Мечтата на всяка домакиня
Fortune - специалист
iolly_ написа:
Относно гранит за плот..казват, че държи много студено и не е удачно.
:?
Нали няма да ходите по него:)
mim - специалист
ето 2 много бързо намерени нестудени гранита, сигурно има и по-светли
ако все пак се спрете на плот, а не маса
можеш да слагаш горещо на тях, да изцеждаш мокро отгоре им, да режеш неограничено количество плодове и зеленчуци, не можеш да го надереш с нож и вилица, почиства се лесно,... и още не знам си какви предимства, все неща, които за по-малко от 1/2 година унищожиха плота на мивката в офиса

може също и с технически камък, а преди година бях попаднала на 1 фирма от Ботевград, която лееше мивки от някакви смоли смесени с каменни частици, различни за различните якости и цветове

за мен готовите плотове са предимно неумела имитация на естествения камък :?

Изображение

Изображение

п.п. дори да сложите плот, мисля че пак ще се наложи да сложите и маса, не мисля че плотът може да я замести по какъвто и да е начин
Master_Kenobi - V.I.P.
mim написа:
п.п. дори да сложите плот, мисля че пак ще се наложи да сложите и маса, не мисля че плотът може да я замести по какъвто и да е начин
Радвам се, че имам съмишленици. :)
И никой не каза, че мрамора поема мазнини и стават петна. Гранита не е така до колкото знам. Спецовете по камък да кажат.
iolly_ - специалист
За съжаление няма място и за плот и за маса, така че трябва да изберем един от двата варианта.

Относно гостите..не смятам изобщо да ги каня на барплота, освен някой приятел, който примерно е минал за по чашка. В хола пред диван тройка ще има висока холна маса, а не съвременните ниски стъкларии, без никой да се обижда. Харесвам ги, но за апартамент 160 квадрата, където имам отделна дневна с голяма маса за гости и в хола да ми е само да си оставят чашките кафе. Въпросът е къде ние тримата с мъжа ми и детето да хапваме вечер, защото денем едва ли ще сме в къщи. Понеже детето доста цапа не си представям да яде на холната гарнитура изобщо и затова търся решение....или маса на границата между двете, което според приятели ще е грозно.....или барплот с възможност за хранене на трима човека върху него.

А за кухненските шкафове имам само 4 метра стена..не мога да свивам към детската много, защото там има врата. И на тези 4 метра трябва отдолу да сложа хладилник, миялна, пералня, шкаф за мивка и един шкаф 60 остава и до комина ще остане нещо като шкафче около 35. Тъй като нямаме дрешник се налага пералнята да е там.Отгоре ще имам един участък 60 и един 1.20 плот, но върху тези трябва да вместя кофе машина, микровълнова и парти грил..тоест дори да ги кача по стената на високо не остава много плот.

Иска ми се нагледно да ви покажа двата варианта, но с детето не ми остава много време. Ще се опитам да намеря време да начертая нещо грубо на Solid Works
Master_Kenobi - V.I.P.
iolly_ написа:
В хола пред диван тройка ще има висока холна маса,
:shock:
Садаш на дивана и хапваш от масата, така ли?! :?
asinka - специалист
Една идея от мен :)
Не съм се задълбочавала по темата, надявам се да се вмества в изискванията ти,
Изображение

Тази, която показвам е на Явор, и цената е 423 лева, подобна поръчахме в Дизма за 255 лева.
Разтегателна, като в разтегнато положение стига до 170см, в събрано 130.
Височината варираше до..не си спомням колко в различните височини, но в едното е стандартна холова, в другото стандартно кухненско, за хранене.
silllveto - Майсторица
Можеш да поръчаш кухненски шкафове, каквито искаш по размер, но ти качват цената. Отгоре слагаш плот по поръчка. При ширина 70см + шкаф мястото за краката пак ше е недостатъчно (имам плот над стеничка с радиатор, прави ми го дърводелец)
iolly_ - специалист
Масичката е много сладка.....нещо такова мислим да сложим като холна маса, защото искаме задължително да е разгъваема и от стария тип...по-високите..не просто ниска за кафе. Нямам впредвид нещо супер високо ....просто като седнеш на дивана да ти е малко над краката. А механизма за вдигане нещо не ми харесва..видях го на живо и като е вдигната масата стои грозничко..незнам

А за барплота май ще е плот от дърво, защото нещо не откриваме нестандартни плотове, а и назря въпроса дали с плот ще е красиво. Лошото е, че ако искам да го ползвам като сме сами за нещо да си омеся ще трябва да постилам мушама отгоре..което хич не ми харесва ама нямаме избор.
asinka - специалист
Днес си я купихме, масичката!
Съпругът преди 10 мин.започна да я сглобява :)
iolly_ - специалист
Ето какво ми се върти като идея и какъв барплот ми се иска. Как мислите дали е добра идеята? Малко ме притеснява разстоянието на излизане от детската. Вратата на детската е 95 с касата. Пропуснала съм да дам размер ана късата стена откъм детската- 197 см е.

Иначе барплота е с идея хем да има един шкаф ..хем да е удобен за сядане..да има да си пъхнем краката. Височината като на кухненския плот мисля да е. Дайте мнения моля ви, че се побърках от мислене, а вече искаме да го изработват.

Жълтата линия на image1 показва границата теракот-паркет. На кое от двете трябва да се закачи крака на барплота се чудя.

Прикачен файл

image2.gif
image2.gif (4.66 KиБ) Видяна 9303 пъти

Прикачен файл

image1.gif
image1.gif (4.39 KиБ) Видяна 9303 пъти

Тема "Помощ_плот нестандартен размер." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: