Всички въпроси за вилата.
pif4o - специалист
Колеги здравете, имам една построика която от горе покрива е едноскатен сандвич панел, от задната страна преди година си сковах едно навесче за натурии като го покрих с ундолин, ундолина влиза под стрехата на сандвич панела и както знаете ундолина е на вълни и точно тея вълни оставят пролуки между снадвич панела и ундолина, и от там ся като почнат да капят листата сичко вътре се пълни с листа през тези пролуки. Мислех да взема една монтажна пяна и да го изпеня, ама въпреки че е северна страна и слънце не вижда пак си мисля че тая пяна ще изгори. Даите някв аидея с кво мога лесно да ги запуша, чудех се дали няма пяна с ув защита, или като я изпеня да и пръсна един слои боя ама едва ли тва е решение та съм готов да приема съвети, прикачвам 2-3 снимки за да видите за кво иде реч. Предварително благодаря.

Прикачен файл

2.jpg изглед от вън

Прикачен файл

1.jpg
изглед от вътре
1.jpg (52.5 KиБ) Видяна 2025 пъти
ZEDYCUS - майстор
Направи метална обшивка под формата на Z и без това не си облякъл панела. Горе с попнитове за гограта. Долу на ондулина го пусни 10 см да застъпи и в ниското на вълната пълниш с малко пяна. Тамън с един удар два заека.
pif4o - специалист
Идеята е супер, лошото е че е дълго 10 метра, и цената за изработка на такъв профил ще ми легне сигурно 100 лева, ич не ми се дават чак толкова пари , ще мисля някъв по евтин вариант ;)
ZEDYCUS - майстор
Питаш във Фригопан от пластифицирана ламарина или в Зико от поцинкована ламарина-по евтиния вариант. Не се прави нацяло 10м, а с дължини по 2,5 или 3 метра и се застъпват.
Успех.
naster - майстор
А с някаква евтина pvc мрежичка с достатъчно малко "око" - не повече от 1-2 см? Ще се запази вентилацията, няма да се пълни с боклуци, а и светлина ще влиза?
Чираче - майстор
пон сеп 10, 2018 3:04 pmpif4o написа:
, ич не ми се дават чак толкова пари , ще мисля някъв по евтин вариант ;)
Всяко нещо струва някакви пари. Моя съвет е следния. Там, от където си купил термопанелите, предлагат и завършващи платна за било/капаци/ със същите гофри и дължина по 1 м. Поискай ги да са огънати примерно на 130-140 градуса. Закопчаваш ги за темопанела с копчета. И да стигат до ондулина. Отдолу пълниш с раздувна пяна. Това, което може да го напече слънцето обработваш с грунд за метал няколко слоя, и отгоре автоемайл лак.

Тема "Търся идея за запушване на дупка между две стрехи." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: