Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gunpowder - специалист
-penata- написа:
gunpowder написа:
-penata- написа:
Между другото имам термометър за димни газове показва 160градуса при 56-57градуса на котела като гори на втора степен
Явно доста температура отива в пространството . Пробвал ли си / ако не си го направил вече де / да позатвориш малко клапата отзад на комина . Помня ,че каза , че имаш ламарини в котела явно не вършат много работа щом димните газове са толкова високи
Затварял съм я в началото като сложих горелката но нямах термометър тогава сега е отворена
Ако имаш хубава тяга на комина направо я затваряй или докрай или зъбче преди края определено ще има разлика и 10 гр. да е за теб е добре .
Не искаш да пробваш с моите настройки явно . :axe:
-penata- - специалист
gunpowder написа:
-penata- написа:
gunpowder написа:

Явно доста температура отива в пространството . Пробвал ли си / ако не си го направил вече де / да позатвориш малко клапата отзад на комина . Помня ,че каза , че имаш ламарини в котела явно не вършат много работа щом димните газове са толкова високи
Затварял съм я в началото като сложих горелката но нямах термометър тогава сега е отворена
Ако имаш хубава тяга на комина направо я затваряй или докрай или зъбче преди края определено ще има разлика и 10 гр. да е за теб е добре .
Какви бяха твоите настройки че вече се обърках от настройки
gunpowder - специалист
-penata- написа:
gunpowder написа:
-penata- написа:
Какви бяха твоите настройки че вече се обърках от настройки
7/13/17 кВт по тази таблица която ти пратих , не те насилвам опитвам се да помогна , направи паузата да е 45, цикъла да е сбора от подаване и пауза . Имаш проблеми с пелетите щом котела ти е черен на там отиват нещата . Затвори тази клапа да свалиш димните газове
markoscbr - специалист
Пена не се натрапвам просто искам да помогна,според мен изчакай с настройките времето е топло нека да захладнее и тогава прави настройки каквито избереш поне от това не може да се оплачеш ще се оправи споко .
Между другото искам да ви попитам как сте с конденза в тези плюсови температури при мен се появи понеже горелката не слиза от първа мощност появи се в долната камера на димогарните траби #-o
gunpowder - специалист
markoscbr написа:
Пена не се натрапвам просто искам да помогна,според мен изчакай с настройките времето е топло нека да захладнее и тогава прави настройки каквито избереш поне от това не може да се оплачеш ще се оправи споко .
Между другото искам да ви попитам как сте с конденза в тези плюсови температури при мен се появи понеже горелката не слиза от първа мощност появи се в долната камера на димогарните траби #-o
И при мен има конденз малко ама все пак го има незнам дали от топлото време или от студеното защото октомври - ноември нямаше нищо а сега потече и то не е черно а повече на мазно кафяво прилича
То тука, Пена, стана като с многото баби.
Слушаш един и опитвате, или вземи та си повярвай малко и ще си постигнеш добри настройки. Дори на място да дойде някой, дето ''разбира'', ще му отнеме един ден, докато превърти десетнайси пъти цикълът НОРД.
Грешка е,, че си отворил клапата. Ми не опитваш бе човек. Притваряш докато вземе да пропушва при разгаряне и връщаш малко.
markoscbr - специалист
Между топлото и студеното там е конденза.
Това е неизбежен процес кофтито е че се завързва ражда и с всички окиси които се отделят от горенето разяждат ланарината.
Ееееееех ражда поспри се :yawinkle:
-penata- - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
То тука, Пена, стана като с многото баби.
Слушаш един и опитвате, или вземи та си повярвай малко и ще си постигнеш добри настройки. Дори на място да дойде някой, дето ''разбира'', ще му отнеме един ден, докато превърти десетнайси пъти цикълът НОРД.
Грешка е,, че си отворил клапата. Ми не опитваш бе човек. Притваряш докато вземе да пропушва при разгаряне и връщаш малко.
Ха ха да не мога да смогна да вкарвам настройки.Ще го оставя да погори няколко дни мисля че има ефект от последните настройки на анди започна да сивее само ме притеснява че ако хване студ няма да може да смогва.Времето ще покаже :)
markoscbr - специалист
Пена с тези малки зададени мощности в това топло време е ОК,ако скове -5,-10 ще трябва да променяш ( запази мойто) или Хубави цепеници защото 140 кв отопляема площ въобще не е малко [-X
-penata- написа:
Ха ха да не мога да смогна да вкарвам настройки.Ще го оставя да погори няколко дни мисля че има ефект от последните настройки на анди започна да сивее само ме притеснява че ако хване студ няма да може да смогва.Времето ще покаже :)
Да бе!!! Не помниш ли, че Анди ти писа и да вдигаш зададената температура? Освен това можеш да променяш и праговете между мощностите. Провиш си 3та и 2ра по дълги, като намалиш градусите между тях.
Сивее значи?!
Погледна ли снимките, дето качих няколко страници назад?
При еднакви настройки на горелката веднъж е като сняг, а после е тъмно сив към черно.
Разликата е само в температурите навън, атмосферно налягане, влажност.
Като си нямаме ламбда контрол, ше си побутваме туй-онуй.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: