Най - вълнуващия въпрос зимно време.
a.iliev - специалист
Здравейте,

Отварям нова тема, тъй като не намерих това, което търся. В момента е в процес на строителство апартамента, който закупих. Първоначлно исках да бъде с водно подово, но цените, които получавам(с малки изключение) са повече от стряскащи. Да не говорим, че за замазка над подовото ми искаха 2600 лв с мои материали. Тези цифри малко ме отказаха и започнах да се оглеждам за водни конвектори. Питането ми е свързано по точно с две марки - FOX и Корадо. Става въпрос за тези, които са тип "пейки" с вентилатор, понеже апартамента е с почти цялостна стъклена фасада и не искам да стърчат.Ще се отоплявам на газ, като съм се спрял на Bosch 7000i w 3.1 до 24 kw.
Някой ползва ли такъв тип и ако може да изкаже мнение. Относно управлението на температурата, може ли да става чрез стайния програматор на котела или трябва още един. Нещо ако смятате, че ще ми бъде в ползва, моля да го обсъдим.
Говоря за такъв тип - https://www.korado.bg/produkti/konvekto ... ne-lv.html , като темпаратурата на водата не искам да надминава 55 градуса, за да работи в кондезен режим.
Поздрави!
LazarGanev - "Велик майстор"
Направио си подово, не се занимавай с глупости. Не са това цените, искай други оферти. Не пишеш откъде си. Моята замазка (100м2) я направиха 4 човека за половин ден и ми взеха 600лв. Материалите искаха да им ги осигуря аз - пясък и цимент. Машинката бърка на двора, един маркуч качва разтвора 4 етажа нагоре, двама човека при машината, единия разнася маркуча, а четвърдия с големия мастар танцува :)
a.iliev - специалист
нед май 27, 2018 10:23 pmLazarGanev написа:
Направио си подово, не се занимавай с глупости. Не са това цените, искай други оферти. Не пишеш откъде си. Моята замазка (100м2) я направиха 4 човека за половин ден и ми взеха 600лв. Материалите искаха да им ги осигуря аз - пясък и цимент. Машинката бърка на двора, един маркуч качва разтвора 4 етажа нагоре, двама човека при машината, единия разнася маркуча, а четвърдия с големия мастар танцува :)
От Перник съм, но исках оферта от софийска фирма.
a_stoev - майстор
нед май 27, 2018 9:30 pma.iliev написа:
Здравейте,

Отварям нова тема, тъй като не намерих това, което търся. В момента е в процес на строителство апартамента, който закупих. Първоначлно исках да бъде с водно подово, но цените, които получавам(с малки изключение) са повече от стряскащи. Да не говорим, че за замазка над подовото ми искаха 2600 лв с мои материали. Тези цифри малко ме отказаха и започнах да се оглеждам за водни конвектори.
Значи конвектора съчетава недостатъците на подовото и климатиците. Хем има драми с водата хем духа некомфортно като климатик. Слагай си подовото. Ако все пак ти уври главата за термопомпа, превиди и някоя друг за охлаждане.
a.iliev - специалист
Идеята ми е да закупя по-висок клас, ако въобще можем да говорим за подобно нещо при конвекторите и да работят на най-ниската степен, за да не се усеща усезаемо полъха от тях. Обмислях и радиатори, но просто апартамента е с френски прозорци почти навсякъде и ще ми бъде трудно да сложа достатъчно глидери, за да работи котела в кондезен режим.
a_stoev - майстор
Искаш да кажеш по висока мощност и да ползваш на ниска степен. По добре подово.
radius - майстор
С тая стъклена фасада, да не се окаже недостатъчно подовото.
a.iliev - специалист
вт май 29, 2018 10:51 amradius написа:
С тая стъклена фасада, да не се окаже недостатъчно подовото.
Точно, това ми е притеснението. Особено в дневната и едната спалня, стените от тухлите са по - малко, отколкото прозорците. Дограмата е петкамерна, двоен стъклопакет тип "четири сезона" и по груби сметки - 14 кв.м е в дневната.
a_stoev - майстор
погледни и цените на подови конвектори. Вентилаторните стават за нещо, но искат дълбочина.
filmatoplo - майстор
Има си начини за полагане на тръба до такива прозорци и външни стени .

Тема "Водни конвектори тип "пейка"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: