• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 186
Всичко за дърводелството
parketmilanov - специалист
EDI написа:
Добре се е получило, Миланов, браво :partyman: .На първата дъска и трябва само една чаша червено :partyman: Тъмното орех ли е- първите две дъски и последната или нещо друго.Двуцветната дъска кафявото на нещо като тик ми докарва с тези прави жили.Бялото на ясен или на бук ми прилича май.И продуктово позициониране има на масло и инструмент. :lol: Удари им и малко горещо ленено масло с восък, ако си пропуснал.
Сатърчетата и квадратната дъска ен грийн са орех /европейски от новихан :)/ който излезна много красив като жила и доста тъмен /може би от над десетилетие седял в един фургон /
Зебрата е махагон /предполагам е сапеле/ и клен .
финиша е ленено масло леко загрято .а на ореховата квадратната последна ръка карнауба .
търся восък на поносима цена ,затова за сега само карнауба и бор пак от крафтсман . Мисля да смешам ленено масло 80% и 20% пчелен восък на водна баня и да стигна до 60/40 като експеримент пък да видим .
Много ви благодарим , не е само моя заслугата правим ги по между обектите с целия наличен грамотнодърводелски екип и който му е удоволетворение .Подготвяме още няколко красоти , но кЪт станат ще се хваля :) Трудно е с дървесините , едвам намерих маслина , ясена е станал безумен като цена , ореха ясно той си е винаги с високи цени ,
Явор малко съм поръчал да видим какво ще излезне :)
И един плот качен върху крака от Сингер ...тук съм консултант само ....Изработка е по-добрата част от Фамилията ни ....и по -красивата ! :)/Материал - топола , финиш епоксидна смола .....Мноооого епоксидна смола ...8 литра .

Прикачен файл

маса топола 2.jpg
kuuuuuul - майстор
parketmilanov написа:
EDI написа:
Трудно е с дървесините , едвам намерих маслина , ясена е станал безумен като цена , ореха ясно той си е винаги с високи цени ,
Явор малко съм поръчал да видим какво ще излезне :)
.
Явора е много готин ама ясена не е нищо интересно а и трудно се работи.
EDI - майстор
Аз понякога си купувам екзотики от една варненска фирма.Изкарват много интересни единични бройки дървесина, можеш и по интернет да си поръчаш.
kuuuuuul - майстор
Ееее,кажи я де,що ни мъчиш сега. :partyman:
la_bamz - специалист
Мисля, че Еди говори за тази фирма : http://www.tropic-timber.net/bg/store_u ... ml?stype=0
Преди нова година и аз си напазарих малко, правих дъски за подаръци ;) Собственника е МНОГО свестен !
EDI - майстор
Да, точно тази. :partyman: Много интересни неща излизат.Последната година някой много често пазарува стабилно, до преди година и нещо дъските стояха с месеци, сега мине, не мине месец и някой опразни рафта. :lol: Преди няколко дена се канех да си взема една дъска махагон сапели 2 метра дълга, широка 29 см, дебелина 32 мм, тама ми идваше, щях да правя едни подложки за глигански зъби на приятел ловджия, гледам някой го отмъкна.Сега ще трябва да бъркам в запасите в работилницата или да чакам да изкарат нещо друго. :lol:
parketmilanov - специалист
Edi- Не си казал ,че искаш махагон ....имам 108 см на 160 см цяло парче на 52 мм ...
идвай и го отмъквай на добра цена ще да е :)
Имам и други красоти ...акация , малко череша на талпи ...
родезийски тик на паркетини /което е неудобство но материала е уникален ./
Ипе - на дъски по 25 мм дебели ширина 14см мисля или 13 ...
Virtex - майстор
parketmilanov написа:
искаш махагон ...Имам и други красоти .
По еконт праща ли се :-D
EDI - майстор
Благорадско, Миланов. :partyman: Не търсих точно махагон, а просто по-тъмно дърво, да не е повече от 32 мм дебело и да е поне 250 мм широко, да не си играя да слепвам две парчета за ширина.Просто тази дъска отговаряше на тези критерии. 52 ми идва много, понеже нямам с какво да го срежа на две пластини - ни циркуляр имам, ни банциг.Обаче като разрових из работилницата намерих една дъска ироко - африкански тик, 25 мм дебелина и към 28-30 см ширина, която идеално ще ми свърши работа, и се сетих, че съм у купувал от Варна преди години и съм го забравил. :lol: Това за родезийския тик и за ипе-то веднага го отбелязвам и ще ти пиша, защото обмислям едни дреболии и може да ми потрябва, а дебелината е точно като за мен.Родезийския тик като на снимките с подреждането на паркета, която пусна вчера ли е, шарката е страхотна.
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 186

Тема "Какво сътворих днес." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: