• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 62
Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Добави някой лев и си вземи това, няма да сбъркаш :wink:

https://www.onlinemashini.bg/proboden-t ... 8-mm-/6208
USP - напреднал
Ами то за тези пари не е ли по-добре това? https://edigital.bg/probodni-trioni/pro ... ka-p368209
Chefo77 - майстор
И това става, но мисля, че Макитата е една идея по-добра.
USP - напреднал
Предполагам, че качеството на Макита е по-добро или по други причини. Просто обичам да знам защо едно нещо е по-добро от друго нещо. Не съм имал такава машина, ползвал съм инцидентно от познати и не съм наясно, какво е важно при избора. Попрочетох това-онова, но все пак ми се иска да чуя мнения на хора, които са в час.
redbox - специалист
Разликата между качествените и евтини машини е точно това, което прави едните добри, а другите посредствени.
Особено важно за едно зеге е механизмът му за движение и водене на ножа. Евтините механизми са от ламарина и цам, а ролките се износват скоропостижно = кривене.
Другото важно е плотът. Трябва да е здрав, прав и стабилен. На Макита са такива. Крив ли ти е плотът, не става зеге от това.
След това - на хубавите машини ватовете са им реални!
Макитата като я поставиш включена на равна повърхност без ножче, там си и остава. А прехвалените Спарки например, почват да се разхождат от вибрациите навсякъде. Евтините и подскачат...
Поне си прочел, сигурен съм, да ползваш качествени ножчета.
Точно защото ще го ползваш чат-пат, си вземи нещо, което и след 3, 4 или 5 год. като го ползваш да ти свърши много добре работата във всеки момент.
Примерно: Макита_4329, регулируемите обороти са си плюс, в момента е на 149 лв - супер цена. Безплатна доставка. И сигурна, щото Николай е пич. Тъкмо ще ти подскаже и какви ножчета да си вземеш.
Chefo77 - майстор
Бошът си има изявени слабости - ролката е такава. Изисква смазване, защото в противен случай започва да задържа, а започне ли да задържа, износва канала по права линия. Не можеш да смениш само ролката, сменя се с държача, между 20 и 30 лева беше. Вторият недостатък е нетолкова добрата защита на елементите вътре. Механизмът се пълни с боклуци и движението нагоре-надолу се затруднява, докато блокира напълно. Третият недостатък е нетолкова добре изработеният SDS механизъм в горната част - има склонността да износва водещия канал.
Иначе като предимства смело можеш да отчетеш прекрасното балансиране (има си балансиращ вал) и удобството на SDS механизма.
Ако можеш да ги пипнеш и усетиш и двете, ще избереш кое ти допада повече. Спарки не поглеждай, че за по-голям боклук от TH65 не се сещам изобщо (в този ценови клас е).
pgt - специалист
Chefo, а с Bosch PST 900 PEL играл ли си си и той как е, че там SDS механизма е по различен?
Chefo77 - майстор
Този захват е по-добрият - със завъртане. Използват го и в профи серията. Но въпреки всичко, не забравяй че машинката е хоби. :wink:
USP - напреднал
Благодаря на всички отзовали се! Все още не съм решил каква да е машинката, но може би ще е нещо до стотина лева.
agj - майстор
USP написа:
Благодаря на всички отзовали се! Все още не съм решил каква да е машинката, но може би ще е нещо до стотина лева.
И нещо по евтино да е, ако е за ползване на няколко пъти в годината , пак ще ти върши работа.Аз съм си купил една евтинийка на Райдър Изображение и си ми върши работа.Даже преди време успя да изреже и дупка в плота за мивката ,щото на майстора който трябваше да я реже, му се счупи Спарки-то и свърши работата с моето Райдъче. :lol: Ама е още е живо, и си го ползвам от време на време..... :rock: :partyman:
П.П.Ето ти подобно нещо ,промоция от понеделник: https://www.kaufland.bg/aktualni-predlo ... 63992.html
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 62

Тема "Избор на прободен трион (зеге)" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: