• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
plamen6703 - майстор
В какво точно се състои безскрупулното отношение, хванаха те да миеш и чистиш магазина като клиент, биха ли те вътре, кажи да се знае какво е това безскрупулно отношение :-D ! :partyman:
chapara - майстор
Аз предполагам, не са искали да вземат ползван диск, което за съжаление в Бг е практика , за разлика примерно в САЩ, там всичко се връща на 100%, без значение колко е ползвано :roll:

ПС. Колко лева струва диска :?:
blagoispasov - специалист
Tо с диамантените дискове за камък си е малко руска рулетка по принцип. Докато не го вземеш и пробваш, няма как да разбереш дали работи добре или е за боклука, каквото и да ти дрънка продавачът. Дискове с диамантени частици за гранит и за мрамор, както и всякакви консумативи като шкурки, лепила и т.н. си купувам от Скала 2000 в Пловдив - голямо предприятие са, и освен че ги продават, ги и ползват ежедневно, та досега всичко взетo от тях е било винаги на 100 %.

Иначе преди време на два пъти купувах диамантина за малък шлайф от голям строителен супермаркет, но и двата диска ги изхвърлих. Първо взех някакъв евтин, на вид като истински, но дори не можеше да надраска теракотена плочка. След това взех някакъв доста скъп, от някаква известна марка, но и той не струваше.

prascho, ако си поръчал врачански камък или някакъв мрамор, т.е. не гранит, не ти трябва диамантен диск. Какъвто и да е черен абразивен диск за неметал (без боклуците на RIDER!!!) ще ти свърши работа. ZAI и BOSCH например работят просто идеално - режат добре без да залюпват, има ги във всяка железария и са по няколко лева. ZAI са български дискове, произвеждат се в Берковица, и специално дисковете им за неметал са добри поне колкото BOSCH, ако не и по-добри.
prascho - майстор
Магазинът не искам да обсъждам. Не заслужават дори минута от моето внимание.

П.П. Търговията не е само с благи приказки да продадеш даден продукт и да вземеш парата...Всеки полуграмотен може да ти продаде всичко, но за да си добър в бизнеса се изискват още нещо. Е в случая въпросните са "дребни" хорица, които едва ли някога ще успеят да се разраснат тъй като не виждат по далеч от 2 минути напред (от носа си).

Благо, благодаря за съвета. Като цяло видях, че е мек варовика и е податлив на рязане със стандартни дискове и се полира лесно с шкурка.
chapara - майстор
За да приключим дилемата ще кажа че на колегата пратих снимки с конкретния диск от който аз съм доволен и ми беше препоръчан, имаше и по евтин вариант който аз отказах, защото ми трябва за професионална работа. Продавачите няма да коментирам. Ето снимките:

Изображение

Изображение

Ако си взел нещо друго....,а ако е същото и от незнание не си го изкривил аз бих го закупил от теб :!: :!: именно защото аз ти препоръчах магазина :!:
blagoispasov - специалист
prascho, за всякакви видове фуги между стъпала, цокъл и т.н. ползавай фугин.
Каменарският кит не е за тази работа. Той всъщност не е за никаква работа, освен за временно замазване на положението, ама това е друга тема.

Я дай някоя снимка да видим докъде си я докарал.
prascho - майстор
Лепя стъпалата, все още не е за пред хора :).

За фугата между стъпало, плинт и цокъл и аз си мислех за фугин или пък някакъв гъвкав полиуретанов силикон. Китът за камък е твърд и предполагам ще напука. А за площадките между плочите защо го отхвърляш? Бях останал с впечатление, че там трябва да се слага кит...
blagoispasov - специалист
Навсякъде ползвай фугин и не се занимавай с глупости!

Силикона все някъде ще го омажеш и ще те е яд да го гледаш, освен че няма никаква нужда от него в случая. А и за да минеш всички фуги на стълбата ще ти трябват поне 10 туби, ако не и повече.

Каменарският кит пък се използва само като лепило или за да изградиш наново някое отчупено парче от видимата страна на някой камък, т.е. идеален е за издаване на обект на клиент, който не ти е симпатичен :mrgreen:. Състои се от смола (органично съединение) и пълнеж от смляни камъни или други подобни боклуци, и поради това е нетраен. Особено ако е изложен на пряка слънчева светлина се разпада за по-малко от година, на закрито издържа доста повече.
jekasus - майстор
chapara написа:
с конкретния диск
Забелязах, че не трябва да се смесва при тия дискове рязането на различни материали - ако за гранитогрес, само него. Ако камък - само него.
Диска на Сири леко промени рязането след 50 лин.м. декоративни тухлички, след пак толкоз метри по гранитогреса пак си възвърна формата.
Пробвай, другото мнение от майстор ми е важно.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "стълбище" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: