• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Реших да попитам тук, след като първата ми мисъл в главата след будилника тази сутрин не беше нито кафе, нито дали да му дремна още 5 минути, а как по дяволите може да се оправи това, което един негодник разруши вчера.
Банята е след основен ремонт правен 2015 година от същия този майстор. Вградена структура за WC, започва да тече под нея. Майка ми звъни на въпросния и той идва да види какво не е наред. Маншонът според него е за смяна. И хваща ЧУК и започва да отлепва чинията от плочките, която е захваната с фугин. Съответно се разбира, че точно маншонът е за смяна, а две плочки междувременно дават фира. Майка ми е спокойна, че като е вдигнат капака на тоалетната не се вижда, а аз не мога да си намеря мира. Още повече че видях че има ножове за фуги. И ако този негодник беше ползвал нож, а не ЧУК, нямаше да го има сега тоя пост.
Плочките са лепени върху гипсокартон. Въпросът тук е - има ли начин безопасно да се подменят тези две, доколкото разбрах от майка ми плочки и има ли човек в Пазарджик който може да го направи това, като гарантира, че няма да има други щети докато се прави подмяната.
burkov - специалист
Няма никакъв проблем да се подменят само двете. Изрязваш внимателно фугата, и после хубаво до основа прерязваш и лепилото. После отчупваш някой ръб внимателно, без да подпираш на съседни плочки и лека-полека начупваш и сваляш двете счупени. Лепило, плочки, подравняваш добре и фугираш.
Това звучи обнадеждаващо. Сега оставя и да намеря кой да свърши свестно тази работа .
Благодаря!
VLADO66 - майстор
Викаш същия този майстор и го прави.Висяща тоялетна чиния не се лепи с фугин, а се уплътнява със силикон, който при демонтаж се прерязва с нож или нещо подходящо.
Хич му нямам доверие на този, докато сваля тези двете плочки, най-много да се открие цялата структура. Ако беше способен, нямаше да се стигне до тук, а щеше да пипа по-нежно. Но пък и кой ли ще се разправя само за две плочки... А като каза силикон... В апартамента, в който аз живея сложиха силикон и зад мивката и зад тоалетната, но вече е много грозен, замърсен изглежда, на някакви шупли и почернява по краищата... С какво мога да го сваля и да се поднови? Някакъв разтворител има ли? Има ли някакъв инструмент, с който да го изстържа сама...
EDI - майстор
Изрязваш и изстъргваш с макетен нож.
Antonii - майстор
И го сменяте със санитарен, а не с акрилен такъв.
рашкета - специалист
Да бе, да. Никакъв силикон по видимите части. Лепим с PU и фугираме с фугираша смес (спрете се с тоя ФУГИН).
А по темата не мисля, че някой е лепил тоалетна чиния с ф. смес. Нещо друго ще да е било.
И как така я отлепва тоя с чук без да я счупи тая чиния???
Къде точно удряше с чука??


Ха ха ха и последно ,,Фугин е мъжа на Фугинята,,- бат Емо Врачанския....
chapara - майстор
чет окт 11, 2018 11:52 amburkov написа:
После отчупваш някой ръб внимателно, без да подпираш на съседни плочки и лека-полека начупваш и сваляш двете счупени.
И ако не е двоен картона се начупва самият картон, в най лошия случай и казанчето на структурата :-D :lol: :rock:
GROHE Bs - специалист
А от кога окачените чинии са с манщон а не твърда тръба.Може пък да е извращението с вградено казанче и кенеф седящ на пода
  • 1
  • 2

Тема "Напукани плочки на структура за WC заради некадърен "майстор"" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: