• 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 170
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
energo - специалист
пон май 28, 2018 11:33 amSabonis написа:
пон май 28, 2018 11:16 amfilmatoplo написа:
:prayer: :wink:
добре е нали
:supz:
Sabonis - специалист
благодаря на всички за изказаните мнения и препоръки, бяхте ми от голяма полза
шоп - майстор
ср май 30, 2018 12:38 pmSabonis написа:
благодаря на всички за изказаните мнения и препоръки, бяхте ми от голяма полза
И от мен браво :supz:
Майсторска и прецеизна работа. Гледам и уплътнителните въжета си сменил и шамотни тухли си поставил...

Може и още снимки да качиш при време и желание, най-вече тунинга на самия котел. Ходове, шамотни плочи и т.н.
Поздрави :partyman:
Sabonis - специалист
9моята система виадрус качен на подкамера е почти готова, само остава да взема горелката на 16.06 и да се пусне за проба

Прикачен файл

IMG_20180604_202650-600x1066.jpg

Прикачен файл

IMG_20180604_202500-1066x600.jpg

Прикачен файл

IMG_20180604_202645-600x1066.jpg

Прикачен файл

IMG_20180604_202441-1066x600.jpg
ventzi48 - специалист
Качил съм Виадруса на камера но имам съмнение, че смуче въздух в повече отколкото подава вентилатора. При ниски стойности на вентилатора /25-30%/ започва да пуши и да почернява котела. Имам съмнения, че не са добре уплътнени двете врати на котлето и между камерата и котела. Правих проби с хартиена лента при затворени врати-къса се .Имам идея с някаква димка при затворена димна клапа да видя откъде може да пропуши.
Ще съм благодарен за съвет.
ventzi48 - специалист
Коминът е от бетонови блокчета, външен с изолация 5 см стереопор, шпаклован и с мазилка. Температурата на димните газове е от 80-110 в зависимост на коя степен е горелката/ три възможни/. Има допълнителни прегради на димните газове.
Дайте идея как да проверя за плътност на вратите и камерата?
maistora1965 - специалист
вт юни 05, 2018 9:49 amventzi48 написа:
Качил съм Виадруса на камера но имам съмнение, че смуче въздух в повече отколкото подава вентилатора. При ниски стойности на вентилатора /25-30%/ започва да пуши и да почернява котела. Имам съмнения, че не са добре уплътнени двете врати на котлето и между камерата и котела. Правих проби с хартиена лента при затворени врати-къса се .Имам идея с някаква димка при затворена димна клапа да видя откъде може да пропуши.
Ще съм благодарен за съвет.
Ако имаш в предвид че пуши в помещението и почернява котела от вън това означава че тягата на комина не е достатъчна кото пък означава че или е малък или преградите в котела са много.Филма за това те попита комина дали е наред и да разбереш от къде пропушва само с уплътняване няма да стане сигурно ще трябва да увеличиш тягата.
шоп - майстор
Хич не ми харесва комин изолиран със стиропор

Мирише ми на пожар :x

За тази цел само каменна вата.
ventzi48 - специалист
Почерняването е вътре в котлето. Забравих да спомена, че имам ламбда контрол и когато се опитвам да намаля към 1.6-1.7 с оборотите на вентилатора или дозата след определено време се появяват черни сажди. Сега мисля как да вкарам вторичен въздух на горелката. При въздух 40-50% камерата започва да се изчиства към светло сиво. Горя дървесни пелети. Горелката е Ерато 20 с управление Натурела.
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 170

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: