Мечтата на всяка домакиня
Master_Kenobi - V.I.P.
Карам по ред:
* Не виждам какво те притеснява излизането от детската?! :? Поясни, ако може.

Идеята не е лоша за мен с няколко поправки:
* Защо сте се вкопчили в идеята за бар-плот. Това значи да е фиксиран за пода, да е по-висок. Все неудобни в случая неща и ангажиращи. На ширина 70 см. няма как да вкарате отдолу шкаф и същевременно да си пъхате кратата свободно. Няма как... Притеснено ще е.
Предложение: не го правете бар-плот, а маса на 4 крака, подвижна, на нормална височина около 75 см, а не на височината на плота (85 см). Предимствата тогава, според мен, ще са, че всеки стандартен стол ще е удобен, масата ще може да се мести (в посока хол-бокс) според моментната нужда. Местене от 20тина см. понякога решава проблема и става по-удобно.

Ако го правех за себе си, бих направил масата около 200 см. и по-широка, поне 80-85 см. Да се събират по трима души от всяка страна + още един на тясната страна и да им е удобно.
А място има. Ако чертежчето е вярно, от стената до масата сега има 234 см. + дебелината на комина, тоест около 260 см. Не е проблем масата да е 20-30 см. по-дълга. И в ширина не виждам проблем. Особено, ако масата се изтегли на 20тина см. към хола.

Какъв шкаф имате идеята да набутате отдолу. При ширина на плота 70 см. колко ще е тоя шкаф?! Ако ще е наистина шкаф, трябва да е дълбок поне 30-35 см. И за краката остават... 35(40)см, делено на 2 (страни) = 18-20 см. Е, не сте толкова късокраки, нали.
Забрави за шкаф отдолу! Ако толкова ти трябват шкафове, провеси ги над масата, да висят от тавана. По-добре ще е.
iolly_ - специалист
За детската ме притеснява свободно да се излиза от нея.....да не стане тясно на излизане.

Бар плот искаме, за да има визия цялото помещение...да е красиво. Попринцип ми се иска да е по-нисък, но ми се струва, че ако е по-нисък от кухненския плот няма да е красиво.

Относно шкафовете под него....за шкаф искаме само това в ляво до стената, което е под барплота...другото тясното да е просто крак по дължина, като си мислех по 25 см да ни навлизат краката и кракът на барплота да е около 20 см, но това съвсем наизуст, защото незнам от какво ще се прави.

80-85 см ширина ми се вижда много предвид пространството. Или ще отидем много до дивана или в кухнята, а ми се иска все пак да има просранство.

Относно дължината...и аз се чудя колко да е като цялата ширина е 323. Секцията холната все още незнам колко дълга ще е и ме е срах да не забие в нея и от вратата да трябва да се провираме между барплот и секция, за да се доберем до дивана.

Ето от къде взаимствах идеята, но преместих шкафа до стената и да гледа към кухнята, а може и от двете страни да има..към кухнята шках, а към хола плитка ветринка...макар че на ниско едва ли е удачно ветрина да има...по - скоро отворени рафтчета за сувенири ли незнам.

Прикачен файл

image_102.jpg
image_102.jpg (87.46 KиБ) Видяна 5947 пъти
iolly_ - специалист
Искам да направиме съчетание от горната снимка и тази..

Прикачен файл

мебели911 (1003 лв (.jpg
мебели911 (1003 лв (.jpg (90.74 KиБ) Видяна 5942 пъти
iolly_ - специалист
Има и един проблем още, че искам наполовина да навлиза в кухята, наполовина в хола и този шкаф, над барплота, който ми се иска малко наполовина стои на стена..другата половина какво ще правим отзад незнам. Ако го доизградим и кухот опространство да не затрупаме изхода от детската.....ох помагайте, че незнам.

Ааааа...нещо ми се оплеска теорията..ако направя шкафа над барплота широк като барплота..тогава и декоративната дъска с лунички отгоре трябва да е широка като плота...а 70 е много за такова нещо..става грубо....ох съвсем се оплетох.
DJ - напреднал
Имам няколко въпроса.
Първо, държиш ли плота да е от термо устойчив матерял?
Второ, ако плота е по-тесен, така ти остава повече място за маса?
Трето, каква мека мебел ще ползваш?
Последно, а ако решите, че искате още едно хлапе?
iolly_ - специалист
Не държа да е термоустойчив, но искам да не се драска лесно.

Няма място и за барплот и за маса.

Искаме да има диван тройка с най-много 220 дължина ...един фотьол и две табуретки. Не искаме ъглов диван. Искаме маса холна висока и разгъваема.

Ако и ти не беше спал като мен три години...и все така се продължава и до днес, нямаше да ми задаваш въпроса за второто хлапе :cry:
Но мога да напиша книга със сънищата на дъщеря ми..по цяла нощ си приказва на сън и се върти. Кога ще има край незнам.
DJ - напреднал
iolly_ написа:
Ако и ти не беше спал като мен три години...и все така се продължава и до днес, нямаше да ми задаваш въпроса за второто хлапе :cry:
Извинявам се за отклоненито от темата. Относно хлапетата, имам три, най-малкия е на 14 дни. Затова смятам, че "едно" не е окончателната бройка за деца :) Относно кухнята, имам и баплот, и маса, и диван, и достатачно място в кухнята. Вярно е диваня е ъглов, но аз го харесвам и не смятам това за компромис. Затова мислех, че ще има как да се съберат нещата и при теб. Явно без барплот няма да се мине, но мисля, че това не е най-доброто решение. Мисля, че ако вземете готова малка маса и я приспособите за целта, ще е най-добре. Смятам, обаче, че височината трябва да е стандартна. Много е неудобно за де храни човек на високо.
totko - специалист
Нека и аз да се включа със мнение.
Идеята за разтегателната маса в хола която се регулира на височина е много добра и много удачна за твоя случай. Освен че съм виждал такава маса, преди години съм имал възможността да я изпробвам и като холна и като маса за хранене и повярвай ми - много е удобна опцията за регулиране на височината, според случая и необходимостта.
Другия вариант е да се направи друга подредба на мебелите в хола, за да може да се освободи постранство за маса до барплота, т.е. да може да се оформи едно кътче за хранене.
iolly_ - специалист
Здравейте отново....благодаря на всички за мненията...много съм ви задължена, че отделяте от времето си да ми помагате.

Това, което е сигурно, че предвид наличното пространство е невъзможно да се сложат и двете и барплот и маса за хранене. Другото сигурно е, че не искам да се храним на холната гарнитура, защото дъщеря ми много цапа и не искам ежедневно там да се храниме. Там ще има маса за гости, на която ще ги посрещам. Това са двете сигурни решения, кито сме взели.

Остава дилемата все още за това дали да се храни на барплот или на маса. Аз чертая разни проекти на Solid Works и се явяват много проблеми при слагането на барплот. Ще направя снимки и на двата проекта като ги завърша, за да видите нещата по-ясно и да ме посъветвате.
iolly_ - специалист
Ето един много суров проект за барплот...до това дередже е защото има много да се мисли по него и възникват много проблеми.

Прикачен файл

Snimka_barplot2.gif
Snimka_barplot2.gif (47.72 KиБ) Видяна 5748 пъти

Прикачен файл

Snimka_barplot.gif
Snimka_barplot.gif (41.94 KиБ) Видяна 5749 пъти

Тема "Помощ_плот нестандартен размер." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: