Най - вълнуващия въпрос зимно време.
-penata- написа:
Не моята е 1.5/1.3
Моята е същата, купувана края на 2015г. Няма показания обороти.
Предполагам, поне до средата на 2016г , е вървяла с тази версия.
Перфектна е, според мен. Има си вечен съспенд, за който му трябва де. При хубава настройка и гориво, щади запалка и се явява половинка на първа мощност.
Последното е много подходящо за есен, мека зима и пролет. За лятото не е.
gunpowder - специалист
Моята също е купувана 2016 г. но около юли - август и е с версия 1.7/1.3 . Явно на penata е застояла бройка от стария модел , но пък лошо няма много хора си работят с нея и са доволни .
-penata- - специалист
gunpowder написа:
Моята също е купувана 2016 г. но около юли - август и е с версия 1.7/1.3 . Явно на penata е застояла бройка от стария модел , но пък лошо няма много хора си работят с нея и са доволни .
Септември 2016 е купувана
-penata- написа:
gunpowder написа:
-penata- написа:
Не ми излиза на моята
помпиш ентера и не излиза така ли ?
Да излиза сверяване дата,час последно излиза осветеноста на дисплея и друго няма.Помпата ми включва на 45 като котела е на 60
Доколкото разбирам от написаното от penata, задържа бутона F и влиза в потребителското меню и след това помпи с Enter-a. Така няма как да му се появят оборотите. Penata натискай само Enter-a, там се редуват осветеност, датата, зададените градуси на горелката и оборотите, ако имаш датчик де.
-penata- - специалист
acpa4o написа:
-penata- написа:
gunpowder написа:

помпиш ентера и не излиза така ли ?
Да излиза сверяване дата,час последно излиза осветеноста на дисплея и друго няма.Помпата ми включва на 45 като котела е на 60
Доколкото разбирам от написаното от penata, задържа бутона F и влиза в потребителското меню и след това помпи с Enter-a. Така няма как да му се появят оборотите. Penata натискай само Enter-a, там се редуват осветеност, датата, зададените градуси на горелката и оборотите, ако имаш датчик де.
Не ми излизат обороти където и да натискам [-X
gunpowder - специалист
-penata- написа:
acpa4o написа:
-penata- написа:
Не ми излизат обороти където и да натискам [-X
Само се прецъква ентера без да се влиза където и да е или да се задържа нещо. Просто версията на горелката е по-стара и няма датчик за обороти .
Варианта ти е на око да ги настроиш по този метод който ти казах . Гледаш над отворите за въздуха да няма пепел , а недоизгорели пелети , поне аз така настройвах моята . Пробвай с тези цикли и подавания които ти бях написъл и по тях настройвай въздуха .
gunpowder - специалист
-penata- написа:
gunpowder написа:
-penata- написа:
Помпата ми включва на 45 като котела е на 60
Тя затова не ти вдига повече от 45 гр. като работи помпата ти охлажда водата , а мощноста на горелката ти е достатъчна само да подържа температурата но не и да я вдига . Ако настроиш помпата да вкл на 50-52 гр. при 60 зададени според мен ще е по-добре за котела . Също което съм забелязал при мен е , че при dt 10-5-0 ми вдига разхода , затова си работя с 6-4-0 .
andy_forresite - майстор
Горелката на penata е седяла на склад някъде. Затова е купена 09.2016 г. и е с 1.5/1.3. При това положение съм му дал тотално грешна препоръка за въздуха. Тези 46, 44 и 41% са много, много ниски. Затова не е могла да вдига над 48. Въобще не е горяло както трябва.
Според мен зареждането не е лошо както те насочих на сляпо (не съм въвеждал числа в таблици, по "слух" му ги написах). Паузите 45 секунди също в 95% от случаите са си перфектни, остава да вдигнеш въздуха до необходимото ниво. На колко % да заложиш трябва да ти напише някой с такъв софтуер и пр. Опитай с първа 48, втора 52 и трета 57%.
Penata, каква е сумарната мощност на прикачените работещи радиатори при теб? Трипътен вентил на котела разбрах че нямаш. Термоглави имаш ли? Май не. А стаен термостат?
Зададените мощности за трите степени зависят от температурния контрол. С термостат трябва да имаш външна изолация. Тогава се задават големи мощности, за да стопли бързо и след това се разчита на способността на жилището да задържи топлината дълго време. Горелката не работи през това време. Където има В.Т.О (воден топлоакумулатор, демек буфер) може да гори за него и без да се подава топлина към жилището. Ти обаче явно нямаш такъв. А при термоглави може да се зададат по-ниски стойности за зареждане с пелети. Тук целта е поддържане на една температура с минимум гориво, правилно протичащо горене и достатъчно ниска зададена на водата. Без трипътен вентил на котела и с големи или много на брой радиатори без термоглави поддържането на 60° може да се окаже проблематично със зареждане 1.4, 2 и 3 секунди съответно за мощност 1, 2 и 3. Не разбрах какъв ти е котела, като предполагам е чугунен от сорта на виадрус, имергаз, симе, демрад, солитеч и т.н. Т.к. може би и 50 градуса ще стоплят жилището към момента.
То да му напиша, ама комина му е друг, режима на отопление също....
57% на 3та, за мен ще е много. При мен са три трети мощности, като на Уж 1ва съм задал 47%. 2ра 48%, 3та 49%.
Тая сутрин са прибирам и гледам котела тъмносив. Вдигнах навсякъде по 1%.
До сега се е бил бял до много светло сив. Тягата на комина според времето. Моя комин не е особено теглив, а на Пената май беше яко тягов.
Да опитва!
Преди- малко по късно, демек от вчера са последните 3 снимки.
https://photos.app.goo.gl/AUBXIZpycFNquuj22
Простора свърши, котобаса доволен.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет фев 02, 2018 9:39 am, променено общо 2 пъти.
-penata- - специалист
andy_forresite написа:
Горелката на penata е седяла на склад някъде. Затова е купена 09.2016 г. и е с 1.5/1.3. При това положение съм му дал тотално грешна препоръка за въздуха. Тези 46, 44 и 41% са много, много ниски. Затова не е могла да вдига над 48. Въобще не е горяло както трябва.
Според мен зареждането не е лошо както те насочих на сляпо (не съм въвеждал числа в таблици, по "слух" му ги написах). Паузите 45 секунди също в 95% от случаите са си перфектни, остава да вдигнеш въздуха до необходимото ниво. На колко % да заложиш трябва да ти напише някой с такъв софтуер и пр. Опитай с първа 48, втора 52 и трета 57%.
Penata, каква е сумарната мощност на прикачените работещи радиатори при теб? Трипътен вентил на котела разбрах че нямаш. Термоглави имаш ли? Май не. А стаен термостат?
Зададените мощности за трите степени зависят от температурния контрол. С термостат трябва да имаш външна изолация. Тогава се задават големи мощности, за да стопли бързо и след това се разчита на способността на жилището да задържи топлината дълго време. Горелката не работи през това време. Където има В.Т.О (воден топлоакумулатор, демек буфер) може да гори за него и без да се подава топлина към жилището. Ти обаче явно нямаш такъв. А при термоглави може да се зададат по-ниски стойности за зареждане с пелети. Тук целта е поддържане на една температура с минимум гориво, правилно протичащо горене и достатъчно ниска зададена на водата. Без трипътен вентил на котела и с големи или много на брой радиатори без термоглави поддържането на 60° може да се окаже проблематично със зареждане 1.4, 2 и 3 секунди съответно за мощност 1, 2 и 3. Не разбрах какъв ти е котела, като предполагам е чугунен от сорта на виадрус, имергаз, симе, демрад, солитеч и т.н. Т.к. може би и 50 градуса ще стоплят жилището към момента.
Котела ми е виадрус с кутия отдолу с стаен термостат съм имам изолация вътрешна отоплявам около 150квадрата осем стаи плюс две бани и едно климатично тяло за коридора :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: