• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
miroki - майстор
Djack написа:
miroki написа:
..........
На всичкото отгоре се вижда искрата за някакви стотни от секундата и тогава следва затъмняването. Аз като заварявам, обичайно чуквам когато маската ми е на очите. И избягвам този блик. Но това е въпрос на свикване.
Това през стъклото на соларната ли е? Ако е така е кофти! Дори за малко е достатъчно да ти "вземе" окото и после е кофти!
Да, за това сложих една 7 ца от вътре. През нея се вижда все пак къде ще се почва. Но ползвам само, като ми се наложи сериозно и няма кой да помогне да държи.
...
Купих миналата година и не ползвам и за това не и помня марката. Заварявам рядко и за мен не си заслужава да дам 500 лв.
Ако някоя от тези, които показвате за 100 тина лева, няма тези недостатъци бих взел, но ми казаха, че няма такива.
radius - майстор
Ти направо разби митовете...Всеки се хвали колко е доволен, а ето и едно противоположно мнение. И аз съм със чувствителни очи и напълно те разбирам. Подкрепяш подозренията ми, оглеждам се за соларна маска, но не смея ( а и тепърва ще имам да заварявам).
lubenov1 - специалист
Здравейте, благодаря на всички отзовали се със съвети, мнения и предложения за закупуване на соларна маска. Аз се спрях на този модел KPOWER AS 3000f с професионална касета XA-1022 от този производител http://www.shine-xunan.com/products.asp ... tail&ID=95
Надявам се да съм направил правилен избор според цена качество, крайна цена 99лв.
Ще ви бъда благодарен за съвет как да я съхранявам и почиствам , след като я ползвам!
Утре ще пристигне и ми трябва съвет, как да я проверя дали сработва в офиса на Еконт. :-D
Andri01 - майстор
Вземаш си електрожена,електрод и парче желязо в офиса и... :? А иначе,мисля,че с запалка ще стане-да затъмни пред пламъка и!?
miroki - майстор
По горе писах, че става и пред крушка. Доближи маската на 30 тина см. Все ще имат и някоя настолна. Аз пробвах пред около 100 ватова икономична. Желателно е да не се вижда добре цялата, а само силно осветената и част. Вземи си и стъклото от маската (ако имаш обикновенна) да сравниш.
elektrozen - помощник
radius написа:
Ти направо разби митовете...Всеки се хвали колко е доволен, а ето и едно противоположно мнение
Митовете ги създават хора, които са си купили един боклук за без пари, но...понеже нямат база за сравнение и работят в годината по 5 мин се хвалят.
Освен това не бива да се подценява и характерната черта на Българина - не може аз да се мина и не съм се минАл. :-D
И ето ти митове за качествена маска /и не само маска/ за джобни стотинки.
Още преди поне година че и повече бях писал някъде в този форум, че различавам качествена от евтина маска след 10-тина паления на електрод, ама никой не ме отрази тогава. Всички бяха в еуфория за маски подарък с електрожен за 120лв :lol: :lol: :lol:
plamen6703 - майстор
Ето още една отлична възможност за избор на соларни маски http://www.aigwelding.com/AIG_Brochure_Helmets_2017.pdf Всеки сам за себе си прави своя избор и решението е лично! :partyman:
radius - майстор
Тва да не е сирене, че да си избираш на воля. :lol:
aig_welding - специалист
radius написа:
Тва да не е сирене, че да си избираш на воля. :lol:
Не е, но мога да ти завия половин кило за в къщи! :-D
lubenov1 - специалист
Здравейте, взех си днес маската, пробата направих с лед фенер "челник", който има функция преминаване и се доближава най много до заваръчния процес от към светлина.
Маската работи и мисля, че и за напред ще работи коректно, надявам да е така! Касетата изглежда добра и качествена зглобка има си и сериен номер. Потанциометъра е на финни степени, което е добре и няма самоволно да се завърта при работа има лед индикация за шлайфане и за слаба батерия. Самата маска е еластична и си личи. че не е долнопробна пластмаса.
Надявам при бъдеща работа"заваряване" с нея! Да се докаже, като качествен продукт макар и без написан на нея известен бранд!!!
Ако, някой иска може и да пусна снимки за да видите за какво иде реч. :arrow:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Дилема между соларни маски" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: