Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
emo_s - помощник
Празни приказки, покажи снимки на нещо твое което си създал, не кво си купил от Китай и сложил в кутия, а кво си направил като производител.
Pansim1 - специалист
Добре, но ти ще се извиниш за простотийте които написа в две теми, нали?!

Вижда се и размера на платка управление.
Снимките са на силов модул готов за поставяне в кутия ИЗА 150
Платките и другите елементи се виждат добре на другата снимка.
Съвсем съзнателно, са с занижено качество. :)

Прикачен файл

IMG_20180412_094555.jpg
IMG_20180412_094555.jpg (30.42 KиБ) Видяна 1572 пъти

Прикачен файл

IMG_20180410_145443.jpg
IMG_20180410_145443.jpg (53.12 KиБ) Видяна 1575 пъти

Прикачен файл

IMG_20180410_133509.jpg
IMG_20180410_133509.jpg (55.49 KиБ) Видяна 1575 пъти
АБВ потребител - специалист
Yangi ,Благодаря :) но намерих 2 монитора от старите компютри и вече имам много ферити на разположение.Колега Пансим,Хиляди Благодарности че даваш информация и знания.Благодаря!!! Не знам само при тези чипове Топ,какво всъщност задава входящата мощност. Дали стойността на подаденото напрежение или момента на подаване на импулса от оптрона.Да всъщност енергията се натрупва през правия ход,но как се регулира самата входяща мощност като инпулса се подава през обратния ход?
Последна промяна от АБВ потребител на чет апр 12, 2018 8:47 pm, променено общо 1 път.
yangi - специалист
Pansim1 написа:
Защо ви притесняват захранванията?
Обратноходовиците работят железно, само веднъж да им се престрашите. Моето мнение е да пробвате.
Не са толкова скъпи елементите, даже и да изгори нещо. Важно е да се навие правилно трафа, който всъщност не е точно траф а по-скоро натрупващ дросел.
Опитайте...пък аз ще помагам с каквото мога.

Имам много захранвания, които са качествени и ми беше много лесно само да променя стабилизацията. Захранването съм го тествал на ток 1,7А държи се стабилно и за това дадох такъв съвет. По мързеливо е и спестява време и пари.
yangi - специалист
Чираче написа:
Интересен ми е факта, че вече има 107 страници по темата. И то при положение, че пазара е наводнен с всякакви електрожени. Според мен не си заслужава упражнението.
Пазара е наводнен с абсолютно всичко, това не означава, че не трябва да се прави нищо. А и повечето от материалите ги имах т. к. съм се занимавал с електроника, сега ми е хоби и си правя различни неща. Не си ли опресняваш знанията затъпяваш. А на мен ми се налага да ги опреснявам. Има го и удоволствието нещо което си направил после да ти върши работа. Преди съм правил проекти на различни неща и ми е останала тръпката.
yangi - специалист
Днес си играх и качих малко снимки от изработката на силовия траф.
Навих половината първичната 12нав. После вторичната 8 нав. После другата половина първична 12нав. Проводника го изчислих така, че да са ми пълни слоевете. Сложих само един слой хартиено тиксо и един слой тефлонова лента за изолация между първичната и вторичната за което малко съжалявам, защото изолационното съпротивление между двете намотки ми излезе 6Mohm (на постоянен ток безкрайност). Искаше ми се да има просвет 2-2,5мм между намотката и магнитопровода за обдухване. Индуктивноста на разсейване между 2те намотки ми излезна 5мкН (предполагах, че ще ми излезе по-малко), че тая индуктивност товари транзисторите и обратните диоди. Пробвах трафа първо на 40В после на 70В и накрая на 320В. Работи не ми даде пробиви.
Прикачен файл:
transformator2.jpg
Прикачен файл:
transformator3.jpg
Прикачен файл:
transformator4.jpg
Прикачен файл:
transformator6.jpg
Прикачен файл:
transformator7.jpg
АБВ потребител - специалист
Аз пак ще потърся такива захранвания :)
yangi - специалист
Питане към колегата Pansim: 2x1,5mm2 дали ще ми свърши работа за усилване на пътечките между трафа и транзисторите? Пътечките от мрежата до диодния мост съм ги усилил с 2x1,5mm2, ама при транзисторите е по-голям тока (не ми се иска да греят пътечките).
АБВ потребител - специалист
Защо тока при тр-те да е по голям??? Тока е еднакъв по цялата първична верига,така че след като другаде са ти 2х1,5кв. не би трябвало да греят. :)
andro440 - майстор
Виж ти ,темата се съживила ,което ме радва !

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: