• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naydenov.anton - специалист
Здравейте,

искам да попитам някой от специалистите дали е ползвал Thermovar T3361 или по-конкретно дали при загряване затваря почти напълно? Със стария трипътен имах проблеми със циркулацията в далечните радиатори и сега търся вентил със пълно затваряне.

Благодаря!
LazarGanev - "Велик майстор"
Не затваря, трябва да сложиш кран на байпаса и да ограничиш дебита
съб сеп 29, 2018 11:41 amLazarGanev написа:
Не затваря, трябва да сложиш кран на байпаса и да ограничиш дебита
Някой да ми препоръчате, който затваря?

Аз лесно ще сложа кран, но така или иначе и три пътен трябва да взимам направо да взема някой дето затваря!
Херц, Тиеме - с такива съм имал работа.
fbr - майстор
naydenov.anton написа:
Със стария трипътен имах проблеми със циркулацията в далечните радиатори и сега търся вентил със пълно затваряне.

Благодаря!
Щом имаш трипътен, по-скоро бих сложил втора помпа. Цената е съизмерима, но в моментите на непълно затваряне, отново ще имаш проблем с въпросните радиатори.
съб сеп 29, 2018 12:11 pmfbr написа:
Щом имаш трипътен, по-скоро бих сложил втора помпа. Цената е съизмерима, но в моментите на непълно затваряне, отново ще имаш проблем с въпросните радиатори.
Напълно подкрепям! Малкият кръг затваря при температури над 70-75*С, а обикновено котелът работи с по-ниска температура. При втора помпа пък предимство имат вентилите, които не затварят малкия кръг.
съб сеп 29, 2018 12:44 pmLazarGanev написа:
съб сеп 29, 2018 12:11 pmfbr написа:
Напълно подкрепям! Малкият кръг затваря при температури над 70-75*С, а обикновено котелът работи с по-ниска температура. При втора помпа пък предимство имат вентилите, които не затварят малкия кръг.
Мога ли да попитам как трябва при това положение да се свърже помпата?

В момента системата изглежда така - Изображение

Друго, което се сещам е, че KWS-а на трипътния, който имам е някъде около 7 по спомен не знам дали изобщо е достатъчен.

Благодаря.
fbr - майстор
Най-лесно така.

Прикачен файл

2р.PNG
2р.PNG (24.33 KиБ) Видяна 1615 пъти
нед сеп 30, 2018 8:56 pmfbr написа:
Най-лесно така.
Не мога да разбера този байпас просто тръба паралелно на малкия кръг ли е?

Поздрави
fbr - майстор
Да. Тръба със сечението на основната инсталация, визуално изглежда паралелно на малкия кръг, но всъщност затваря големия кръг. Има и по-издържан метод с "хидравличен изравнител", но за "леки"системи и това помага.
  • 1
  • 2

Тема "Трипътен вентил Thermovar T3361" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: