• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
elektra7777 - специалист
ср окт 03, 2018 8:14 amLazarGanev написа:
ср окт 03, 2018 12:54 amelektra7777 написа:
Ако някой има отзиви за Мудларк котел/горелка ще съм благодарна да сподели. :wink:
Струва ми се, че ще купиш котка в чувал. Котел Мудларк не знам да има, за горелката никой нищо не знае, освен че е разработена специално за нас :-D , да си отопляваме дома и цеха. Никаква техническа информация не видях, колко е минималната мощност? Със сигурност ти идва огромна, със сигурност не е ретортна, със сигурност не е евтина (колкото Грейко е) и със сигурност ще има големи проблеми със слънчогледови пелети. Не знам кой ти е интимния доброжелател и защо трябва да се крие - може той да ни разкрие повече от тайните на тая горелка. :cool:
Има и котли Мудларк. Но ги предлагат май от скоро на Бг пазара.Иначе ми казаха, че гори и слънчогледови. Също има кой да ми ги поддържа, ако стане нещо. Разлика в цената има, щом питам за тях, не малка, с нея мога да си направя покрива и измазването на банята отвън.Всичко смятам... Знам, че няма много отзиви за тях, но това не означава, че непременно че са скапани, но не е и изключено. За тях разбрах от човек, който не е във форума. От много добър приятел на моя позната.
Никого не убеждавам, аз самата не знам нищо и за това си питам. Благодаря, че давате съвети, нищо че мога пак да бъда нападната от създателят на форума, че цапам...
А какво значи реторна??? А по отношение на мощностите, на горелката по принцип трябва да ми е по-малка мощността от тази на котела, нали? Те се регулират, нали?... Препоръчвате ми на Грейко рб 20, това означава макс.мощност 20, нали така?! А котела може да ми е 35ГФ или по-малък 24kw, друга марка...
Rumen72 - специалист
ср окт 03, 2018 2:46 pmfilmatoplo написа:
Спирането на тока не -само токови удари шашкат електрониката .Какво му плащаш на Грейкото до оня ден беше 3800 комплекта 20ка :wink:
Подготвяш я значи :-D, и юпс свестен и да може да пали и работи 24 часа на него, и да пази от ниско напрежение и от пренапрежение, инак грейко с китайски йероглифи :-D :-D, да не забравяме и акумулатор къто 110 амперчаса, абе къв 700 лева още.
Нещо такова

Прикачен файл

IMG_20181003_153616.png

Прикачен файл

IMG_20181003_153534.png
elektra7777 - специалист
ср окт 03, 2018 3:40 pmRumen72 написа:
ср окт 03, 2018 2:46 pmfilmatoplo написа:
Спирането на тока не -само токови удари шашкат електрониката .Какво му плащаш на Грейкото до оня ден беше 3800 комплекта 20ка :wink:
Подготвяш я значи :-D, и юпс свестен и да може да пали и работи 24 часа на него, и да пази от ниско напрежение и от пренапрежение, инак грейко с китайски йероглифи :-D :-D, да не забравяме и акумулатор къто 110 амперчаса, абе къв 700 лева още.
Нещо такова
Е, много хубаво, още 700лв, това парите за нищо ги нямат :cry: . Ако ги нямам тези неща кво, може да ми изгърми горелката или котела ли(електрониката), ще се гръмна...
sian - специалист
Аз мисля че юпиес не е задължителен. Нямам такъв. Като спре тока спира помпа спира и горелката. Като дойде токът процесът продължава от там докъдето е стигнал. Като автоматична пералня.... идва тока продължава ...
Ако няма по дълго време ток става леко хладно в стаите но не е болка за умиране. За по големи аварии имам отоплителна газова печка но не се е налагало да я ползвам.
elektra7777 - специалист
ср окт 03, 2018 4:28 pmsian написа:
Аз мисля че юпиес не е задължителен. Нямам такъв. Като спре тока спира помпа спира и горелката. Като дойде токът процесът продължава от там докъдето е стигнал. Като автоматична пералня.... идва тока продължава ...
Ако няма по дълго време ток става леко хладно в стаите но не е болка за умиране. За по големи аварии имам отоплителна газова печка но не се е налагало да я ползвам.
Мерси за отговора. ;)
Вече реших, горелка Грейко рб20 и котел Голдън 35 или Бош 32. Но от прочетеното клоня към ГФ. Благодаря ви!!!
ср окт 03, 2018 4:41 pmelektra7777 написа:
...Като спре тока спира помпа спира и горелката. Като дойде токът процесът продължава от там докъдето е стигнал. Като автоматична пералня.... идва тока продължава ...
...
Мерси за отговора. ;)
Вече реших, горелка Грейко рб20 и котел Голдън 35 или Бош 32. Но от прочетеното клоня към ГФ. Благодаря ви!!!
Добро.....момиче.
Иначе за тока, горелката и пералнята, не е баш тъй, ама и то не е болка за убиване.
Rumen72 - специалист
ср окт 03, 2018 4:41 pmelektra7777 написа:
Мерси за отговора. ;)
ГФ имат и комби 25кв, май той ще ти пасне по добре с грейко 20, ама накарай някой да ти сметне топлозагубите и нужната мощност и да ти види комина. Па тогаз поръчвай. Между другото ГФ и боша нямат ли еднаква консрукция, май май.
sian - специалист
ГФ и Боша с тези велтикални топлообменници
чистенето е доста гадничко...особено с турболатори.
Rumen72 - специалист
ср окт 03, 2018 5:12 pmsian написа:
ГФ и Боша с тези велтикални топлообменници
чистенето е доста гадничко...особено с турболатори.
:-D Всичко е до чалъм, аз чистя оновно за 15 мин, без да се оплескам, с една четка за боядисване с дълга дръжка под 40 градуса на цена 2.8 и всяка година я сменям, щото накрая на зимата я ползвам за да наплескам котела отвътре с масло за лятото, да не го гризка ръждата цяло лято.

Прикачен файл

pinceau-coude-pour-radiateur-50-mm-524598-silverline-P-4836393-9041302_1.jpg
pinceau-coude-pour-radiateur-50-mm-524598-silverline-P-4836393-9041302_1.jpg (9.34 KиБ) Видяна 1689 пъти
Последна промяна от Rumen72 на ср окт 03, 2018 5:23 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33

Тема "Съвет за котел дърва,въглища/пелети слънчогледови" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: