Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
mcm - специалист
alexandrov123 написа:
Здравейте темата е старичка но и моя момент за борба с тези пана дойде . Ситуацията е следната имам таван с лакирана дървена ламперия и искам да налепя такива пана директно на ламперията . Въпроса е с какво и как да ги залепя. Моля за помощ от знаещите. Предварително благодаря.
Лепил съм такива пана върху таван с дъски боядисани с бяла блажна боя с това:

http://denbraven.bg/page.php?index=9

преди лепенето, забърсах тавана с влажна кърпа и след това леко го минах с шкурка 150-200 колкото да се матира, надлъжно по влакната. Още нямам отлепени или провиснали.
Благодаря на отзовалите се . Монтиране на локо с шкурка и после лепене със силикон.
bulhomes2 - майстор
Какво е това "локо"?
mcm - специалист
Само "локо" да не значи мокро, че няма да залепиш нищо, имам в предвид с влажния парцал да се изчисти тавана ако има нужда, после чакаш да изсъхне, леко шкурене, обезпрашаване, и накрая лепене, но на суха повърхност. И не е силикон, монтажно лепило се води. Успех !!!
Извинявам се , андроида помага с правописа. Лака се матира.
лепих стиропорени таванни панели преди 20дни взех си лепило "стиролепс" http://praktiker.bg/bg/Adhesives/%D0%9B ... 1/p/440462
върши работа но доста се поизпотих докато разбера къде греша с употребата му.Оказа се че трябва да грундирам разредих малка част от лепилото със вода и я нанесох на тавана изчаках 10минути да дръпне и тръгнах да лепя паната (точно там сгреших) много си играех да натискам на всяко пано реално погледнато само се моря а ефекта се получи на за 2 часа налепих 6кв. което са 3пакета.На другия ден като отидох да продължа с лепенето паната сами си залепваха само намазвам притискам към тавана за 10-тина секунди паното и хоп следващото.Тези дни ми предстои да лепя още 2 стай със площ 32кв. м. и пак смятам от това лепило да взема не е много евтино 13-14лв. е 3кг. но поне знам че върши работа стига да се грундира на първия ден и да се лепят на следващия.
Здравейте и от мен! Моят проблем с тия декоративни пана е не със залепянето, а с боядисването. По някаква причина, латексът се събира на капки. Моля ви, помагайте с идеи, не знам какво да правя! Използвах латекс на варова основа.

Тема "лепене на декоративни плочи от стиропор на тавана ПОМОЩ!!!!!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: