Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Приключих с четвъртия тон дървесни пелети, почнах 5тия :) Това от края на септември-началото на октомври. Почти 5 месеца - 4 тона. Един приятел казва, че разхода ми е висок. Вероятно е прав. След като сменя входната врата това лято, ще видим догодина как е.
liverpool-64 - специалист
Чудна работа! 30 год. съм бил на централно парно от АЕЦ ,цени народни,но последните години се наложи да се настаня в къща и си прекарах парно ,но локално с пелетна горелка и котел. Досега 4т. заминаха дървестни , а сега и зимата нещо се разлюти и кой знае колко ще стане разхода,отоплявам около 90 кв.м и втори етаж почти необитаем,когато някой от синовете се сети за нас да ни види дали сме живи,тогава пускам радиаторите :|
Като чета някои колеги какъв разход имат си мисля ,че още нещо не съм донаправил или някои неща още не са ми ясни,макар,че съм изчел доста много от форума.
Или някои откровено лъжат, но аз като новобранец не мога да си дам мнение за хора ,които не познавам.
gnt69 - майстор
Фитилчо написа:
Какво става с разхода :-D
Ами нормален е. :partyman:
Фитилчо - майстор
gnt69 написа:
Фитилчо написа:
Какво става с разхода :-D
Ами нормален е. :partyman:
:? :lol:
andy_forresite - майстор
Всяка къща има своя индивидуалност като външен вид, разпределение, мебели и топлотехнически характеристики. От последните зависи способността за задържане на топлината. Могат да се различават в пъти в зависимост от застроената площ и РЗП. Изложението, климатичните условия в различните райони на страната, поддържаните температури, реалната отоплявана площ (на обитаемите помещения), модела на отоплителния котел, калоричността на горивото, оптималната настройка на горивния процес и честността при обявяването на разхода, са най-важните влияещи върху изразходените пелети фактори. На много места може да се получат разминавания.
Какъвто - такъв :) Хубавото е че познах за (не)подценяването на зимата, а лошото е, че... познах. Разходът се е увеличил до към 50 кг. За исторически сравнения за който чете догодина - навън е снежна виелица и - 9°С като не е било по-топло от - 7 и ще падат още. Дотук съм 3700 и остават още 1000.
Rumen72 - специалист
Хвърчиии, близо 3 и половина чувала на 24 часа при днешните температури, иначе от 1 октомври от 5,5 тона остават 2 за сега, плюс минус 4 чувала. Пелети ужас, клас Б с кори и изреки и парчета от ПДЧ от цех за мебели.
VelinPetrov - специалист
От 01.10. до днес 4300 кг. дървестни иглолистни пелети.
Svezar - специалист
Фитилчо написа:
Какво става с разхода :-D
В това време скача с 50-60 % ! -5 не е като +5 :wink:
Фитилчо - майстор
Svezar написа:
Фитилчо написа:
Какво става с разхода :-D
В това време скача с 50-60 % ! -5 не е като +5 :wink:
Мойте са на проценти, дал съм жега сега , направо не гася на втора степен :lol:
3 чувалчета от вчера следобяд , но още гори, ненам колко има в бункера :-D
bmahob - майстор
140чувала до края на февруари

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: