Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Не каэа каква търсиш от големите 30 ка или 50 ка.
filmatoplo - майстор
Имаше някой който му е голяма 30ката ,смело може да ги смените ,само че эаедно с фланците .
gnt69 - майстор
Rumen89 написа:
30kw търся.
Ето тука една оферта. ЦЪК
filmatoplo - майстор
А това може и да стане ,иэглежда човека не энае че раэликата е само главата .
tihomir123 - специалист
От днес забелязах, че ми падат неизгорели пелети в пепелника, а до вчера не беше така, пелетите и вчера и днес са едни и същи! Какво ли е породило да се случва това?
kotarankat - специалист
Най- вероятно горивната камера е натрупала нагар. Топлото време, в комбинация с повече пепел от пелетите и често влизане в suspend/поддръжка са предпоставка за образуването на нагар по стените и основата на камерата.
markoscbr - специалист
Тихомирчо ако си барал въздуха има вероятност да ги издухва,или вентилатора сам да си е качил оборотите намали с процент оборотите успех
andy_forresite - майстор
Пък според мен въздухът се е самонамалил и пелетите не са успели да изгорят.

Сега горя 8-ци в смес 6 мм от 2016 г., които са много зле като състав и горене. Установих, че за да горят правилно, трябва да се осигури определена минимална температура в самото огнище. Тоест да постъпват опр. минимум пелети и да има минимум въздух, за да има тази температура. Опитно съм стигнал до минимум от 1500 грама/час. Така не се формират "дюни". Тези ~5-6 kw обаче идват в повече на моменти. Когато намаля подаването и вентилатора, температурата в огнището намалява. Намалява и t° в комина, но това не бива да радва никого. Извиращите пелети не успяват да се запалят и изгорят навреме - започва образуването на дюна. Горенето не става по-добре, нивото на огъня се вдига, а фотосензорът показва по-ниска осветеност, но проблем в последното няма. Горенето не е добро, падат опърлени бонбончета и единственото хубаво нещо в това е, че не се стига до Поддържане.
С другите 6 мм пелети този проблем го няма - те се запалват бързо и дори въздухът да е намалял, горенето се подпомага само от естествената тяга, минималният праг е по-нисък. Самата пепел в пълен пепелник е по-лека с около 40% в сравнение с пепелта от другите.
Може би решението е да се намери минимумът, при който има стабилно във времето горене. Ще е добре въздухът да остава какъвто е въведен. Балансът на минимума е деликатен (мощност 1). На мощност 2 идва повече гориво и повече въздух. Получава се по-лесно.
Избрал съм по-слаба първа, за да може да се редува периодично с втора мощност, при която огънят се разпалва по 1-2 пъти на час. Пелетите не се накамарват толкова и Поддържане е слабо вероятно (поради ниската 1-ва).
tihomir123 - специалист
При мен наистина е така, мощности 2 и 3 се ползват само за разпалване, а си работи само на 1-ва и подържа зададената температура в следствие на което виждам, че овъглени пелети вървят към ръба на горивната камера и се надигат нагоре и правят камара. Намалих малко дозата на 1-ва и подадох малко въздух сега е по добре след малко ще го загася и ще почистя паничката и ще върна старата настройка ама с една идея по малко подаване на шнека!!!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: