• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bobu - помощник
И после ръчно да трябва да я стартираш от начален цикъл за да изпомпи водата от нея.
Значи ако те разбирам правилно при тази програма излиза вода извън камерата и този поплавък изкл. миялната или проблема е с неговите контакти?!?
А иначе няма някаква термична защита и при прегряване да изкл. и спира миялната?!? ЩЕ се опитам да го проверя но малееее... каво ще ми коства ваденето навън(тя е вградена и кухнята е малка :) )
lov - майстор
Има си и защити от прегряване но тази е единствена дето тотално я изключва както обясняваш. Дали е теч или прегорели контакти все едно, но вече клоня все повече към теч.
Няма значение коя е програмата от долу имаш една камара маркучета и маншони дето винаги могат да прокапят. Не е задължително да тече от камерата. И това може да не се случва винаги а ти да си мислиш че щом си избрал високата температура е от това. То може и да има връзка щото тогава времето е по дълго и стига да се събере толкова колкото да ти я изключи почти в края на програмата. При една две капки на минута а дори и по малко и става белята. Но никога няма да видиш че тече от долу. А те са достатъчни да сработи защитата. На по къса програма не успява да се напълни ваничката или пък се позапушва теча. И може да ти я изкара до край без да спре. А до следващото миене тя се е изпарила и си тръгва нормално. Обясних ти защо помпата тръгва винаги в начален цикъл на програма.. А и е често срещан дефект за машини втора ръка защото често се пукат пластмасите и маркучите щото времето не прощава и те стареят.. И повечето по подобни причини се изхвърлят и пристигат у нас козметично отремонтирани колкото да се препродадат от ново.
И няма значение дали е вградена или не. Аз поне до сега не съм видял модел без такава защита.
Спасението е само едно вадиш я, слагаш я на масата със свалени капаци пускаш и си пиеш рикията. Ослушваш се и гледаш какво става.
Почти съм убеден че там е заровено кучето.
bobu - помощник
Благодаря за изчерпателния отговор. Обяснил си го перфектно. Ще видя как ще се справя с тази задачка закачка :)
zdravcho - специалист
lov написа:
Спасението е само едно вадиш я, слагаш я на масата със свалени капаци пускаш и си пиеш рикията. Ослушваш се и гледаш какво става.
Почти съм убеден че там е заровено кучето.
- това е истината. Впрочем ти до сега не си ли я пускал на въпросната програма с проблема и да седиш да я гледаш какво се случва и кога спира? Може и звуково да сигнализира и код за грешка да дава. ...ама след 4-5-6часа на сутринта да се е самоизключила :?
bobu - помощник
Не не съм за сега два пъти я пусках на програмата с по ниска температура и няма проблеми. Имах ангажименти и не съм я пускал и проследявал засега.
До няколко дни мисля да го направя и ще пиша за резултата. Между другото проблемния разпръсквач на няколко пъти го засичам в различно положение по време на миене - значи е започнал да се върти. :-D - проблема е в тръбните връзки т.е. не бяха правилно конфигурирани
Jacomo - специалист
Възможно е на висока температура да не изключва термостата и да се задейства термичната защита. Например неизправен термостат или сменен с неподходящ. Може и термичната защита да е неизправна или да е подменена с по-ниска от 70 градуса.
bobu - помощник
Това питах дали може да стане. Така - пущината си има собствено мнение. При вкл. на висока температура и последващо проследяване за да разбера горе-долу кога се самоизключва, тя си изкара от край до край програмата без забележки. Ха сега де?!? ЩЕ я пробвам пак по късно
lov - майстор
Продължавай с опитите :lol:
Аз ти казах къде къде е най вероятния проблем и защо не винаги може да се получи. Едно неуплътнение на вратата и прокапване от там пак във ваничка може да е било причина. Сега се е наместило или се е махнал боклука който е прищипвал.
Здравейте,
имам съдомиялна Електролукс. Снощи исках да я пусна, но, когато натиснах старт бутона, не светнаха контролните лапи, все едно не е включена в контакта. Преместих захранващия кабел в друг контакт, без никакъв ефект. Ще съм благодарен, ако някой, който се е сблъсквал с такъв проблем да сподели.
Благодаря и спорна седмица!
plamen6703 - майстор
Модела на съдомиялната е тайна, която само ти знаеш, ако решиш може да го споделиш!
Истината е някъде във вратата на съдомиялната, отваряш и измерваш дали се подава напрежение на това, което си натиснал, но не са светнали контролните лампи, ако се окаже, че има напрежение на вход и изход, затваряш съдомиялната и търсиш вариант за приятел, който може да ремонтира съдомиялни, или вариант за сервиз. :partyman:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "проблем със съдомиялна" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: