• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Смисъл равномерен, и издължен или като горелка, имам предвид като загрее до коя слиза до първа или? Аз съм на авто, работи на 5 20тина мин о почва да слиза до втора като е мн студено и след това първа, или като сега почти веднга на първа и после влиза в мпдулаация
YordanZaykov - напреднал
bmahob написа:
Смисъл равномерен, и издължен или като горелка, имам предвид като загрее до коя слиза до първа или? Аз съм на авто, работи на 5 20тина мин о почва да слиза до втора като е мн студено и след това първа, или като сега почти веднга на първа и после влиза в мпдулаация
издължен, като загрее слиза на 2ра
bmahob - майстор
Значи прекалено си я намалил май, макар че на теб втора е около 1.3-1.4кг на.час при тя стойности, което доказва че на камината и трябван мин поне към 6-7кв мощност. С теб сме се надценили с тея 21кв, трябваше ни коммо 15кв :-D
YordanZaykov - напреднал
bmahob написа:
Значи прекалено си я намалил май, макар че на теб втора е около 1.3-1.4кг на.час при тя стойности, което доказва че на камината и трябван мин поне към 6-7кв мощност. С теб сме се надценили с тея 21кв, трябваше ни коммо 15кв :-D
хахах и аз така мисля, заради това все връзвам още и още радиатори, лири и т.н. сега ще затварям терасата и ще сложа още един голям радиатор
bmahob - майстор
Аз отоплявам почасово, щото сме двама и през деня сме на работа, сутрин от 04'00-08'00 после в зависимост от студа от 13-14'00до23'00 разход около чувал и малко, в дневната с кухня 27-28*, в спал ята към24* там нямам нищо на тавана,и едната стена е стълбище на комшията неотопляемо
YordanZaykov - напреднал
аз съм на 8ми етаж в панелка, 65кв апартамент, почти изцяло външен, изолация отвътре навсякъде с фибран. Имам 2 тераси, 1-та съм я затворил към кухнята, другата ми е на хола, и тази година смятам и нея да затворя към хола, и обмислям да лепя фибран на всички тавани, защото останових, че от там идва голяма загуба. Навсякъде съм със пвц дограма, обаче стъклата са обикновени, та и тях ще сменям.
Откакто започна сезона, съм на 2 тона(изразходвани), при положение че с жената сме с малко дете и по цял ден гори на 23 24 градуса, от термоглавите в стаите, а камината е на 55 гр +-5, и 25 на стайна.
bmahob - майстор
Демек фибран по външните стени,без на таваните. Еми щом с 55* праиш 23-24*на стаята си добре, аз я карам на 65*на водата и се ръководя само по нея, и с термпглави по стаите/макар направени на 4'и половина :-D :-D
YordanZaykov - напреднал
Аз да питам и друго, някой изкарвал ли е тръбата дето смуче въздух отвън? Има ли смисъл от тази операция?
andy_forresite - майстор
Относно температурата на водата, с която се отопляваме при наличие на термоглави. Има голямо значение дали камината/котелът имат малък кръг чрез смесителен вентил за охладената вода. Когато има може да се отоплява с 65 градуса както при +5, така и при -20°С отвън. Работата е в това, че при външна +5° водата в малкия кръг се превърта в съотношение да кажем 4:1 преди да потегли към радиаторите - 4 литра в секунда въртят през малкия кръг и се връщат в камината и 1 литър потегля към радиаторите. Просто толкова са отворени термоглавите, не искат повече гореща вода. Един вид камината/котелът се явяват резервоар за гореща вода, от който радиаторите си взимат за да поддържат вътрешната температура. В случая има запас от гореща вода и когато потрябва, тя е там. Горенето е на ниска степен с умерен разход.
А при -20°С навън същите 65 градуса вода от камината/котела се превъртат в съотношение 1,5:1 - 1,5 литра се завъртат през малкия кръг и влизат в камината, а другия 1 литър потегля към радиаторите заради отворените термоглави, които гонят вътрешната температура.
Когато няма малък кръг и термоглави, а само термостат при камината, тогава, управлявайки по температура на водата, разходът ще е почти еднакъв при +10 навън и при -20°, само че в първия случай вътре ще е 28 градуса.
bmahob - майстор
YordanZaykov написа:
Аз да питам и друго, някой изкарвал ли е тръбата дето смуче въздух отвън? Има ли смисъл от тази операция?
Аз съм изкарал, ама единствената полза е чене може да пепеляви като пусна аспиратора
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: