Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
surfthesummer - специалист
Здравейте, за съжаление след поредния майстор-олигофрен съм принуден да се уча и направя сам и ВиК :-D
В момента структурата е на 35см от лявата стена, а искам да е на 30 максимум. Има ли някакъв безболезнен начин? :?
Прикачен файл:
IMG_20180610_182548.jpg
IMG_20180610_182548.jpg (84.61 KиБ) Видяна 2233 пъти
speka_rs - майстор
Колега, може ли да обесниш какво точно те притеснява да бетонираш от долу някоя плака със стърчащ болт и да си хванеш структората за него. Ако ли не, ще трябва и да по разкъртиш малко и да си преместиш канала фи 50
surfthesummer - специалист
Да, не съм обяснил ясно - самата структура има къде да се захване. Притеснява ме връзката на ф110. Много надясно стърчи оранжевата тръба :-D. Предполагам не е проблем да отрежа черното присъединително коляно на структурата с 5см, но пак не стигат... Как да направя 90 градусовия завой от центъра на структурата до оранжевата ф110 максимално кратък? Някакво гофре мога ли да използвам вместо черното коляно от снимката?
Antonii - майстор
Нямате никакви проблеми.
На мойта структура канала се пада много по-близо от вашия.
Проблема се решава чрез завъртане на отклоненията така, че да паснат на оста на това към структурата и скъсяване на коляното на структурата при нужда.
Преди въртенето на отклоненията сложете с една спринцовка по малко веро на горната и долната снадка, така става по-лесно.
Но това важи, ако не са лепени, но най вероятно не са.
Гофре не ви препоръчвам да слагате, защото пречат на доброто сифониране на чинията при пускането на водата.
surfthesummer - специалист
Благодаря за идеята! От черното коляно/дъга, обаче, мога да отрежа най-много 5см, защото после вече не е ф110, а по-малко. Освен да завъртя У-тката и после с дъги да се опитам да направя задно присъединяване :?
jekasus - майстор
Структурата не е настроена по височина, може и да стане с дъга 15 или 30 гр.
Ако не, разклонителя 110(тройника) да се свали надолу и тогава сигурно ще стане.
Да не стават грешки при монтажа на структурата, прегледай тази тема, там показах сигурен вариант - viewtopic.php?f=4&t=58337
Antonii - майстор
Да, като гледам Утката трябва да се завърти за да се прикара отклонението по-близо до структурата.
От тук вече и с това коляно на 45 градуса може и да станат нещата.
surfthesummer - специалист
Благодаря за съветите! Утре ще си поиграя. Гледам, че ф50 тръбите, там където са разширявани, не ги е залепил - трябва предполагам? Някои са и поовъглени, а уж имаше пистолет за горещ въздух... Да ги сменям ли овъглените? Сифоните не е ли добре да завършват с две дъги, за да може да се регулират после от фаянсаджията? Той ги бучнал директно в правата тръба :toimonster:. Има ли наистина майстори, които да вършат читаво работа без да им висиш постоянно на главата?
А и още нещо - то явно сам ще си правя външната канализация - кажете по-бюджетен вариант вместо шахти, там където ф110-ките от баните се вързват към ф160? Тоест, там където хоризонтална тръба ф110 ще влиза в една перпендикулярна хоризонтална ф160. По проект са ми дали некви шахти за по 800лв парчето :shock:
kozl - майстор
Те с такова и с дъги.
Изображение
И губиш ревизията. Като се наложи - копане. То има доста проекти, където ревизионни шахти няма на всяко такова съединение.
nikolov333 - майстор
А не става ли с друга връзка към чинията.. Мисля, че се продават такива тръби 90гр. за тоалетни, които са с еднакъв диаметър на цялата тръба.. https://www.masterhaus.bg/ru/product/34 ... 0mm-a90-90

Тема "Помощ за вградена структура" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: