Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Влез в сервизното меню, отиди на Suspend/Поддържане и там задай процента на вентилатора да е 0 (нула %). Работата е в това, че на нисък процент вентилаторът не върти, а управлението си го "търси" и затова показва грешка. Не ти трябва вентилатора на поддържане.
milenskior - специалист
Искам да се извиня на колегата Брадъра, след забележка от Трифон Трифонов на лични. Явно таблицата която имам е правена от него, но тъй като съм я свалил отдавна на компа съм останал с впечатление, че е на Анди.
filmatoplo - майстор
:) При новото управление по лесно -трябва само да премериш колко пуска шнека за час и да въведеш данните -на дисплея после си гледаш колко киловата ти излиза мощността с различните дози :wink: .Има си индикация и за разхода.
kmeta1982 - напреднал
вт окт 09, 2018 8:58 amfilmatoplo написа:
:) При новото управление по лесно -трябва само да премериш колко пуска шнека за час и да въведеш данните -на дисплея после си гледаш колко киловата ти излиза мощността с различните дози :wink: .Има си индикация и за разхода.
А каква е цената на новото управление и струва ли си изобщо да се сменя?
andy_forresite - майстор
А калоричността откъде я знае? Кога ще разберем доколко отчитания разход отговаря на реалните изгорени килограми?
Без измерване на капацитета на шнека не може да се настрои. С тазгодишните пелети установявам опитно намаляване на капацитета. Видимо падат по-малко пелети, а и трябваше да вдигна първоначалното зареждане с с 8 секунди. Трябва да го премеря.

Молба към ползващите стабилизатор на напрежението 220 волта - кажете от кой модел сте доволни и как работи. Може и ЛС. Трябва ми модел да поддържа постоянно напрежение.
Снощи го бях пуснал да гори, отивам до мазето и гледам мощност 2. Погледнах към оборотомера 1256 rpm за мощност 2 ... тц тц тц, значи на първа са били 1060 (вместо 1180-1200) - ето защо на първа е изпуснало градусите - не е имало вятър. 100 оборота, но като се задържат 15 минути, намалява пламъка и t° е надолу. Оправих го и за няма 4 минути подритна два градуса. Преди това си играх с мощност 3 при три старта от студен котел в три различни дни. Засякох времето за качване на 1 градус в котела с въздух в диапазона 1350-1550. Разликата между 1350 и 1500 се изразяваше в това, че при по-ниската стойност покачваше с по-малко от 1 градус в минута, а при 1500 - с малко над 1 градус в минута. Нещо от сорта на 0,8°/мин за 1350 и 1,2°/мин за 1500. Осезаема разлика, а пелетите си вървят с еднакъв темп. Затова ми трябва стабилизатор :)
filmatoplo - майстор
Капацитета на шнека го мериш и въвеждаш данните ,калоричността и тя.
gnt69 - майстор
Анди ами като падне тока дали не пада и производителността на шнека.
andy_forresite - майстор
Може и да оказва влияние от 2 пелета на минута. Няма как да разбера. По шнека и без това идват различно количество, което измерено за продължително време, е горе-долу според зададеното/желаното. Например искаш на мощност 3 да ти подава 4 кг/час при 5 s/45 s/48%. Шнекът ще подава на всеки 40 секунди. Пада се 90 пъти за 1 час или по 44,44 грама средно на доза. Само че веднъж дозичката е 39 грама, втория път 41 грама, третия 40 грама ... По някое време се изплющават 50 грама и накрая за един час са ти е подало 4 кг.
Най-важното е че вследствие на неподходящото к-во въздух горенето се мени. Конкретно при мен оптималните обороти за мощност 1 са 1180. Постигат се между 39 и 44% според напрежението от ел. мрежата. Когато за първа оптимумът е 40%, за втора той е 43%. Само че като се вдигне 20 волта при горене на 1, въздухът скача като за мощност 2 и това не е добре ако се задържи. Това да направя едни настройки и да не ги пипам цяла зима е като да се примиря с ефективност 65% вместо 85%.
вт окт 09, 2018 9:21 amandy_forresite написа:
...
Молба към ползващите стабилизатор на напрежението 220 волта - кажете от кой модел сте доволни и как работи. Може и ЛС. Трябва ми модел да поддържа постоянно напрежение.
...
Анди, нямаш шанс.
Всичко е с толеранс 5%. С + и - естествено, а това прави 23 волта.
Поне аз не намерих нещо, което да кове точно.
От час меря напрежението, градус нагоре, градус надолу.
Не зная довечера как ще е.
Само да нямам по важни дела, както в момента съм айляк де.
andy_forresite - майстор
За мое съжаление познанията ми по електроника и елементи са нулеви. Не различавам кабел от проводник, така че наистина нямам шанс да си направя ел. модул за модулиране на оборотите по наличния датчик. +-20 оборота щеше да е перфектно. Така става на резервно захранване - заковава на 230 волта и оборотите се менят най-много с 2 оборота :) .
Шансът ми е да се кача на една от другите две фази. Към кого да се обърна обаче ... :? А, забелязах че едната жица от общо две, които са от уличния стълб до къщата, е с много тънък диаметър. Малко височка ми иде та не мога да преценя точно, но като я гледам жицата към 2 метра дълга и наставена е не повече от 2 квадрата. Другата изглежда като 5. Дали това не е причината при вкл/изкл на фризера (500 л) да мени с 35 оборота и със 70 от климатика, който консумира 1,1 kwh. Той е от конвенционален тип - като се включи компресора с r410a премигва тока - 70 об/мин нагоре съответно надолу. Веднъж тъкмо се зарадвах на 1192-та оборота и фризера изключи и след малко и климатика. Въздухът отиде почти като за степен 2 - 1296 #-o .
В тези неща виждам шанс щом няма прецизни стабилизатори.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: