Мечтата на всяка домакиня
iolly_ - специалист
Моля ви помогнете ни с идеи от къде да си закупим кухненски плот с нестандартни размери....имам впредвид ширина 70 см на дължина 1.50 някъде. Дължината все още е под въпрос.

Трябва ни за барплот, на който искаме да се храним....
Master_Kenobi - V.I.P.
Да се храните само?! На 60 см. широко не става ли да се храните?! :-D Барплот е все пак... Или имате някакви специални изисквания, или пък нещо сте пропуснали като инфо?! :?
И от какъв материал да е плота, все пак? ПДЧ или и някое екзотично дърво също ви устройва? :-D Имате ли бюджет за плота?
Задължителна ли е правоъгълната форма, или може и нещо по-фриволно? :cool:
Въпроси... въпроси... въпроси...
--------------------

П.П. Какво направихте с напуканата мазилка? Или пак бъркам ника и гледам само аватара? :?
iolly_ - специалист
Здравейте,

отбелязахме с молив до къде са пукнатините и сега изчакваме да видим дали се увеличават, за да решим кои от съветите ви да приложим.

През това време издирваме лак за паркета и последният ни проблем е този барплот. Изобщо много ще ме срещате по форума, защото цяло жилище имаме да обзавеждаме и вече сме шах и мат.

Проблемът е, че имаме хол с бокс на едно. Много ни се искаше кухненска маса, но приятели ни посъветваха, че няма да е красиво да отделим бокса от хола с маса. Ние се съгласихме с тях, но ни се иска барплота да е удобен за хранене за трима и затова искаме да е широк, като отдолу да има място да си пъхнеш краката, за да ти е удобно. И затова искаме плот като тези, които се слагат на кухните над долните шкафове но да е нестандартне размер и да е заоблен по ръба. А като форма ако може да е елипсовиден в единия край супер..ако не правоъгълен.
tassel - специалист
Така като чета, май най-добре ще е да си го направите от масивна дървесина.
Харалампи - специалист
Мислили ли сте за гранит? Той може да се оформи много ефектно.
Master_Kenobi - V.I.P.
Може ли някаква скица на този хол с бокс. С размери, разбира се. Ако, може...
Да се храните на бар-плота?! :? Хапването на някой сандвич ли се има предвид, или ежедневната вечеря? Не е много удобно човек да се храни на бар-плот. А как ли би го правило едно дете (нали не е извън плановете ви :-D ), или някоя по-старичка баба след време...
Fortune - специалист
iolly_ написа:
Моля ви помогнете ни с идеи от къде да си закупим кухненски плот с нестандартни размери....имам впредвид ширина 70 см на дължина 1.50 някъде. Дължината все още е под въпрос.

Трябва ни за барплот, на който искаме да се храним....

Разгледай няколко варианта. Има плотове с ширина 90 см, но изборът е малък, а и сигурно ще трябва да си купиш цял, защото едва ли ще ти отрежат 1.50. Не е задължително да е от термоплот, а вариантите за естествен какмък са доста скъпи, по-добре си купи една хубава маса и просто махни краката и я сложи като плот върху шкафчета :)

Прикачен файл

kuhni-0013f6.jpg
kuhni-0013f6.jpg (102.65 KиБ) Видяна 12848 пъти

Прикачен файл

kuhni-0014b7.jpg
kuhni-0014b7.jpg (86.25 KиБ) Видяна 12848 пъти

Прикачен файл

img50-big.jpg
img50-big.jpg (89.87 KиБ) Видяна 12848 пъти

Прикачен файл

kuhni-0019h3.jpg
kuhni-0019h3.jpg (70.97 KиБ) Видяна 12848 пъти

Прикачен файл

kuhni-0019f5.jpg
kuhni-0019f5.jpg (62.67 KиБ) Видяна 12848 пъти
iolly_ - специалист
Ето чертежче на помещението и снимка на нещо подобно на това, което искам, но с по-тесни шкафове отдолу, ако изобщо има такива, предвид малкото ни жилище. Но пък някой допълнителен шкаф, макар и малък ще ми дойде доста добре.

Иска ми се да е плот, а не дърво, защото в боксчето ми всичко ще е пълно над плота почти и незнам къде въобще ще мога една питка да омеся.

Другият вариант беше да няма плот, а маса на прехода между хол и бокс....малка елипса искахме, която да се разтяга, но пък приятели ни казват, че няма да стои много добре като разделяне на двете помещения. Вече незнам. Давайте съвети, че много се чудиме.

А относно детето..то вече е на лице....момиче на три години, така че и за него трябва да се мисли да. Но не ми се иска да се яде на холната гарнитура въобще. Три години вече ни омаза всички мебели с манджа и не мога повече да издържам.

Благодаря предварително.

Прикачен файл

primer.jpg
primer.jpg (80.61 KиБ) Видяна 12804 пъти

Прикачен файл

Dnevna.gif
Dnevna.gif (4.3 KиБ) Видяна 12809 пъти
iolly_ - специалист
Много ми се иска, ако под плота опаднат шкафовете, а е примерно стеничка, да залепим от тези облицовъчни тухлички и от същите да сложим по комина, който е в бокса, но нещо светло и топло като цвят, а не сиво като камък.

Относно гранит за плот..казват, че държи много студено и не е удачно.
Master_Kenobi - V.I.P.
Я, ама ти на тва ли викаш малко жилище. :-D Цели четири стаи има. :)
Шегувам се! :cool:

Според стандартите, които не са изсмукани от пръстите, трябва да имаш зона с ниска мебел (за ТВ) и зона с висока мебел за хранене (и гости). Ниската зона ще я организирате някак в участъка от хола, който е към прозореца (предполагам, преобладаващ юг).
Зоната с "висока" маса не можете да я замените с бар-плот. Лично мнение. Представи си до колко неудобства ще доведе:
- Идват две приятелски семейства на гости - айде, полуправи на плота. Поднасяш котлети (с питката, разбира се :-D ) и започват да ги режат. Рязала ли си пържола на висок бар-плот! И аз не съм. Явно е неудобно;
- Минава некое време и трябва дете да се храни там, 5-6 годишно. Ми не може. Стола е висок. Хайде отива на ниската маса в хола, а не при мама и тате;
- Минава още много повече време и идват родителите на гости. Вече трудно подвижни. Пак ли на високия стол?

Дори плота и да е нисък, за нормални столове, той пак ограничава. Няма да може да събереш повече от 6 човека. Не се мести... Такива неща. Леле, пък и ако се "бетонирате" с някой камък! :shock:

Не виждам и защо искаш още работни повърхности за месенето на питката. :? Имате цели 6 линейни метра за шкафове и уреди в бокса. Хич не е малко!

Според мен, не трябва да бягате от класиката - голяма маса. Тя сама ще си намери мястото някъде в хола, близо до бокса или частично в него. Като се наложи, слагате я на средата на хола и я разтягате и събирате 10-12 човека. Ще имате и такива случаи.
-

Тема "Помощ_плот нестандартен размер." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: