Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
plamen6703 - майстор
storming написа:
plamen6703, благодаря ти за включването. Ще изчакам да видим какво ще излезе. Няма как всички да сме електротехници, не ме е срам от това, че не разбирам. За това и задавам въпроси. Както и да е.
Няма нищо срамно да попиташ, дадох ти вариант, който не е за електротехници и е безопасен за теб! :partyman:
storming - специалист
Hoвoceлckи написа:
Колко волта е тази батерия? Някаква възможност да замерите какъв ток се консумира от нея при работа?
Консумацията е 0,22 A
Hoвoceлckи - майстор
Адаптер като този дето ти е показа, пламен би трябвало да ти свърши работа. Ето ти го на по-тънка цена
http://www.alfashop.bg/product/579/adap ... 2v-1a.html
Както си я разглобил, изкарай си две жички от изводите на батерията и тя ще ги вържеш към някой от жаковете на адаптера (като го отрежеш).
storming - специалист
Т.е. да разбирам, че няма как да се получи това, което искам, без допълнителни адаптори?
plamen6703 - майстор
storming написа:
Т.е. да разбирам, че няма как да се получи това, което искам, без допълнителни адаптори?
Нали искаш вариант да се справиш без да си електротехник! На една от снимките си означил с червено "плюс" "минус" за променливо напрежение. Това показва, че и да има други варианти "направи си сам" са опасни за теб, да не се превърнат в "самоубий се сам"!
Няма по-важно нещо от живота и здравето на човек! :partyman:
petrov7111 - специалист
Колегите ти спестяват обяснението защо не може да стане само със свързване по платката, аз ще го направя. Елементите по платката са за да зареждат батерията САМО. Моторчето черпи от батерията. Тези елементи НЕ могат да осигурят достатъчен ток на моторчето и за това ти се предлага външен източник на напрежение, който да осигури НЕОБХОДИМИЯ ток. Успех.
storming - специалист
Добре, последен въпрос.

Като си взема адаптор, буксата към машинката да я вържа на + и - на конекторите за батерията или за двата извода на моторчето?

Към връзките на батерията би трябвало да е?
Последна промяна от storming на съб мар 03, 2018 5:22 pm, променено общо 1 път.
petrov7111 - специалист
На батерията ! Но махаш батерията. Вземи си СТАБИЛИЗИРАНО захранване, поне 1 ампер, ако вземеш повече няма да сбъркаш.
lpoik - специалист
petrov7111 написа:
На батерията ! Но махаш батерията. Вземи си СТАБИЛИЗИРАНО захранване, поне 1 ампер, ако вземеш повече няма да сбъркаш.
Може да не маха батерията само да се сложи едно съпротивление на + към батерията да ограничи зарядния ток.Не знам само дали ще се справи. :?
petrov7111 - специалист
Може, така ще зарежда и батерията, но човека каза, че не е много наясно с тази материя, та търсим да му е по-просто.

Тема "Ел. захранване на уред" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: