майстор
Има и електромери с големината на автоматичен предпазител, но както вече ти казаха "и к'во" - аз бих насочил изследванията си в друга посока, на каква най-ниска температура издържа тъщата, хем да не повяхва, хем да не измръзва и целогодишно да е като свежа салатка.
Andri01 - майстор
Тъщата? Че тя лесна-експеримента го почваш от -15гр. и вдигаш до към +60 градуса. Но на седмица/градус и ще видиш как ще ти се усмихне още първия ден :).
8180 - майстор
Вие тези градуси за нищо ги нямате. :)
Не се спомена в темата на любопитния колега:
Всеки зададен градус повече в помещението вдига сметката с ок. 5%, при прочее равни условия и независимо от меренето.
HOT__SPOT - помощник
Мили колеги,
Знам че един от най-големите проблеми на българина е как да си плати сметките. Но темата не я пуснах за това. Питах и все още събирам мнения и отзиви за въпросния измервателен уред. Не съм питал за акъл как да си харча парите, а само за feedback за въпросния уред. Само първите няколко колеги се отзоваха по темата с ~3 поста и от там се почна с акъла...~20 поста.

Какъв е смисъла да имаме тема във форума с определно заглавие ако съдържание не отговаря на поставеното заглавие? Чешене на езици? Безплатен акъл?

Коментар на който попаднах в друг форум:
"Английски форум: задаваш въпрос - отговарят ти,
Руски форум: задаваш върпос - първо те хулят после ти отговарят,
Български форум: задаваш въпрос - първо те хулят после нищо" :D :D :D

Кажете сега за тъщите, кой каква печка е разглобил и има ли живот на марс?
Успешен ден на всички желая без задни помисли. Просто се дразня за изгубеното време.
DMN - майстор
HOT__SPOT написа:

В близкия ел. магазин ми казаха че ще докарат такива:
https://www.tashev-galving.com/files/ma ... %20711.pdf
https://www.amazon.de/Brennenstuhl-Ener ... B007459MH6
за м/у 30-40лв. Мисля да взема такова. Така като чета колегите какво пишат май точността не е проблем за подобни устройства.
При някои подобни у-ва проблем с точността обаче има! И тук не става въпрос за нормално допустимото отклонение или грешка на всеки измервателен уред. Някои "домашни" ватметри се дънят тотално при измерване в определен диапазон на консуматори с импулсни захранвания например(телевизори, компютри и т.н.) и това не зависи много от цената им, това са едни тънки моменти, за които човек може и да не се усети, ако ги има. Други пък се справят добре, но не трябва да им се вярва на сляпо, това ми е съвета, поради вероятностите от по-горе казаното ми. Ако ще измерваш мощността на печки и други чисто активни товари, мисля че каквото и у-во да вземеш ще ти върши работа да се ориентираш сравнително точно.
hidrazin спомена, че за целта един електромер би свършил много по-добра работа, аз също съм съгласен с това, но не съм много съгласен, че електромер от старите ще е по-точен от китайските ватметърчета, за които става дума. На вилата бях свързал такъв механичен електромер, но не използван(дето се вика нов), и разликата в киловатите от електронния на улицата и моя механичния беше нещо от сорта на около 10% - механичния показваше с толкова по-малко.
Електронен електромер, който показва и моментната мощност би бил най-подходящ за определяне мощността и консумацията на уредите според мен, освен ако от енергото не са го манипулирали да показва повече(дали правят такива работи - не знам).
preslav - майстор
Авторе, разбрах, че не носиш на шега, а и не четеш между редовете, това ме кара да влизам в обяснителен режим.
Писах ти за наличието на такива електромери - http://elmarkholding.eu/bg/Din-Rail_Mou ... /p353.html
А за тъщата не исках да споменавам жените по принцип, но 8180 ти е казал нещо важно - независимо от това с каква точност ще мериш "гоненето" на по-високи градуси в стаята ще води и до по-високи сметки т.е. научи жената да се намята зимно време, а не да "върти копчето" на терморегулатора.
Бях се зарекъл да ни си предлагам услугите повече, но мога да направя компромис и да ти пратя един ватметър да си начешеш крастата, а когато му се наситиш да ми го върнеш. Отчитайки цената на куриерските услуги надали ще ти спестя кой знае колко, но щом е за екшъна защо пък не.

Тема "Измерване на ел енергия на даден уред" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: