• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Здравейте, вече цяла седмица си блъскам главата какви модули да си поръчам за кухнята и как да ги разположа така че да мога да побера в кухнята хладилник, пералня и да оставя място за малка съдомиялна. Фурната ще е за вграждане с индукционни котлони над нея. Трябва да имам и едно долен шкаф с чекмедже в който да се поберат 1-2 тенджери и съответно приборите за хранене. Проблема е, че мястото е доста ограничено, по мой виждания кухнята трябва да е разположена на две съседни стени. Едната стена е 2,08 метра като на нея в двата края имам изкаран водопровод и по средата кабел за фурна от другата стена мога да ползвам 2,3 метра, като на нея има прозорец който се намира на 85см от ъгъла между стените и е широк 75см. Дано сте ме разбрали. Някой може ли да ми помогне с изготвянето на проект от готови модули така че да ме устройва разположението? Пробвах с програмата на Икея но нещо немога да го измисля как да стане. Искам да е от модули заради цената или пък да се вземе някаква готова кухненска конфигурация и да се добавят или премахнат накой от елементите. Много ще съм Ви благодарен за евентуално съдействие. Както и ако можете ме насочете към фирма която да ми изготви проекта и после да мога да си го получа без ангажимент за поръчка от тях съответно срещу заплащане.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Това е почти 4 метра кухня. Не е малка :-)
С програма не мога да помогна и с модули също. Какво е модул? Това, което продават готово в практикер ли?
blagoispasov - специалист
Всъщност е наистина малка. Казвам го от личен опит - в момента и ние се чешем по главите как да съберем всичко необходимо в ъгъл с размери 2 на 2 метра и си е мисия почти невъзможна. Под всичко необходимо имам предвид хладилник, мивка, плот и фурна за вграждане, пералнята ще е в друго в помещение.

"2 на 2" изглежда много, но само докато мястото е празно. Като се постави хладилник, остават 1, 40 на 2. като се има предвид дълбочината на шкафовете остава една страна с дължина 1,40 и една с дължина около 80 см. Та конкретно при нас 2 на 2 дава малко над 2 метра.

Решението, което сме намерили, е хладилникът да е най в ляво , след това в оставащата по-къса страна (около 80 см + ъгъла, който по принцип си е неудобен) да се разположи мивката (там са изводите за ВиК), а по средата на дългата 1,4 метра страна да се разположат фурната и плота.

Друг начин реално няма.

Авторът на темата разполага с цели 30 + 8 см повече, за което благородно му завиждам.
Последна промяна от blagoispasov на вт май 01, 2018 10:22 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Аз имам стена 180 :-) 120 за "кухня", 60 за хладилник. Пералнята е отвъд стената, под стълбите. Удобството да си имаш къща :-)
Мога да помогна с идеи за разумно оползотворяване на наличното пространство, но не и с компютърен проект или "модули"
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Мивката може да се монтира в ъгъла и така най-добре се оползотворява мъртвото простанство отдолу.
iliya_i - майстор
n_a написа:
Мивката може да се монтира в ъгъла и така най-добре се оползотворява мъртвото простанство отдолу.
Ъгъла е най-неудачното място за мивка, освен ако не си с мнооого дълги ръце. Виж ако мивкара е с оцедник, оцедника може да е в ъгъла. Моят ъгъл е пълен с уреди и съдове, които се ползват сравнително рядко. Коритото на мивката е ДО ъгъла така, че може да се застане срещу него.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Няма да коментирам дължини на атрибути :-)

Прикачен файл

3.jpeg
без странните чупки по конструкцията
3.jpeg (4.51 KиБ) Видяна 3045 пъти

Прикачен файл

2.jpeg
2.jpeg (7.29 KиБ) Видяна 3045 пъти

Прикачен файл

1.jpg
iliya_i - майстор
Аз пък ще коментирам ширини. В България ламиниран плот по-широк от 60 см няма да намериш, а другите варианти са поръчкови, пък питащия гони цена.
КИМИ - специалист
На 2.3 м. не могат да се разположат хладилник+кухня+пералня.
От уравнението трябва да се изключи пералнята,
според мен, де :-D .
blagoispasov - специалист
Ако стената с дължина 2,08 е лява страна, аз бих започнал с пералнята отляво, и веднага след нея бих монтирал плота и фурната. Мивката бих монтирал в ъгъла на дясната страна, но коритото да не е в кьошето, а да се стои срещу него, както iliya_i предлага. На дясната страна (2,30 м) най в дясно бих поставил хладилника. Единственият, но за сметка на това немалък недостатък на това разположение би бил, че прозореца ще се мокри при работа на мивката, но ако дограмата е PVC, реално не е чак такъв проблем.
  • 1
  • 2

Тема "Малка модулна кухня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: