Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Това никой не го дава като причина където съм питал -дори Натурела .
LazarGanev - "Велик майстор"
При нас 2 пъти е излизал подобен надпис - единия път поща връзка в кабелите на запалката към платката, а в другия случай беше причина лоша връзка на дисплея
g.gushterov83 - специалист
ср окт 10, 2018 11:15 amStefan1981 написа:
Къде се въвежда калоричността ?
Рових , рових :? Нищо не намирам!
Мисля, че няма опция за промяна на калоричността на пелетите или поне аз не съм я срещнал. Зададена е "заводски" на 5kWh/kg.
Трифон П.Трифонов написа:
Предполагам, че "тока премигва" и контролера го регистрира.
Това е едната причина да се похарча за UPS. Има още две.
+1, кратковременното "мигване" на тока не е като изключването от контакта. Особено съчетано с лоша връзка може да доведе до подобен проблем.
andy_forresite - майстор
Питанка към пироманите с олио от 8-милиметровици - най-бързо с колко оборота ви палят горелките? А Разгарянето с колко rpm протича най-гладко?
При мен пАли за около 3 минути и след още 30 секунди минава в Разгаряне. Там осветеността се движи по ръба, понякога пада и до 0, но някак се получава и не стига до нов опит. Просто питам как се постигат най-добри резултати. 67 лева е една запалка все пак. С едни 6 мм запалва на втората минути и разгаря със свистене.
filmatoplo - майстор
Последната пали 8 мм с въздух 47 % сравнително бързо , но от пелети до пелети има разлика .
andy_forresite - майстор
От П. Тръмбеш. Освен от пелетите зависи и от тягата. С малко отворена клапа пали по-лесно, не пропушва и разгаря по-уверено подгрявайки и комина. Интересуват ме обороти, не проценти. Аз съм задал 46% на запалване и 45% на разгаряне. От 46% върти между 1096 и 1250 оборота както му дойде. При мен най-добре се получава от 1140 оборота на запалване, но не може да се уцелят у дома. На късмет е :) Голямо разгаряне пада с по-малко от 1070 об. Друг път са 1110 и е по-стабилно.
filmatoplo - майстор
:? По спомен около 1100 обм +20 -30 защото играе нагоре надолу :) .
bai_bradyra - специалист
пон окт 08, 2018 6:09 pmmilenskior написа:
Искам да се извиня на колегата Брадъра, след забележка от Трифон Трифонов на лични. Явно таблицата която имам е правена от него, но тъй като съм я свалил отдавна на компа съм останал с впечатление, че е на Анди.
Никакъв проблем колега. Направих таблицата за улеснение на всички. Вече не помня кой беше описал процеса (някъде напред съм писал) и аз го оформих в табличка. Аз минавам на другия бряг :lol: ...сакън някой да не си помисли нещо-ще минавам на газ, но запазвам котела и горелката, така ,че ще хвърлям и по едно око тук. Благодаря на всички, които са ми помагали със съвети :prayer: . Живи и здрави и безавариен отоплителен период :partyman:
prascho - майстор
привет,

Бихте ли препоръчали някой от дистрибуторите на Грейко за София. Да работят качествено и в обещани срокове. Благодаря.
filmatoplo - майстор
:-D Брадър -допълни подписа си +газово котле :-D .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: